Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Ravno zaradi tega, ker znam brati, sem ti napisal : hudo enostransko. Navajaš napačne podatke - in edini "grešniki", ki jih imenuješ, so "desni". Prozorno.
Ni res, nikoli nisem favoriziral katere koli vladajoče strani. Obe struji sta skozi zgodovino delali iste svinjarije, le da vsaka zase in za svojo korist!
Nisem nikakršen politik in nikoli nisem bil politično opredeljen, niti v 80. letih, ko so bili tovrstni pritiski kar resni. Sem čisti tehnični človek in Bog mi je dal pamet, da lahko vidim, kam pes taco moli. Iz tako čistega tehničnega stališča so mi zadeve tudi jasne. Ja, tudi v Boga verujem!
V tehniki vladata matematika in fizika. Tu je lahko plus samo plus in minus samo in zgolj minus! Ne pa tako kot v ekonomiji in v bistvu vseh družboslovnih vedah, kjer je zelo enostavno narediti iz minusa dobiček in obratno!
Kako si lahko izplača nek manager miljonsko odpravnino, æe je pa zapustil firmo v rdečih številkah?
Nigel, s spoštovanjem itd, vedno si pronicljiv v debatah, ampak zakaj te vedno zanese v desno smer? Ali ne vidiš, da naš avto že dolgo ne gre več po sredini ceste in bo vsak čas padel v brezno , na desni ali na levi - saj je vseeno, brezno je brezno!
Desni in levi nimajo nič opraviti z gospodarstvom. Gospodarstvo je neodvisno od politike in zanj so drugačna pravila. Pa ravno gospodarstvo je tisto, ki državno politiko drži pri življenju in ne obratno, kot je pri nas praksa. Če mi to potrdiš, bom še naprej verjel v tvojo kompetentnost, sicer pa ne!