Protesti v Ljubljani

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.996
1.439
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
... Jaz bi dal vsakemu, ki se neupravičeno izogne volitev 10EUR kazni!
Ja, sj vem, tako si eni prestavljate demokracijo,......a veš, tudi bojkot, je ene sorte volitve in izraz mnenja.

Sej greš lahko na volitve pa pustiš gor odtis svoje riti, glasovnica bo neveljavna in še vedno boš lahko izražal svoje nestrinjanje.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.342
2.708
113
Jaz nisem sel volit, ker:
- sem hotel s tem pokazat nestrinjanje s situacijo v drzavi in politiki
- moja udelezba, nasa udelezba da politiki izgovor, saj ste volili
- volimo pa lahko samo to, kar nam politika servira

Pa se mi zdi Pahor ta pravi za predsednika in bi ga obkrozil, v tem trenutku sem pac izbral to opcijo. Sicer pa sem vedno sel volit in obkrozevat.
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Še nisi slišal za t.i. neveljavne glasovnice?

Zdaj, se lahko politika izgovarja na vreme, proteste...in ne vem kaj še vse, če pa bi šli vsi volit in bi tisti, ki zdaj niso šli volit, oddali neveljavne glasovnice, pa bi bilo le-teh več, kot veljavnih bi bilo to neprimerno boljše sporočilo politikom, kot zdaj.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.342
2.708
113
Ne, kaj so to?
smile-1.gif

Glej politiki se povsod vadijo ven in govorijo o stevilkah, ki jim pasejo. Najraje procenti. Odstotek neveljavnih glasovnic pa je vedno zanemraljiv oz. se ob njega nihce ne obregne.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.673
113
Seveda da ne, če jih je pa premalo.... ko bodo pa še vsi ostali izvolili premakniti svoje riti ter oditi na volišča oddati neveljavno glasovnico, če se že ne morejo odločiti koga volit ker je izbira slaba in se z njo ne strinjajo pa ne bo pisalo "tokratne volitve v znamenju izjemno nizke udeležbe" (kar je vedno in to je tudi klasičen naslov za vse volitve pri nas) in od teh 30% kateri smo šli volit, nas je 60+% volilo za Pahorja ampak bo pisalo "95% volilna udeležba, 65% glasovnic je neveljavnih!" Takra pa se bodo že obregnili tudi ob to, verjemi.... ampak dokler večini narodu dejansko dol visi pa nimaš kaj. Zato sem tudi mnenja da je nekaj naslabšega ravno to, da ne voliš in ostaneš doma.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.342
2.708
113
Se kaksen teden nazaj bi se strinjal s teboj, trenutno se pac ne vec. oj neodhod na volisce je pac bil moj nacin protesta.
smile-1.gif
Ker smatram, da moj gles, da legitimnost izvoljenim. Mislim pa da bi morali spremenit volilni sistem, moznost odpoklica poslancev, zupanov. Ker tko kot je da volis nekoga, noter pa pride nekaj tretjega, bljak. Za parlament to pravim, ne.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
teb manjka poleg matematke še ekonomija...
Uprava si je predvsem v bankah izplačevala na podlagi bilančnega dobička, ipi pa je bil močno negativen...

pravzraprav so to delali vsi v državnolastniških firmah.

recimo primer jest dam račun ven za 10.000, odvedem DDV.. to pa ni nikoli plačano
dobička imam torej cca 8.000, če je ddv 20%.
ipi je pa negativen......

Tako si izplača manager pogodbo, seveda ima tudi tako pogodbo vezano na to opisano.
tako preprosto je to...

seveda če imaš zadaj privat lastnika, pa takih podogb z upravo nikloli nebo podpisoval... država in njen NS pa je radodarna. Saj večinoma sanacija poteka iz davkoplačevalskega denarja.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Račun imaš za 8333,33 EUR + 20%ddv.
smile-1.gif
preveč jim daješ.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
no ja sem na okroglo pisal, da bo razumljivo od kod dve bilanci......... in to naše kreativno računovodstvo.
Je pa dejstvo če bi bil samo ipi mirodajen, potem države takoj crkne ker bi dejansko od plačanih faktur odvajali DDV...

KAR PA NAŠI POŽREŠNI DRŽAVI NE ODOGOVARJA.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.557
6.641
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Ljudje bi enostavno morali vsakega z masko dol vržt, pa ga slečt.
evil.gif
zaradi mene lahko masko zamenjas s kapuco. Očitno je bil Blatnik že dovolj sumljiv da jo je po nosu dobil, ali pa je bil preveč blizu, firbec

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.673
113
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Se kaksen teden nazaj bi se strinjal s teboj, trenutno se pac ne vec. oj neodhod na volisce je pac bil moj nacin protesta.
smile-1.gif
Ker smatram, da moj gles, da legitimnost izvoljenim. Mislim pa da bi morali spremenit volilni sistem, moznost odpoklica poslancev, zupanov. Ker tko kot je da volis nekoga, noter pa pride nekaj tretjega, bljak. Za parlament to pravim, ne.

Te popolnoma razumem ampak težko si je razlagati neudeležbo kot protest (če ne poznaš zgodbe vsakega posameznika), lahko da je bil volilec bolan, lahko da ni mogel priti do volišča, lahko da je v tujini, lahko da z neudeležbo protestira, lahko da mu je total vseeno, lahko da je prepričan v zmago svojega kandidata in ne gre volit....možnosti je ogromno. Če bi pa bila volilna udeležba skyhigh in od tega ogromen procent neveljavnih glasovnic, pa bi že začeli razmišljati o tem, da ljudje z oddanimi neveljevnimi glasovnicami dejansko protestirajo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Dobro, nekako razumem, če je res to, da so nekateri imeli "par km" do volišča in se jim ni dalo kuriti bencine, kajti vreme je blo dokaj jalovo za sprehod.

Ampak recimo pri nas je bilo vsem "na dosegu roke", tako da teh res ne razumem.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
... Jaz bi dal vsakemu, ki se neupravičeno izogne volitev 10EUR kazni!
Ja, sj vem, tako si eni prestavljate demokracijo,......a veš, tudi bojkot, je ene sorte volitve in izraz mnenja.

Sej greš lahko na volitve pa pustiš gor odtis svoje riti, glasovnica bo neveljavna in še vedno boš lahko izražal svoje nestrinjanje.
Pol jo pa lahko vstran vržejo in novo napišejo ....
jezen.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.557
6.641
113
pri taščici
Včeraj so po tv rekli da se mora ujemat število glasovnic ob 7 zjutraj in tistih ob 7 zvecer (oddane in ostanek neuporbljenih). Kaj se zgodi če glasovnico odnesem domov?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ksz
Kar se tiče izvedbe volitev, smo še res v prejšnjem stoletju,...v žepu imaš ,,škatlico,, s kero se takoj povežeš s celim svetom, ko prideš pa tja, pa kot da se je čas ustavil 20let nazaj.
Pričakoval bi vsaj vnos vsakega volilca v evidenco preko spleta, ne pa ko pred pol stoletja, na papir,
....volitve preko neta-nič, oddajanje glasov kandidatom-nič,-na upravno enoto moraš hodit
bonk.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.022
1.235
113
42
Jankoviæ nej predpiše predčasne volitve. Če takrat spet zmaga lahko kr nehate njegove plakate delat za neki časa.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.673
113
Kar naj jih razpiše ja...ampak na lastne stroške, jaz teh idiotizmov gospoda, kateri se zmišljuje glede vsega in na dnevni osnovi spreminja mišljenja, ne mislim več financirat. Sicer pa tako ali drugače - gotof je
tongue-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.022
1.235
113
42
zakaj na lastne? sej protestniki hočejo da gre. Nej ap še plačajo volitve. V MB tega vprašanja ni