Prometna policija

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
A to spet kroži po mailih.
No približno isto se je meni zgodilo.
Me ustavi policaj, jest sem res peljal nekoliko prehitro, sem ravno pogledal na števec, policaj mi je rekel da sem peljal en 10+ več kot mi je kazalo na števcu. Seveda sem takoj zahteval da mi pokaže pištolo, policaj mi pa pištole ni hotel pokazat, rekel je da jo nimam pravice videt. Po daljšem "prepričevanju" mi je rekel, da lahko pogledam v zapisnik, kaj je tja napisal, pištole pa še vedno ni pokazal.
Ker se s takšnim postopkom nisem strinjal, sem se v roku pritožil. Pritožbo so mi zavrnili in v obrazložitev napisali, da je policaj ravnal po zakonu in naj plačam.

Torej policaju ni treba nič kazat, izmisli si nekaj in reče toliko si peljal, pa moraš plačat. Če se pritožiš ti pa pritožbo zavrnejo tako da plačaš dvojno.
Jest zagotovo nisem peljal toliko, kot mi je rekel policaj, ker mi je en poblendal pa sem pogledal na števec in zabremzal, pa sem bil prepozen. Vem pa da sem po števcu peljal malce več kot 10 manj kot mi je očital policaj. Tako da sem po njegovem padel v dražji kaznovalni razred. Tko pa delajo v praksi.

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Ti povem s prve roke, da ni tako. Ko ti je pokazal izmerjeno hitrost te je seznanil s prekrškom. Konec.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
Pa halo!
Sintiæ je znan po tem da tu govori samo resnico in da ima to smolo da ga čisto vsi policisti ki ga ustavijo ogoljufajo. Prav tako, z njem ne izvajajo takih postopkov kot jih izvajajo z ostalimi državljani.
Govoril sem.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
Pa halo!
Sintiæ je znan po tem da tu govori samo resnico in da ima to smolo da ga čisto vsi policisti ki ga ustavijo ogoljufajo. Prav tako, z njem ne izvajajo takih postopkov kot jih izvajajo z ostalimi državljani.
Govoril sem.
Nisem nikoli napisal da čisto vsi, sem pa goljufivih policajev srečal že kar nekaj. Pa ne samo po mojih trditvah tu, ampak tudi po sklepu sodišča.
Pa saj vidiš, včasih še kak morilec dobi skrivališče pri kaki policajki. tko imate to v policiji.

Je pa tudi kamela213 znan po tem da vedno ščiti in opravičuje policijo, pa tudi že so njihovi postopki še kako nezakoniti in predstavljajo nepostredno nevarnost. Pravtako ne obsoja fizičnega nasilja policije nad nedolžnim občanom.
In kadar zade debata v to smer, se vedno poslužuje analiziranja in diskreditaciji sogovornika, preusmerjanje teme drugam, zahtevanje nekih dokazov, ki ga sicer ne zanimajo, ampak tako bi se debata preusmerila drugam,,,,.....itd. Tako kot tudi v tem primeru, namesto da bi pošteno priznal, da so me policaji takrat ogoljufali.
Pravi policaj pač, le da je po inteligenci in razgledanosti še daleč za Apollom8.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kocka pravi:
Ti povem s prve roke, da ni tako. Ko ti je pokazal izmerjeno hitrost te je seznanil s prekrškom. Konec.
Saj pravim meni izmerjene hitrosti na lasrju ni hotel pokazat, je pa trdil da sem peljel hitreje, kot sem v resnici. V odgovoru na pritožbo pa so mi napisali, da je policaj ravnal po zakonu in naj plačam.
Kaj pa ti meniš? Sta policaj in tisti, ki je obravnaval pritožbo ravnala pravilno in po zakonu?
Sicer pa, po katerem zakonu ti je pa policaj dolžan pokazat izmerjeni rezultat na laserju? In kako veš, da je tisti rezultat ravno tvoj, in ne mogoče od koga drugega, ki se je tam mimo peljal npr 10 sek prej, pa je potem policaj tebe ustavil????

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
joj sintič no dej manj kompliciraj...pa še sokrajan si, še to udarc :D

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.114
16.327
113
sorry za off ampak... pol se vsi v temu kraju samo pritožujete?
evil.gif

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
točno tako, zahtevanje dokazov oz. virov, ki bi potrdili neko trditev je absolutno preusmerjanje debate na drugo temo HAHAHA
smile-1.gif

Do-bra!
Težko bi te bolj diskreditiral, kot se lahko diskreditiraš sam.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
točno tako, zahtevanje dokazov oz. virov, ki bi potrdili neko trditev je absolutno preusmerjanje debate na drugo temo HAHAHA
smile-1.gif

Do-bra!
Tako ja, pri takšnih dokazih, kot ji h ti zahtevaš, kot npr zadnjič si napisal, da naj dokažem, da tistemu, ki izpit vzamejo da je potem brez.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
synthman...če te tako hebejo ti policaji...pa ne bi ti nabavil eno kamero za v avto pa to malo posnel da je poleg še zvok...pa daš tukaj na alter da si ogledamo.

Jaz že razmišljam da si bom dal eno kamero za take primere...sicer plačaš lahko vseeno za kazen..ampak po youtubu se bo pa posnetek vrtel in gledal.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
smile-1.gif

Do-bra!
Tako ja, pri takšnih dokazih, kot ji h ti zahtevaš, kot npr zadnjič si napisal, da naj dokažem, da tistemu, ki izpit vzamejo da je potem brez.
Dokaži. Ker tega vem da nisem napisal in je navadna laž in preobračanje mojih besed, oz. synthmanizem.
Vidiš, s tem ko bi ti nadaljeval z dokazovanjem moje trditve, sem jaz uspešno preusmeril debato na drugo temo. Aja čak, ne nisem?!? Kvečjemu bi se še naprej bockala o tem in govorila o isti temi... Hmm... Zdej pa neki tuki ne štima... No sej ni važno, važno je da imaš ti prav.
priden.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
synthman...če te tako hebejo ti policaji...pa ne bi ti nabavil eno kamero za v avto pa to malo posnel da je poleg še zvok...pa daš tukaj na alter da si ogledamo.

Jaz že razmišljam da si bom dal eno kamero za take primere...sicer plačaš lahko vseeno za kazen..ampak po youtubu se bo pa posnetek vrtel in gledal.
Takšna kamera, kot jo ima xhair je za te namene neuporabna, ker cilja samo naprej, ne pa tudi pogovore izven avta, v policijskem avtu.... ampak tud jest razmišljam o tem, pravzaprav o kakšni spy kamerci ampak ponavadi ko takrat ko jo rabiš nimaš pri sebi.. Ampak qrc, ko mi bodo potem zaračunali še neupravičeno snemanje.
Me je pa tole spomnilo na tisti pobeg pri uncu, ko so policaji najprej trdili, da za pobeglim niso streljali.... potem se je pa pojavil posnetek, ki kaže drugačno zgodbo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
smile-1.gif

Do-bra!
Dokaži. Ker tega vem da nisem napisal in je navadna laž in preobračanje mojih besed, oz. synthmanizem.
Vidiš, s tem ko bi ti nadaljeval z dokazovanjem moje trditve, sem jaz uspešno preusmeril debato na drugo temo. Aja čak, ne nisem?!? Kvečjemu bi se še naprej bockala o tem in govorila o isti temi... Hmm... Zdej pa neki tuki ne štima... No sej ni važno, važno je da imaš ti prav.
priden.gif
Mal preber svoje poste, pa boš videl kaj pišeš.

Ampak da ne bom imel prav, o tvojem preusmerjanju debate, pa lahko sedaj kar direktno brez izmikanja poveš, ali sta policaj in tisti ki je reševal mojo pritožbo ravnala popolnoma korektno, ko mi policaj ni hotel pokazat izmerjenega rezultata na laserski pištoli, in napisal večhjo hitrost kot sem v resnici vozil in tisti, ki je mojo pritožbo zavrnil takšno početje policaja ocenil kot popolnoma korektno? DA/NE.
Al pa da ne menjava teme, ali misliš da bi nasilneži, ki so premlatili tega mulca morali zaslužili kakšno kazen? DA/NE

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Pa halo!
Govoril sem.

Glej, kamela. Meni se je tudi, ob vprašanju, ko je pisal kazen, zlagal. Vprašanje je bilo, če je kamion pred mano vozil 50. Odgovor prometnika na motorju je bilo da. Ja prov. Lepo sem mu povedal nazaj, da midva točno veva, da tisti kamion ni peljal 50. In kaj boš. Nič. Mel sem mamo zraven, to je pa tudi vse. Če bi obstajal posnetek, najbrž nebi bil dokaz, ampak ko bi se slišalo moje vprašanje, če je kamion vozil 50 in pritrdilen odgovor policista, video tega nebi dokazoval. Kako? Mene je nameril nekaj čez 60. Kamion pred mano se je peljal 50, ampak na videu bi se videlo, da se oddaljuje. Do the math. s= v x t.
wink-1.gif
Tako se dela za varnost. Pa to sedaj spet nisem napisal zato, da jokcam. Kdo je bolj nevaren? Jaz pri 65km/h in slabih 1,5t teže ali kamion pri recimo 75km/h in 15t teže. Zgodilo se je pa v Logatcu. Sem tudi tukaj že natančno opisal dogajanje.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.050
11.159
113
a ima kdo sliko os sintiča, ker po mojem se mu na faci vidi da ga je treba jebat v mozak, ko ga kdo vidi.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
a ima kdo sliko os sintiča, ker po mojem se mu na faci vidi da ga je treba jebat v mozak, ko ga kdo vidi.
Ja to mi je enkrat že rekel en policaj (bivši) da policaj najbrž po faci presodi, da bom mirno, tiho in brez problema plačal vse kar si bo izmislil, potem pa piše še tisto kar ni bilo. Da bo proračun bolj poln in norma prej izpolnjena, on pa pohvaljen pri šefu.

Takšnim kot so cigoti, lokalni delikventi...kjer policaj že vnaprej ve da bodo težave se policaj raje izogni, kaj bi si delal problemo po nepotrebnem.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
@synthman
Pod predpostavko, da je to kar si napisal resnica, potem takem je policist ravnal nestrokovno in definitivno nekorektno, če ti je pa napisal kazen za hitrost ki ni bila tvoja pa tudi nezakonito.
@exhair
Je razlika med lažjo in goljufijo oz. tem kar je bilo pri syntiču. Če je tebi policist rekel da je vozil 50 je to njegova stvar. Verjetno pa se mu ni dalo pregovarjati v smislu "zakaj samo mene, njega pa ne". Zdej če je res tudi tovornjak peljal prehitro pa da je ustavil samo tebe ne morem komentirat zakaj. Ena od možnosti ki se mi tu zdi da bi lahko prišla v poštev je ta da mogoče tam ni bilo prostora za ustavit tovornjak, ali je ali ni boš pa ti povedal.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
@synthman
Pod predpostavko, da je to kar si napisal resnica, potem takem je policist ravnal nestrokovno in definitivno nekorektno, če ti je pa napisal kazen za hitrost ki ni bila tvoja pa tudi nezakonito.
No končno en korekten odgovor, no pravzaprav le tretjina odgovora, ker o pravilnem ravnanju tistega, ki je obravnaval mojo pritožbo in napisal da je bilo ravnanje policaja po zakonu nisi nič napisal, pa o nasilnežih, ki so pretepli mulca in ostali nekaznovani tudi nič.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
ah, mislil sem še na odgovor od Exhaira in na to "taktično" spregledal hehe.
Kar se pritožbe tiče je to tako, beseda policista proti tvoji besedi. Če bi imel ti vsaj še kak dokaz ki bi lahko podprl tvojo zgodbo ne bi bilo tako. Iz tega izhajam da sam pritožbeni postopek ni bil nepravilen.
Kar se pa nasilnežev tiče, tisti ki ga je pretepel naj odgovarja. Če pa še sam ne ve navesti ali ga je osumljeni pretepel ali ne je pa malo tako - tako. Definitivno pa takega ravnanja ne podpiram, ker je le ena zadeva več ki krni že uničen ugled policije.