Račun za kakav, ki ga ni?

casio

Fizikalc
19. nov 2014
538
29
28
Se strinjam z OP nemorejo ti nekaj računat, kar nisi dobil in jaz vem, da bi odšel drugam, ko bi rekla nimamo kakava oz naročil kako belo kavo ne pa, da mi ponuja neke zvarke in če sem prav izračunal si plačal 3,9€ preveč to je recimo za nekatere ena ura dela v službi in jim nekaj pomeni ...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.121
16.340
113
Plačalo se je 5.70 (3x1.90)€ za 3 "kakave" oz. za skupaj 6 deci mleka z malce čokoladnih kapljic. Pa hvala za mnenje
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.121
16.340
113
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Kmetavzl zgleda poje vsak drek ki mu ga postrezejo na krozniku

Očitno. Slovenska pohlevnost uporabljena oz. izkoriščena na vsakem koraku.

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.206
723
113
Citat:
Uporabnik casio pravi:
Se strinjam z OP nemorejo ti nekaj računat, kar nisi dobil in jaz vem, da bi odšel drugam, ko bi rekla nimamo kakava oz naročil kako belo kavo ne pa, da mi ponuja neke zvarke in če sem prav izračunal si plačal 3,9€ preveč to je recimo za nekatere ena ura dela v službi in jim nekaj pomeni ...

Kako veš, da je plačal karkoli preveč? Še on ni bil zraven, ti si pa kar izračunal na tri decimalke. Na koncu koncev je bil lahko tisti "kakav" boljši kot kakav. Jaz ne vem, ga nisem pil. Samo drugi točno veste da je bil zanič. Zanimivo je, da se (potrošniki) niso nič pritožili nad kvaliteto storitve. U glavnem, sitna reč v bistvu, ampak mal pretiravate. Stvar bi morali (poskusiti) rešiti na licu mesta. Storitev ni enoznačajsko merljiva in imaš lahko subjektivon mnenje. In šit, plačali so 3,9€ preveč. Ja, toliko jaz plačam, ker pada dež. Vsak mesec. Zadnjega snega mi še niso zaračunali.

In na koncu, ko ste že naredili cel roman o kakavu, ki ga ni. Ste se že kdaj vprašali, kje so zdravstvene storitve, ki jih kao vsak mesec plačate, in jih ni? Ja, so. Če plačate lahko pridete jutri ob 7, če ne pa čez 6 mesecev. Ali pa ceste, za katere plačujete vzdrževanje. Ceste, ki jih ni, ker so razpadle. Ne, s tem ste se pa čist sprijaznili ... pa gre za mal več dnarja ...

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.121
16.340
113
No pa dajmo še enkrat - ni poanta v denarju, kljub temu, da se je konkretno preplačalo tistega dobrega pol litra mleka. In ja, mene res ni bilo zraven ampak to nima veze, saj verjamem moji "boljši polovici" na besedo, glede na to, da sta ona & tamala oboževalki kakava v pravem pomenu besede. In mleko s sladkim grehom to pač ni in tudi ni problem plačati storitve ampak nikakor ne po neprimerni postavki.

Aja pa to glede cest in zdravstva - nikakor nam ni vseeno za to ampak ne delaj zdaj offtopica oz. ne zmanjšuj pomena ene zadeve zato, ker se v tej temi ne ukvarjamo z vsemi problemi naše države.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.121
16.340
113
Nič. Je pa dojela, da ta "kakav" pač ni kakav in ga je popila zgolj četrtino, kot sem že prej napisal gre za kakav-loverje. Sam saj veš, da otroc skor n'kol' niso zadovoljni
grin1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Plačalo se je 5.70 (3x1.90)€ za 3 "kakave" oz. za skupaj 6 deci mleka z malce čokoladnih kapljic. Pa hvala za mnenje
smile-1.gif
šit , pa so šli življenski prihranki
tongue-1.gif

pa kaj hudiča srednjeslojaši hodite v gostilne, če ne zmorete plačat, zakaj živite preko svojih zmožnosti
bonk.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.121
16.340
113
Citat:
Uporabnik casio pravi:
Kdo je na koncu plačal?

Kako to misliš - kdo? Tisti ki je naročil kajne, torej moja boljša polovica, kdo pa. Pa to sploh nima veze z zadevo saj je poanta drugje
smile-1.gif

@Capl - sej nebi bilo takšne panike, če nam nebi vlade odškrtnile že za toliko perov
tongue-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Lej , ti bom izdal skrivnost, kak to mi spelemo....
zadaj si za 2015 nalogo - za vsak ko greš kam na kafe, ****** z mize ene par vrečkic sladkorja pa mej za na šiht, da ne bo treba kupit.
Čez eno leto na današnji dan poišči to temo in povej kolk si prihranil......paklček na paklček in tistih par kil, ki jih drgaæ znosiš na šiht bo privarčevano
zmaga.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Ce bi zlila konkretno sladki greh noter, bi verjetno otroci bili zadovoljni, ti pa tudi.
Boljsi polovici pa lupi flaskico sladkega greha za v torbico, da naslednjic ne pride do taksne krize.
smile-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Lej ce bos objavljal karkoli se lahko tudi razve in natakarica nahebe.

Zenska vam je naredila uslugo, nebi smela pa racunat nic drugega kot mleko, sladki greh bi moral v tem primeru biti zastonj ker so sami krivi da nimajo kakava in za dobro poslovno prakso bi se z zastonj sladkim grehom odkupili. Zdej iz tega delat znanost pa...

Kaj pa jest k sem se zahebu na morju, pridem v ostarijo ce imajo kak prigirzek pa mi rece da mi lahko naredi sendvic, recem ok, da mal vecjo belo bombico, prsut, olive, cena 7eur, tolk kot je bil recimo meni dunajc/kalamari + pomfrit. Tisto je sele bolelo ampak kaj cmo

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Če si ti mislil nategnit otroke, da je to kakav, čeprav si vedel da ni, potem ni nič narobe če je tud kelnarca nategnila tebe.

Bi pa od oka ocenil, da je žlička kakava manj vredna kot par kapljic sladkega greha.
Kakav dobiš za 1-2 eura kilo, sladki greh je pa 2-3eur 250g

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Majstr bi se moral prtožit na lokaciji, kjer je bil postrežen (zavrnt račun). Zdej iz tega dela dramo. Ponavad so to komunajzerji, ki so antiglobalistični, socialni...

U resnic bi te pa za malenkost u žlic vode utopil. Toliko o tem. Vsakemu od nas se je kdaj zgodl, da so dvojno računal, narobe računal, tudi pozabl računat...

tko da... point teme je jokcanje, za drobiž...
Rabi altersko presojo in samopotrditev, da je bil oguljfan.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Koliko bi šele prihranili, če bi baba raje kupila magari najdražje alpsko mleko s Q10 in kakav in to pripravila doma.
Zdaj pa vsi že dojenčke navajajo na bifeje.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.121
16.340
113
Šl je za hotel, ki se ga je obiskalo po sankanju ter ne za doječka temveč slabih 6 let staro deklico ter njeno prijateljico (kar se otrok tiče). Največ bi pa prihranil, če nebi spisal tega topica na Alterju ter spraševal za mnenje folk, ki enači vročo čokolado s kakavom ter ne ve, da se da v lokalih dobiti tudi mleko, ali kot dodatek ali pa zgolj kot samo mleko, za povrh vsega pa jih še bralno razumevanje kar dobro heca.