odpiranje zapiranje hladilnika je bolj k... od ''testa'' vsakič ko ga odpres daj notr 2x plastenka vode. 4 dni na 100Ah baterijo je slišat precej privlečno za lasišče.
namesto panela dodas DC2DC polnilec in imas sku vedno poln ....
Poglej,jaz sem napisal tisto,kar sem pravkar preizkušal, DC2DC ponlilec je vsekakor uporaben med vožnjo, kako si pa z njim pomagaš ko nekaj dni stojis mi pa ni čisto jasno? Prosim če mi razložiš.odpiranje zapiranje hladilnika je bolj k... od ''testa'' vsakič ko ga odpres daj notr 2x plastenka vode. 4 dni na 100Ah baterijo je slišat precej privlečno za lasišče.
namesto panela dodas DC2DC polnilec in imas sku vedno poln ....
Poglej,jaz sem napisal tisto,kar sem pravkar preizkušal, DC2DC ponlilec je vsekakor uporaben med vožnjo, kako si pa z njim pomagaš ko nekaj dni stojis mi pa ni čisto jasno? Prosim če mi razložiš.
pol ure kurblanja na mestu, torej max 1l nafte, in energije za dan ali dva?V avto nimam nic od 220 niti podaljska
V baterijah dovolj zaloge. Ce je kriza pol ure kurbljanja na mestu in sem spet dober za dan ali dva
nima prazne baterije, dofilava tiste pol urePol ure "kurblanja" ti bo napolnalo prazno baterijo s kolk w energije.Dej to lahk kakega otroka v vrtcu prepričaš,da si boš s tem lahko kaj pomagal
Kompresorski hladilnik bos tezko nasel za manj kot 400€ tiste hladilne torbe z nekim peltirjevim clenom pa so popolnoma brez vezeSe eno butasto vprašanje-kako pa hladilnik priklopis direktno na akumulator?
Bolj kot vse skupaj gledam in računam si takoj na 500€.za nekajkrat na leto kar velik strošek
Kompresorski hladilnik bos tezko nasel za manj kot 400€ tiste hladilne torbe z nekim peltirjevim clenom pa so popolnoma brez veze
Priklop na vzigalnik oz motorni akumulator.... raje ne te zadev vseeno popijejo nekaj stroma in bos hitro ostal brez
Ne, je ze 170A gor .... sej velika vecina altenatorjev je dovolj mocnih, ok dobis kaksen kombi z svoh recjo. Bolj je k ce se ga res spravis kurblat na mestu, prenizki obrati premalo hlajenja in pride do poškodb. Ce bi se 1x kupoval bi namesto 50A vzel 30A dc2dcspet nekaj novega. si alternator menjal?
Ko mi v debati o kapaciteti akumulatorjev začne kdo nabijat o amperih in wattih ....Spajky dizel in avtomatik ... mi hribi nic ne pomagajo imam pa konkretno dolge start kable pod sedezem. tako ali tako pa se hladilnik napaja iz bivalne baterije in ne iz zagonske.
msenjur 2x100ah v lifepo izvedbi
zino kot si omenil, v pol samo dofilam. Porabniki, hladilnik 12 V 50w led lucke, pumpa za vodo, webasto. Zimski podaljsani vikend bp brez dofilavanja. Kaksno je bilo stanje pa ne vem, ker se nimam vmesnika za nadzor
kremenko123 hop hop v vrtec da ti razlozijo kaj je dc2dc ... v mojem primeru je pol ure kurbljanja ali voznje 25A oz 300W, kar je precej mal pri moji kapaciteti 2400W ampak dovolj da mi bo hladilnik delal se en dan ali dva ce ga ne bom odpiral. Nisem pa se nikoli rabil dofilavat, ker ne zdrzim vec kot tri dni na enem mestu.
Glede zaloge, napolnil 2x ebike z 625W baterijami in je se vse normalno delovalo.
Ampak odsvetujem da bi se 50A polnilec prikljapljajo za polnjenje svinčenk
Prav tako moras imet dovolj mocan altenator