Radar - sodnik - je še možna polovička?

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Jelen ima spredaj nek lesen paviljon s pogledom na dirkališče (omejitev 50 kmh + za semaforjem (to ti bo sem in tja pokvarilo užitke, ampak ni prehudo) + zožanje ceste za bolj napeto prehitevanje po desni v zadnjem hipu).

Vzami pivičko (niso tak dragi), se tam učičaj in se zabavaj....
grin1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
hmm... to bi blo moje najdražje pivo v življenju, če bi naredil kot praviš
smile-1.gif

cena: približno 25€ hehe

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tudi ce se kolona pelje 50, se lahko tisti tam nacakajo... In nacakajo se vecinoma taki, ki hocejo profitirat in prehitet kolono
smile-1.gif
) ... ampak to naredijo ponavadi zvecer in ponoci, ko je tam omejitev enaka... ni pa takrat nobenega iz stranskih ulicic, ki bi cakal in cakal....

Tisto tam pri Jelenu pa bi morali tako pas ze pred kriziscem dat, da je desni pas samo za zavijanje desno... Ker tam se ponavadi dirkaci spravijo prehitevat celo kolono po desni, zato da se potem pri gostilni Jelen, kjer je zozenje v en pas, tlacijo v kolono in s tem izslijujejo... Prednosti itak nimajo..... ampak sijo kar vzamejo...

Tam pa policajev se nikoli nisem videl... in tam bi bilo veliko bolj upraviceno, da bi placali kazen tisti, ki se "rinejo" v kolono... zato,d a so prehiteli nekaj avtomobilov...

Tako ali tako vemo, da so policaji pri nas predvsem zato, da polnijo drzavni proracun... in ne, da bi naredili red na cesti... kaj sele, da bi skrbeli za povecano varnost...
bonk.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
hmm.. če je tak napeto, kako jih je potem KillaKHAN nabral 87km/h ?

grin1.gif

sobota, čas po kosilu, ne spomnem se sicer točno a sem se vozil pred kom ali za kom, samo neke hude gužve očitno ni bilo

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
kaj pa tiste pritožbe da je avto v tem času vozil neki državljan iz BiH? a to še deluje?

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Deloma se strinjam, deloma pa tud ne (tudi izmerjena hitrost uporabnika dokazuje, da obstajajo trenutki dneva, ko je tam krepko višja hitrost od dovoljene).
Mogoče zato, ker se tam pretežno vozim sredi dneva, ko ste vsi že naparkirani na delovnih mestih, ali pa zvečer, ko ste varno spravljeni doma.

Pa nisem ravno edina na celem svetu, ki pogosto kolne, kako varno priti z nekega bebavega parkirišča ali iz ene izmed stranskih ulic.

Seveda pa lahko vse prometne probleme rešujemo tako, da vožnjo preusmerimo na vaška dvorišča, mimo smetnjakov in podobno.
Kar se npr. že dogaja zjutraj (pa te tudi moti) - samo razlog je pač drugi.
Češ, da ne bomo preveč ovirali tistih, ki tam vozijo 90 kmh.

Pač nisem pripadnik ideje, da se je treba najprej nekje konkretno razmesarit, šele potem lahko policaj tam stoji, brez da bi ga nekdo stalno obdeloval, da polni proračun... In nekak tudi razumem, da policaj ni kriv, ker je vlada sprejela tako idio.tski zakon, s totalno bebavimi kaznimi (policaji so zaradi tega samo še dodatno naje.bali, ampak tega seveda nihče ne omenja...). Cesta objektivno gledano ni varna za take hitrosti, zakaj se pa vidi že na zemljevidu.

Edit: No, zdaj ko je jasno, da se tam kasira, se bo mogoče folk začel voziti počasneje. Tudi na Lavrici je folk moral pokasirati par položnic, da se je reč malo umirila (isto sranje s stranskimi ulicami)... Hkrati tudi upam, da dečko ne bo preveč plačal. Ker kazen je res orto pretirana (tudi če se bo zmazal, je že dobil lekcijo - če je pameten, je to čisto dovolj. Če je pa neumen, pa to ne bo pocelila niti tona keša).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik novaa pravi:

grin1.gif

resnici na ljubo jih je ona nabral po števcu nekje med 95 in 100
grims-1.gif

pri tej meritvi je že odšteta merilna negotovost (bo kdo drug povedal, koliko je odbije), potem je treba še upoštavat da števec laže...torej je bila vožnja okoli sotice (po števcu)......kar pa je bilo sila riskantno glede na dovoljeno hitrost....pa za moje pojme na vsak način prehitro.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:

Točno tako. Pri taki hitrosti je nemogoče rešit zadevo, če ti kdo pripelje iz tistih stranskih uličic.
Proba se naj sprijaznit, da je še tako velika kazen bolje, kot, da bi prišlo do nesreče. Sicer draga šola ampak morda je pa le rešila kakšno življenje.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
ker tam dejansko nikjer ni table 50 ampak samo konec 70 kolkr vem, no morda mi vsaj zarad tega "samo" za 1 mesec vozniško gre
Te moram razočarat da te luknje ni več, na žalost ...

saj nisem računal na 0 pač pa na to, da mi sodnik morda zaradi tega pogleda skozi prste in mi pač da najnižjo predpisano kazen, beri 1000 eurov + 9 pik + 1 mesec odvzema in ne 1 leto odvzema

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
odšraufaš dol tablo konec 70... in se pritožiš.... poveš da nisi domačin in da ne moreš vohat koliko je kje omejitev
grin1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:

grin1.gif

grims-1.gif

pri tej meritvi je že odšteta merilna negotovost (bo kdo drug povedal, koliko je odbije), potem je treba še upoštavat da števec laže...torej je bila vožnja okoli sotice (po števcu)......kar pa je bilo sila riskantno glede na dovoljeno hitrost....pa za moje pojme na vsak način prehitro.

Ne more biti takšna razlika. Odvisno pač od avta. Eni števci odstopajo pri 100kmh le 2kmh, potem pa pač odbitek zaradi merilca ene 2kmh pa je to to.
Ok, je drugo če ti števec laže za tam 10kmh (da kaže preveč), ampak to je pri redko katerem avtu.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Ker tam se ponavadi dirkaci spravijo prehitevat celo kolono po desni, zato da se potem pri gostilni Jelen, kjer je zozenje v en pas, tlacijo v kolono in s tem izslijujejo... Prednosti itak nimajo..... ampak sijo kar vzamejo...

Kakšen točno je pas za zavijanje na desno ne vem. Ampak če je dovoljeno peljati tudi naravnost, potem se s teboj ne morem strinjat. Nikakor ne odobravam prehitevanja po desni, ampak ZVCP govori, da se je pri zožitvi vozišča iz dveh pasov v enega potrebno vključit na KONCU zapirajočega se pasu, in ne že 200m prej. To je tudi logično in edino prav, če ne imaš namesto dveh 50m kolon eno 100m, ki recimo sega čez križišče (kot v tem primeru).

Osebno nimam zadržkov po omejitvi in pameti voziti po "zapirajočem se" voznem pasu, pa tudi če sem edini. Problem so ljudje, ki tega ne odobravajo in zapirajo vozila za seboj z vožnjo po dveh pasovih. Misleč da ustavljajo divjake, v resnici pa ravnajo proti predpisom.

B.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.384
113
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:

grin1.gif

grims-1.gif

Ne more biti takšna razlika. Odvisno pač od avta. Eni števci odstopajo pri 100kmh le 2kmh, potem pa pač odbitek zaradi merilca ene 2kmh pa je to to.
Ok, je drugo če ti števec laže za tam 10kmh (da kaže preveč), ampak to je pri redko katerem avtu.

Kolegu na 7 let starem polutu odstopa za 10km/h pri 100km/h meni na 13let starem polutu odstopa za 1.5km/h pri 100km/h

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
sorry ampak zame si gonil skoraj 100 na uro sredi LJ, si normalen?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.384
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
sorry ampak zame si gonil skoraj 100 na uro sredi LJ, si normalen?

Še en ki misli da je Ljubljana središče vesolja. Obstajajo avtoceste.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.101
3.158
113
če je bilo pred tremi leti naj ti dajo kazen kakršna je bila takrat ...nisi ti kriv da so oni tolk počasni pa da boš sedaj fajn najebu
smile-1.gif