Račun za kakav, ki ga ni?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.121
16.340
113
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
p.s.: pa da še pogrejem prvotno vprašanje... ne le, plačal, še napitnino bi ji lahko pustil, ker je ustregla mulcem
tongue-1.gif
(da je pa cena pljunka sladkega greha cca enaka žlički kakava pa mislim da je že bilo rečeno)

Isto mislim, punca je hotela ustreči otrokom po moje, pol pa taka reakcija.
Zato stranka ni kralj, skoraj nikoli.
smile-1.gif

Ja najbolš da se plača kar za flašo viskija, kljub temu, da jim je prinesla mleko pol pa še napitnino čez in to zato, ker je ustregla mulcem. Mislim no, saj cenim ta trud, definitivno ampak kdaj boste dojeli, da me je zmotilo to, da je na računu naveden kakav, ki je na menuju ampak se ga pa ne da dobiti, zaračunati se ga pa da? Popolnoma brez problema bi se vse izšlo, če bi za enako ceno kot je kakav, zaračunala tiste par deci mleka s sladkim grehom, če bo to zdaj kaj pomagalo pri razumevanju marsikomu. Glupo mi je to, da se prinese eno, zaračuna pa drugo.
Ni. Point. V. Denarju.
roza.gif


Nič čudnega, da skoraj nič v državi ne štima, če pa folk še tako osnovnih stvari ni zmožen speljati in je treba že pri takšnih malenkostih nekaj mutit pa bluzit, kot da nebi bila zmožna na račun navesti dejansko prinešeno, kar je tudi bilo na menuju (mleko namreč), sladki greh se pa navede kot prilogo. Ne, dajmo se špilat budalo in navesti na račun zadevo, ki je na menuju, ni je možno dobiti, zaračuna se jo pa lahko zgolj zato, ker natakarica ubožica ni vedela kot kaj navesti prinešeno in je "zato pač napisala kakav" (dobeseden citat natakarice). In takšnega izgovora ne sprejmem. Če se tako mentaliteto potem prenese še kam drugam, dobimo popolno zmešnjavo (ki jo dejansko tudi imamo). Zato me to tako moti.
 

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
Najemnina za ta lokal je okoli 25.000 + terasa seveda posebej....na mesec.....😁

Pa misliš da bi ti zlaufalo? Če ja, potem ne razmišljaj preveč in se preseli
zmaga.gif


p.s.
Matej, sorry za off.
 

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Pravim ni projekt od danes na jutri,vsekakor ne grem da mi je slabse kot tuki.
Za tak podvig potrebujes vsaj 100.000€ rezerve ali startnega kapitala da vse speljes tako kot je treba,pa tudi svabi drugace gledajo ko prides gor z kapitalom.
Trenutno tega kapitala nimam,se usmirjam pa h tej varijanti da prodam tukaj eno stanovanje pa gor zacnem,ne toliko zaradi mene kot za prihodnost svojih otrok
 

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Kelnarca bi se mogla prilagodit stranki in če nekaj nima kar je na ceniku ne mora računat za nekaj drugega! Edino pravilno račun za mleko ! Situacija je pa taka,da nekateri samo čakajo da pride stranka in ga olupijo ! In to je point te zgodbe !! Sami nateguni,zato pa smo družba tam kjer smo.
 

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36

Končno ena pametna.

Sicer pa je sramota, da hotel pozimi nima kakava.

Matey, ti se pa ne trudi prepričati podjebantov in se opravičevati, da ne gre za denar, ker je brez veze.

Dober gostinec bi se opravičil in računal največ mleko, pa še tega če sploh. Za opravičilo namreč in bi stranka naslednjič z veseljem še prišla.

Drugače pa za tiste, ki enačite sladki greh s kakavom: V marsikaterem lokalu dajejo na kavo s smetano sladki greh. Pa ne piše na računu "kava s smetano in kakav".
 

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Ja res je,tukaj se gre za odnos do strank,ki pa verjamem,da znajo nateg.... stranke še kje drugje.Očitno se jim gre za nekaj 10 evrov na dan.In kaj dobijo? Nič izgubijo stranke.
 

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Vidi se da nimaste pojma o gostinstvu....kakav je 2 do 3 dcl mleka....torej v tvojem primeru bi moral racunal 9x0,1 dc mleka....torej 9x0,60 €.
Ubistvu nisi preplacal skoraj nic
 

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Kelnarca bi se mogla prilagodit stranki in če nekaj nima kar je na ceniku ne mora računat za nekaj drugega! Edino pravilno račun za mleko ! .
Edino pravilno, da ne prinese nič. Če nekaj nima in je na ceniku, tega ne more prinest, enako če nekaj ni v ceniku (ponudbi) potem tega ne sme prinest.
Nima se kaj kelnarca prilagajat stranki in nosit tisto kar ni v ponudbi oz. ceniku.
 

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Hehehe

A si hotu rect da se po napornem dnevu in tecaju salse na gerbicevi res prileze en topel kakav... Al je to sam metafora za mrzu pir:)

Oprosti za pozen odgovor, saj veš, objektivne tehnične težave. Tisti kakav je bil zaradi največje Alter afere "Kakav, ki ga ni..."

Včeraj smo pa skoraj vsi spili po en pir.

io8-201501.jpg


Sicer pa, lokali, ki nimajo kakava, pomaranč za izdelavo svežega naravnega soka, piva, ne hodit več tja.
smile-1.gif