pse na vrvice

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.075
5.651
113
No ja vsacga piiiii lizca lih ni treba.......se pa strinjam s pogledom na stvar kot jo je štibr opisal.......vsaka nevarna pasma bi se mogla obravnavat kot orožje......sploh če jo lastnik ne zna dat oz jo ni sposoben držat pod kontrolo....

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Ja zato mam pa jaz svoje 8,5kg orožje skoz na varnem na štriku, da ne bi koga prelizala do smrti...
Če ne drugega, te bo to obvarovalo računa za pranje poslinjenih hlač.

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Ja zato mam pa jaz svoje 8,5kg orožje skoz na varnem na štriku, da ne bi koga prelizala do smrti...

In da ima tole tvoje mega orožje----okužbo-bog ne daj steklino...
Jaz osebno ne bi hotel imeti stikov s človekom okuženim s HIV

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik pa3cia pravi:
Dvomim, da je tako na Dolenjskem.

No, če je pa vmes še kak liter, dva, tri cvička, pa verjamem, da je LAHKO tudi tako, kot opisuješ ...

kaj ti ni jasno???? nima pes kaj hodit po tuji posesti, če lastniku posesti to ni všeč...veš socializma, ko je lahko vsak [censored]ček, še posebej, če je imel rdečo knjižico, lahko počel vsa, kar s emu je zljubilo na raæun normalnih oseb, je konec...samo še udbomafija mora spokat, pa bo...

Teb je moral pa en komunist storiti nekaj res hudega v otroštvu.

Po tvoji posesti se lahko sprehaja kdorkoli, nabira gobe in ostale "gozdne sadeže"

Preberi si zakon o gozdovih...

Edit:zdaj pa imaš problem. Poglej katera koalicija je bila na oblasti, ko je bil zakon sprejet.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
očitno nisme bil dovolj natančen - v mislih sem imel posest okrog hiše, ne gozda...glupe zakone pa lahko žal sprejme kdorkoli, je pa res, da so pri tem prvaki čebinski podrepniki

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Ko smo tule lastniki parcel spraševali, kako se znebit sosedovih mačk in psov, ki ščijejo in serjejo po našem, so pasjeljubci dali odgovor, naj naredimo ograje.
bonk.gif

BTW:na rodenticid so mački imuni. Poznaš kaj učinkovitejšega?

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
Imam 50 kilskega nem. ovčarja, ki ga imam vedno na vrvici. Zakaj? Čeprav ni agresiven, mu ne morem 100% zaupati. Se pa za nama večkrat zapodi, kak prijazen "kužek", za katerim se dere lastnik da se samo igra. Lekcijo kužku da ponavadi kar naša zverina sama
grims-1.gif

Ko pa napizdim lastnika, ima praviloma nos do tal, pa gleda te kot marsovca. Tako kot vsi ekstremisti, so zagrizeni pasjeljubci prepričani, da je njihov štirinožnik neškodljiv..
Zato cucke na vrvice!

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
No ja vsacga piiiii lizca lih ni treba.......se pa strinjam s pogledom na stvar kot jo je štibr opisal.......vsaka nevarna pasma bi se mogla obravnavat kot orožje......sploh če jo lastnik ne zna dat oz jo ni sposoben držat pod kontrolo....

Jah sej, pol se pa kot sprehajalec psa butasto počutiš, ko maš tacga pinzlna vedno na štriku (ajd, spusti se jo kdaj, ker če žogco mečeš ne moreš glih imet na štriku), okol tebe pa folk vozi po 2 mrcini spuščeni, pa še take recimo za katere se ve da so vsaj do drugih psov že bile napadalne (kolk je pol do otroka, pa ne vem, ampak verjetno noben ne bi rad izvedel). res se butasto počutiš tudi, ko se pojavi sosedov pes, spuščen, pa ti zagrab tvojga na povodcu in otresa z njim ko z eno cunjo.........

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Če ne drugega, te bo to obvarovalo računa za pranje poslinjenih hlač.

Lej sej ni panike, jaz (oz. moja) že vem in jo dam na kratko, da lahko ljudje grejo mimo brez da bi jih "napadala", tut plačam komu čiščenje če bo treba, sam mal dolg pač traja vzgoja, ker pes ne pošteka da pač men lahko gnjavi, pa da naj druge pusti.... Saj tudi sam nisem imel ravno rad psov točno zarad tega, ker da te že poslin ena mrcina usrana ko ji zapaše, je no-go...

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

... Sam sem se najbolj ustrašil psa, ko sem sredi noči sredi parka čakal kolega in opazil, da okoli mene v temi teče velik pes brez lastnika. Najprej sem mislil, da me bo zignoriral, a se je frajer opogumil in preveril, kdo je še v okolici. V bistvu mi ni hotel povohati niti roke, na dva metra me je pogledal in stekel stran. ...
Psi ne morejo splezat na drevo.
grims-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.190
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik pa3cia pravi:
Da zaključim: če nekdo pelje 90 namesto 50 km na uro to verjetno počne zavestno. Prav tako lastnik odvezanega psa to počne zavestno. Dokler prvi ne povzroči nesreče, zadeva ne doživi epiloga. Enako v drugem primeru.
Zatorej, bodimo neomajani povsod, ne samo na zadevi, ki jo pač lažje obvladujemo.

Tule seveda brcaš v temo. Pelji 90 na 50 omejitve mimo radarja. 100% boš fasala kazen, pa za to ni treba povzročit nesreče.
Enako pričakujem, da bo policista ali mestni redar brez izjeme kaznoval vsakega lastnika psa, ki tega nima na povodcu.

kar pa se tiče napadov psov: zakaonodajo bi bilo treba spremenit tako, da lastnik za od njegovega psa povzročene poškodbe odgovarja tako, kot da jih je naklepno povzročil sam.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Meni so se policaji smejali, ko sem poklical zaradi boxerja, odraslega samca, ki se samovoljno sprehaja po vasi... Lastnik znan. Ampak v tavelko kranjsko klobaso se da marsikaj skriti... 500mg/kg C17H21NO, ucinek zagotovljen.

hysterical-1.gif

Bomo pa kavboji postali.
zmaga.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

... Sam sem se najbolj ustrašil psa, ko sem sredi noči sredi parka čakal kolega in opazil, da okoli mene v temi teče velik pes brez lastnika. Najprej sem mislil, da me bo zignoriral, a se je frajer opogumil in preveril, kdo je še v okolici. V bistvu mi ni hotel povohati niti roke, na dva metra me je pogledal in stekel stran. ...
Psi ne morejo splezat na drevo.
grims-1.gif

Res? https://www.youtube.com/watch?v=qre7e9z055M

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Citat:
Uporabnik Mis pravi:

In da ima tole tvoje mega orožje----okužbo-bog ne daj steklino...
Jaz osebno ne bi hotel imeti stikov s človekom okuženim s HIV

Verjetno bi okuženi s HIV raje obdržali HIV kot imeli z bedakom tvoje vrste stik..ker takšen pacient kot si ti, nebi smel prosto "šetat" okol...Zate ketna in nagobčnik. ( si gledal "Ko jagenčki obmolknejo? )

pa3cia

Pripravnik
24. sep 2010
155
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik pa3cia pravi:
Da zaključim: če nekdo pelje 90 namesto 50 km na uro to verjetno počne zavestno. Prav tako lastnik odvezanega psa to počne zavestno. Dokler prvi ne povzroči nesreče, zadeva ne doživi epiloga. Enako v drugem primeru.
Zatorej, bodimo neomajani povsod, ne samo na zadevi, ki jo pač lažje obvladujemo.

Tule seveda brcaš v temo. Pelji 90 na 50 omejitve mimo radarja. 100% boš fasala kazen, pa za to ni treba povzročit nesreče.
Enako pričakujem, da bo policista ali mestni redar brez izjeme kaznoval vsakega lastnika psa, ki tega nima na povodcu.

kar pa se tiče napadov psov: zakaonodajo bi bilo treba spremenit tako, da lastnik za od njegovega psa povzročene poškodbe odgovarja tako, kot da jih je naklepno povzročil sam.

Čisto nič ne brcam v temo. Ti me očitno ne razumeš.
Ne pišem o tem, da nekdo ni (ne bo, ne bi smel biti) kaznovan, če pripelje preveč čez omejitev, pač pa o zagovarjanju nečesa, kar se pač da obvladovati in so stvari jasne. Bolj je milo mišljeno v smislu UPOŠTEVANJA pravil. Namreč, iste osebe, ki tako vehementno (ja Štibči, vehementno) zagovarjajo določene zakone, vsakodnevno kršijo tiste, ki so v življenju zagotovo BOLJ pomembni ( v smislu varnosti) in zagotovo precej bolj ogrozujoči od neprivezanih psov. Statistično vprašanje: koliko ljudi v SLO je v lanskem letu umrlo zaradi neupoštevanja prometnih predpisov in koliko zaradi napadov psov? Torej ne pišem o tem, da bi bili psi spuščeni s povodcev, pač pa o pretiravanju nekaterih ob (ne)upoštevanju določenega zakona ob skorajda popolni ignoranci drugega.
In ja, strinjam se s teboj (pa ne zato, ker bi hotela izničit moj slab vtis nate v prejšnjem postu), predvsem zato, ker so lastniki psov tisti, ki bi morali upoštevati oziroma predvidevati reakcije svojih ljubljenčkov. Potrebna bi bila stroga kazen, najbolj pa seveda upoštevanje te (izvajanje sankcij). Potem pa, lastnik naj presodi sam, ali bo še upal z odvezanim psom v okolje ?!

Samo ugotavljanje o tem, ali je ali ni smiselno imeti psa na povodcu, je pa itak odveč. Zakon je jasen.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
drugače smo pa mislim da prišli do zaključka te teme: če je lastnik psa bebec, potem ni dobro to za nikogar, ne za psa, ne za lastnika, ne za druge osebe...upamo, da bodo apolo in njegova posadka naredili kako akcijo in potatali kazni za odvezane pse, mi bomo pa pač v primeru ogroženosti od psov podvzeli obrambne ukrepe v upanju na čim manjše posledice pri udeležencih...

S tem bi se verjetno vsi strinjali, ampak se potem odpre vprašanje, zakaj tega pristojni organi ne kontrolirajo?

Ne morem pa se strinjati glede nagobčnikov. Glede na to, da je nalogo povodca osvojilo bore malo vodnikov, se bo enako zgodilo tudi z nagobčnikom. Tako bo peščica ljudi te nagobčnike na svojih psih uporabila, pa še te le do prvega incidenta, ko se pes ob napadu ne bi mogel braniti.