Psiho testi

Dr.Rugelj

Pripravnik
29. dec 2008
254
0
16
Psihotesti ne povejo popolnoma ničesar o človeški osebnosti, ampak povejo dost samo o načinu razmišljanja in o obnašanju. Človeška psiha je pa le malo preveč kompleksna zadeva da bi se jo dal analizirat samo na podlagi nekega testa z naprej priravljenimi odgovori. Tile takoimenovani psihotesti lahko pokažejo samo kako se človek odziva na izzive okolice, ne pa kaj se v njegovi glavi dejansko dogaja. Sploh pa je uporaba v kadrovske namene pokvarjena do amena. Nesposobni kadrovniki jih uporabljajo zato da lahko opravičijo izbor kandidatov in s tem odgovornost za neuspeh človeka na delovnem mestu prenašajo na delavca, namesto da bi priznali da so bili nesposobni ugotovit talent in znanje delavca. Pozneje jih uporabljajo še kot argument ko delavec zaradi slabega nagrajevanja in čedalje pogosteje nesposobnih organizatorjev dela ne daje rezultatov ki so bili pričakovani. Vedet je potrebno da z rezultati takih testov je možna zelo enostavna manipulacija. Postavi se vprašalnik in na podlagi zbranih rezultatov se enostavno postavijo ocene. To zelo pride prav pri zaposlovanju izvenazkonskih partnerk, nečakov in mafijskih sinov. Delavec z renomejem znanjem in z uspehi za sabo nikdar nima težav s takimi štosi, če pa že pride v to situacijo pa osebno vedno podpiram dvignjen prst in zahvalo za sodelovanje. Delodajalska drhal si kar malo preveč dovoli.

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Tenforest je bil letos 3x na testih.
grims-1.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Vidim, da te zadeve poznaš.
Sicer tako dolgih postov nikoli ne berem, tvoja dva pa sem.

Tvoje zadnje mnenje je žal zelo realno. Ne vem pa, ali bi dal
zmaga.gif
(zaradi realnosti).

2. sep 2007
1.535
833
113
Dolenjska
Jaz sem psihoteste do zdaj opravljal dvakrat. Prvič za nastop službe, drugič pa kot ponovno testiranje, ki ga mora vsak v naši firmi opraviti na štiri leta. Ni neke fore in predvsem ni to nek bavbav. Ne se lagat in vse bo v redu. Sem slišal za resnično zgodbo v naši firmi, ko se je en model preveč zajebaval pri odgovorih in so ga poslali ponavljati psihoteste v Ljubljano. Odgovori čimbolj pošteno, pa naj si gre za obkroževanje ali kaj drugega.

Na tvojem mestu bi se bolj sekiral glede zdravniškega pregleda za službo.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Poznam enega, ki je padel celo na urinskem testu.
grin1.gif

Pa tri dni se je intenzivno nanj pripravljal...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Okey.... sanjska služba na vidiku, testiranje pa imajo, časa imam še nekaj...

Kje je zdaj literatura, da naštudiram da bom videt čist normalen. Na naboru, mi je en parameter čist ven padel...
crazy1.gif
, tako da sumim da sem malo bolj poseben :p

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
dooooooh, se nisem veæ 8.5 let star, da bi hotel bit policaj
crazy1.gif