Protikadilski zakon - dve leti kasneje

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Citat:
vsakemu pa je jasno, da je v izdihanem cigaretnem dimu prav toliko škodljivih snovi kot v vdihanem

Če je to res - potem kajenje ni škodljivo...
cheer.gif

Iz vseh javnih debat (ne samo tele) je razvidno, da gre za gonjo proti kadilcem. Nič drugega. Ker pač nekadilce moti smrad. Kar sicer čist razumem, ampak motečih faktorjev je še mali milijon.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Smrdi marsikej.
Tud če ščiješ po kapelci recimo.

Da vseh kulinaričnih podvigov, ki se dogajajo po blokih niti ne omenjam. Pa kisanja zelja v kleteh itd.
Skratka - po domače povedano - jest moram prenašat vse in vsakogar, ampak bože ne daj da enga zakurim na balkonu?

I

Izbrisan uporabnik #488

Samo če ščiješ po še večjem smradu potem se ne zavoha. Npr če vržeš ogrizek na smetišču se ne pozna...
Iz kapelic in sama kapelica pa itak smrdi, če ne drugega po kadilu.

Fonza: glede vsakega smradu , ki je krajevno neobičajen, lahko ukrepaš, je že danes urejeno.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Take stvari so precej odvisne od tega, kako je človk pozicioniran.

Recimo: Teb se zdi scanje na kapelico tolk kul, da se s tem še hvališ po forumih. Men recimo se zdi to primitivizem prve klase. En drug, ki je "versko" navezan na to kapelico po padel skup od šoka, če te bo videl. Če bi se pa na mošejo poscal bi te pa itak na minaret obesl. V dveh delih.

Tko nekak je tud s smradom.

I

Izbrisan uporabnik #488

Glede kapelice gre za tvoje podtikanje, kjer sem v eni drugi temi napisal, da smrdi po scalnici, ker je v bližini wc. A ti pač po svoje, kaj ti naj
smile-1.gif

Tako da ne podtikati in potvarjati, kar danes počne klerojanševizem v parlamentu (v živo rtvslo 3).

Itak da se ne lula po objektih, tudi to je prekršek (lulanje na javnem mestu), ampak verjetno včasih koga kje pritisne in ni druge. Primitivizem pa je po moje že sama postavitev kapelice btw. ne pa domnevno lulanje po njej.

Mogoče pa je ravno zato wc poleg, da ne bi po kapelici lulali.

Pa da ne zaideva preveč. Čiki so smrad a ne?

I

Izbrisan uporabnik #488

Jih ne jem
smile-1.gif
verjetno pa če bi jih na vsakih 5 minut zasmodil in "poslal" po bloku. In to je prekomerna imisija.
O tem se govori, ne o enem nedolžnem čikecu, ampak konstantnem zasmrajevanju.

Marsikaj smrdi in marsikaj je imisija kot npr. neznosen hrup cerkevnih zvonov. Ponekod že omejen in prepovedan.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.070
849
113
ksz.
Ni se mi dalo brat vsega, apeliram samo na prvi post
smile-1.gif

V "Spodnjem dupleku" se je pomoje še kak pajzl zraven odprl, ker lokalni pijančki so vedno hodli na pir/špricar in ne na kavico in čik.
Hebe se njim če ne smejo not kadit.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
ksz...

Pa kva je zdej to? Najboljš da se vse ukine. Enga motijo cerkveni zvonovi, enga avtocesta, druzga sosed, četrtga pes iz sosednje ulce...

O jeb.o te. Preselte se v hribe. Tam je zihr vse ok
stupid-1.gif

Men nad glavo dnevno vozijo avioni (vsakih 10 minut), pred očmi imam cca 4 km polja in divje zajce, ki hodijo papat solatko (ga še mislmo tožt
stupid-1.gif
), soseda ki tradicionalno kosi ob 6h v nedeljah, pa en sosed ima tradicionalno musko na fertik nažgano do 22h. Ena soseda ima glas na ferkvenci Tine Turner, ko se najbolj dere. Dva soseda rauhata zunaj ko turka...imamo vrstne hiše...in NE, ničesar se ne zavoha. Sestra živi v bloku, pa je strogi nekadilec in ne zavoha soseda, ki čik prižge na balkonu.

Pa dajte no...kot da je to iz ust direkt v nos.

Zastopim gostilne, da se nekomu pod nos kadi, saj sediš eden zraven drugega...ampak balkoni so pa menda vsaj malo narazen...

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Nope - govori se o popolni prepovedi kajenja. Ker pač nekaterim smrdi.

I

Izbrisan uporabnik #488

No vidiš kaj vse te moti
smile-1.gif
sicer tega ne bi napisal...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Mene trenutno zelo moti govor Branka Grimsa v parlamentu. Smrdi mi. Naj ga nekdo odstrani prosim.

ufff...je že konec, hvala kur**

Ne samo da je smrdel, še za oko je bilo ostudno.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Mene trenutno zelo moti govor Branka Grimsa v parlamentu. Smrdi mi. Naj ga nekdo odstrani prosim.

ufff...je že konec, hvala kur**

Ne samo da je smrdel, še za oko je bilo ostudno.

tako je...ko vidim tega sluzavca na TV, panično iščem daljinca, samo da prešaltam..pa čeprav na Balkanika music
wink-1.gif

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ni zdaj čik problem, ampak SMRAD. Pa ti bom jaz dal na balkon moje smeti ali fekalije in ventilator usmeril v tvoje stanovanje, boš videl kao prijetno je.

Predlagam da v naslednji fazi usmeriš svoj gnev v tiste ki se redno ne umivajo. Geto bo najbrž kar primerna rešitev, kaj?.

Potem pa se loti kar vseh ki hodijo naokoli naparfumirani in ti seveda NE dišijo.

Pa potem? Po želji, kar te bo pač motilo...

Le nekoliko previdnosti pri izbiri deodoranta ti svetujem.
Jaz se namreč nameravam tistih ki SMRDIJO MENI lotiti z baseball kijem.
Imam namreč PRAVICO DO NESMRADU, kajne?
Oni pa smrdijo že samo zato ker so.
bonk.gif

Dejte fantje no mal pameti v glavo, pa nehajte ga srat!
A vam res ni jasno da bomo brez vsakršne tolerance in sprejemanja drugačnosti sami sebi sezidali najhujši možen arest?

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
... In to je prekomerna imisija.
...
Marsikaj smrdi in marsikaj je imisija kot npr. neznosen hrup cerkevnih zvonov. Ponekod že omejen in prepovedan.

Emisija, poba.
Emisija se piše.
crazy1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

"Dokazano"

Well ti pa znaš s fancy besedami. Verjetno bo samo pri tem kar ostalo, kaj? Ali imaš pač točne podatke, koliko stanejo državo alkoholiki in koliko pljučni rak+KOPB. Nimaš pojma, koliko stane oskrba bivših (kaditi nehajo zato, ker ne zmorejo več povleči zrak vase skozi čik... prav ironično pravzaprav) kadilcev, ki počasi umirajo zaradi odpovedi pljuč in srca (KOPB). Pljučni rak je walk in the park proti temu... v povprečju pol leta in konec. To se pa vleče leta in leta.

Kar pa se tvojega pričakovanega padca mortalitete zaradi pasivnega kajenja tiče... kaj ti ni jasno? Ne more se napredek pokazati v dveh letih, če pa gre tu za počasno zastrupljanje in počasno razstrupljanje.

Državo več stanejo alkoholiki kot pa kadilci
evil.gif

PA to je resnica, s kadilci sploh ni stroškov- kemoterapija ali obsevanje, kar se pljučnega raka tiče. Preživelost raka je pa skoraj nična, povprečna življenjska doba je pa tam 3 mesece bi rekel. Mogoče je nekaj več stroškov z rakom na grlu in operacijami (traheostome), samo tudi to ni tak strošek. KOPB - kaj pa potrebuje tak pacient? Aparat za kisik, ki si ga SAM PLAČA, elektriko KI JO SAM PLAČA, samo pumpice pa inhalacije mu plača zavarovalnica, pa še te niso prav drage Inhalator si KUPIJO SAMI...

Alkoholik - vsak dan povzročajo prometne, se zdravijo od alkohola, ciroza jeter, presaditve jeter, ledvic, želodčne težave, gastroskopije, kolonoskopije, kolikokrat jih rešilci pobirajo, kradejo, razgrajajo, pretepajo, padajo treba jih je šivati, lomijo se kolki, roke, noge, glave... tko da bod mal realen,

Meni gre pa na [censored] k nekdo po švicu smrdi, k poha je*ene ribe za južno pa cel blok zasmradi pa take fore, sam to ni važn ane. Luksuz ti je tud pohana riba, pi*da naj si raje pašteto na kruh namaže, ni treba da cel blok smrdi po njegovih ribah.
smirk-1.gif

LP
evil.gif

PS: vse to iz 7 letnih izkušenj
grims-1.gif

Nazadnje urejeno: