Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Torej kljub temu da VES da ni gibanje si zapisal sledece:
"Kot gibanje ali "institucija" pa mi je kot vse druge religije, škodljiv." Zagotovo se zavedas nesmiselnosti zapisanega.
Islamska skupnost (sploh pa ne v SLO) ni muslimanska verzija RKC ali PC. Tudi ze v sami "ideji" ni tako zamisljen. Clani izjemno majhe skupine imajo agendo? Ne se hecat? Tudi ce bi jo imeli (kaj bi sploh lahko imeli) in kot da vas drug clovek na tem planetu nima svojo "agendo". Po 40 letih Islamska skupnost SE VEDNO organizira molitve v stari sportni dvorani in ti filozofiras o nekih agendah?! Svetovna dominacija je pred vrati.press
Kako si razlagaš poskus predstavnika Islamske skupnosti v BiH, da svoj mandat spremeni v trajni? Kot uslugo vernikom, ki jih predstavlja? Kot dobro idejo? Za koga? Vernike? Ali samega reisa?
Kako si razlagaš izjave kardinala Puljiæa, da so muslimani krivi za to, da se v svoje domove ne vračajo Srbi in Hrvati? Populistična izjava, ki jo nekateri ljudje razumejo kot grožnjo.
Še več takšnih primerov lahko najdeš. O tem govorim. O predstavnikih religij. Ne o vseh. O medijsko izpostavljenih.
V čem je problem, da je lokalni predstavnik islamskih vernikov sodeloval na dogodku ob začetku gradnje Kamengrada? Zakaj so iz vrha Islamske skupnosti klicali po "odstavitvi" efendije, ki je bil na polaganju temeljnega kamna? Kakšni so to signali?
Stara športna dvorana? Ker razumem, da je vam pomembno, sem za to, da se omogoči, da si to vprašanje uredite. Kakšne ovire so še? Zemlja je. Kaj je še problem? Nisem na tekočem.
Citat:
Moje mnenje o doloceni osebi ali skupini je moja pravica dokler je to moja stvar, ko to tem zacnem filozofirati javno to postane problem.
Ni problem v javni filozofiji in izražanju MNENJA. Problem imaš lahko, če izpolniš pogoje iz citiranih odstavkov nekaj komentarjev nazaj. Vselej lahko deliš s širno javnostjo, da misliš, da se motim, da nimam prav, da prepričanje v nekaj ni utemeljeno na dejstvih itd. Če sem sam javno objavil svoje mnenje, je javna kritika povsem pričakovana.
Hinavščino verske filozofije ti lahko povzamem v nekaj besed.
Bog bo poskrbel, da bo vse v redu. Ko ni v redu, pa se reče: Bog je tako želel.
Želim miren Ramadan še naprej.