Sorry, ampak brcaš v temo. Ne le zato, ker je avto nuja, cigareti pa razvada, ampak zato, ker ne dojameš bistva: če je stvar škodljiva (meni osebno je vseeno, ker sem bivši kadilec, in sem škodo sebi naredil sam), potem ne more biti zbiranja podpisov po zgradbi, kot predlagajo, potem je lahko le prepoved. Imam točno takega soseda, pša ki na kraj pametni ne pade, da bi se zaradi tega, ker mi njegovi čiki smrdijo v stanovanje, kregal z njim, pa čeprav to pomeni, da zvečer praktično ne morem prezračit dnevne sobe, ker cel večer sedi v atriju in kadi (to pa je recimo meter in pol od mojih balkonskih vrat) ...Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Bo treba delat razliko med nadležnostjo in škodljivostjo.
Ko bo dokazano, da je vonj po deotu ali švicu škodljiv, jih bo pač treba prepovedati.
Da ne bova po nepotrebnem mlela v nedogled.
Avtomobilski izpuhi so škodljivi. Malo, veliko, vedno manj... ni važno, dejstvo je da so škodljivi.
Če te dobro razumem se ti zato ne voziš in se tudi ne boš pustil voziti?
Otroka pa imaš v mestu itak stalno priklopljenega na respirator?
Je tako?
Pa greješ se najbrž tudi izključno z elektriko iz Krškega in potencialno hidroelektrarne (ki mimogrede tudi ruši naravno ravnovesje, ampak naj bo) , termoelektrarne pa itak preveč onesnažujejo okolje tvojemu otroku.
Sem zadel?
Seveda nisem!
Poglej, a res ne razumeš, da se spotikate v iveri, bruna v lastnem očesu pa ne vidite? A ne razumeš, da si naslednji ki bo na udaru sam?
Fak, edini problem je to, da nekaterim (tudi meni, priznam) cigaretni dim smrdi, postan še posebej.
Ampak to preprosto ni dovoljšen razlog za linč moralne večine nad nemoralno manjšino, t.j. kadilci.
Ker v naslednjem trnutku boš ti šel s svojim ravnanjem na jetra neki drugi "moralni eminenci".
Takrat se boš spraševal kje so se izgubili toleranca, razum, benevolentnost in kar je še teh reči, ki ločujejo človeško družbo od krdela.
Vic pa je v tem, da se niso kar tako izgubili, temveč tebi in tvoji blesavi prefinjeni surli tak sistem trenutno bolj paše.
Ko bo govora o čem drugem boš pa zagovarjal diametralno nasprotno stališče.
Razlika med obema pa je izključno v tem da
- enkrat smrdi tebi,
- drugič pa smrdiš sam
To je to.
Over & Out!
Poleg tega je bilo moje pisanje namenjeno bolj dokazovanju nesmiselnosti primerjave nadležnih in škodljvih stvari (švic vs cigaretni dim). Ker tule je veliko preveč ljudi, ki očitno takih stvari ne ločijo (ne leti direktno nate).
In čisto za konec: over & out je neumnost. Ali je over (predaja besede sogovorniku) ali pa out (kar pomeni, da si zaključil zvezo).