Prometna policija

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Pod kolikimi in katerimi nicki pa vse pišeš? A to zato, da izgleda da vas je več z istim mnenjem? Ker ne vidim da bi pod tem nickom zastavil kakšno vprašanje.
Ampak nima veze, tokrat sem prvi vprašal jest, in odgovora čisto pričakovano nisem dobil. Kar mi mnogo pove.

Drugače pišem vse pod enim nickom.. ampak, ker vedno sediš zraven mene pri računalniku vem, da ti to ne rabim razlagat
evil.gif
Ja zmotilo me je, da si napisal da nisem odgovoril na tvoje vprašanje, pod tvojim nickom pa mi ni bilo v tej temi nobeno vprašanje zastavljeno.
Ja, pa saj je res samo alter,

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Pa je naloga policije skrb in zagotavljanje varnosti, ali množično kasiranje za neke nepomembne prekrške?
Kako ima pa to vezo z odnosom oz. korektnostjo policistov do udeležencev v prometu
confused-1.gif
Ima veliko.
Če je naloga policije skrb in zagotavljanje varnosti, in če so policaji skrbeli in zagotavljali varnost, potem so ravnali čisto korektno.
Če pa je naloga policije skrb in zagotavljanje varnosti, policaji so pa skrbeli namesto za varnost za nekaj povsem drugega, potem njihov odnos do udeležencev ni in ni mogel bit korekten.

Iz tvojega pisanja pa razumem, da so skrbeli za proračun, ne pa za varnost.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
sistemik: če si videl tablo 70, je zate 70....ali si spregledal 50 ali table ni, torej zate velja 70...seveda ob tem pogoju, da table ni.

Mal se motis - se enkrat preberi!
Se grem stavit da je: naselje, v naselju tabla 70 km/h, krizisce, spet tabla 70 km/h, krizisce, ni table 70 km/h - je pa zato radar
crazy1.gif

In je zakonsko "cisto".
frown-1.gif
Jaz tudi mislim, da je bilo tako, ni table, desni rahli ovinek, radar...
Sem pogledal na geopedio, mislim da je bilo v naselju Gorišnica. Pač mali kiks, ki me bo stal 150 eur in 3 KT.
cry12bpy.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Citat:
Citat:
Pa je naloga policije skrb in zagotavljanje varnosti, ali množično kasiranje za neke nepomembne prekrške?
Kako ima pa to vezo z odnosom oz. korektnostjo policistov do udeležencev v prometu
confused-1.gif
Ima veliko.
Če je naloga policije skrb in zagotavljanje varnosti, in če so policaji skrbeli in zagotavljali varnost, potem so ravnali čisto korektno.
Če pa je naloga policije skrb in zagotavljanje varnosti, policaji so pa skrbeli namesto za varnost za nekaj povsem drugega, potem njihov odnos do udeležencev ni in ni mogel bit korekten.

Iz tvojega pisanja pa razumem, da so skrbeli za proračun, ne pa za varnost.
Pa ti bom rekel v sintiščini...
Bila sta fer, kulturna, normalna, človeška. Nista bila arogantna, vzvišena ipd. In če bi policista (on in ona) imela čas, bi se dalo z njima prav lepo podebatirat, tudi o tem kasiranju. In prepričan sem, da se bi v marsičem strinjali, tudi o tem, kar pišeš, da ima marsikje kasiranje prednost pred varnostjo.
Pač opravljala sta službo in izvajala naloge, ki jima jih je nekdo določil, jaz in še marsikdo drug pa je naletel na mino...

Jaz za to ne krivim njiju, ampak tiste, ki določajo, kaj in kako mora bit. Ne poznam pa sistema dela, tako da tole pišem bolj iz logike...
Kot sem že napisal, če bi se vseskozi jajcal po cesti s 50km/h, me ne bi dobili na radar, bi me pa morda kdo na silo prehiteval in rizkiral marsikaj. Ker pa sem vozil 71, kjer je bilo 70, pa tudi, kjer je past z omejitvijo 50, sem dobil za nagrado položnico. Majn mistejka...

Tudi če se bom naslednjič tam skozi peljal komaj čez 10 let, me tam policija več ne bo ustavila...

Aja, mimogrede, koliko je rok plačila za polovičko?

volvo5er

Pripravnik
5. maj 2008
139
0
16
Ljubljana
8 dni po pravnomočnosti, pravnomočna pa kazen postane 8 dan po prejetju, če se seveda ne pritožiš, torej skupaj 16 dni.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
[
Ja zmotilo me je, da si napisal da nisem odgovoril na tvoje vprašanje, pod tvojim nickom pa mi ni bilo v tej temi nobeno vprašanje zastavljeno.
Ja, pa saj je res samo alter,

Glej, beri tako kot je napisano, pa boš razumel.. Da se ne bo spet povezava na funkcionalno nepismenost pojavila
smile-1.gif

Pa še nekaj, ko me obtožuješ da pišem pod različnimi nicki... Očitno je tukaj velika večina takih, ki ima kontra mnenje kot ti.... Ampak sigurno majo vsi drugi narobe kot lahko razberem iz tvojih postov.

LP

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
Še en v prometu, ki mu gre vse na živce. Pač prehitevej. Veliko ljudi dandanes špara, oz ima na tempomat 50 in se cjazi od točke A do B, na gorovivu se taka vožnja pozna precej.

Mal strpnosti ti nebi škodilo, policisti zaenkrat dobro opravljajo delo in predvsem take kot ti zajebavajo, kar je prav.

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
Jokcanje:
Citat:
Jaz tudi mislim, da je bilo tako, ni table, desni rahli ovinek, radar...
Sem pogledal na geopedio, mislim da je bilo v naselju Gorišnica. Pač mali kiks, ki me bo stal 150 eur in 3 KT.

Citat:
Glej, bumbar, tvoje pisanje bi imelo nek smisel, če bi policisti dobili zraven plače še provizijo od pobranih kazni...
Ker pa tega ni, pa morajo pač upoštevat navodila svojih nadrejenih. Če jih ne, ode služba...

Poleg javkanja še žališ, v drugih postih pa učiš nekega korektnega obnašanja...

no ja.....

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Pa ti bom rekel v sintiščini...
Bila sta fer, kulturna, normalna, človeška. Nista bila arogantna, vzvišena ipd. In če bi policista (on in ona) imela čas, bi se dalo z njima prav lepo podebatirat, tudi o tem kasiranju. In prepričan sem, da se bi v marsičem strinjali, tudi o tem, kar pišeš, da ima marsikje kasiranje prednost pred varnostjo.
Pač opravljala sta službo in izvajala naloge, ki jima jih je nekdo določil, jaz in še marsikdo drug pa je naletel na mino...
Jaz za to ne krivim njiju, ampak tiste, ki določajo, kaj in kako mora bit. Ne poznam pa sistema dela, tako da tole pišem bolj iz logike...
Kot sem že napisal, če bi se vseskozi jajcal po cesti s 50km/h, me ne bi dobili na radar, bi me pa morda kdo na silo prehiteval in rizkiral marsikaj. Ker pa sem vozil 71, kjer je bilo 70, pa tudi, kjer je past z omejitvijo 50, sem dobil za nagrado položnico. Majn mistejka...
Zanimivo, da delo nekoga, ki mu je naloga zagotavljanje in skrb za varnost, dela pa nekaj povsem drugega (inkasantstvo) ocenjuješ kot korektno.
Da je kriv šef je pa samo prelaganje odgovornosti na drugega oz. na nobenega, ker šef bi rekel da te je policaj kaznoval in ne on, no pa tudi on bi znal odgovornost preavalit še na nadrejene.
V resnici je pa tako, vsi delajo z roko v roki in policaj je pomemben člen v verigi, ki se mu pravi inkasantstvo. kar nima s skrbjo za varnostjo nobene veze.

Citat:
Tudi če se bom naslednjič tam skozi peljal komaj čez 10 let, me tam policija več ne bo ustavila...
Te bodo pa kje drugje, saj to zagotovo ni edina takšna postavljena past, ki jo policaji izkoriščajo za kasiranje za male nepomembne prekrške.
Še parkrat tako, pa ti želim veliko sreče pri ponovnem opravljanju izpita. Sicer si imel še srečo, da je tam 50, prav lahko bi spregledal tudi znak 40 ali 30, pa bi bila kazen višja, ponovno opravljanje izpita pa bližje, no če ne že kar tu.

Čak kdo je že zadnjič razlagal, da 18 točk ne moreš hitro dobit?

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Samo neumno se mi zdi, da se ne dela bolj na stvareh, imenovanih rondoji, vožnja v rdečo luč na semaforjih, počasnele na cesti, uporaba meglenk, telefoniranje v avtomobilih, neuporaba žmigavcev, pešci brez kakršnihkoli odsevnikov, kolesarji brez svetlobnih zadev na kolesih. Nadalje preveč je čičotov na cestah, ki ne poznajo posameznih pravil, sploh novejših, pa tudi takih, ki se bojijo voziti v sodobnem prometu, ampak kljub vsemu rinejo na ceste.

Glej, sintič, jaz se ne bunim, ker bom moral plačat. Žal je bila tudi moja napaka, da sem nenamerno spregledal tale kratek odsek s 50 km/h. Bolj me jezi to, da policija to ve in tam meri hitrost, ker ve, da se bo tam v past ujelo precej voznikov. Nekaj km naprej proti Ptuju pa ni nikoli nikogar, pa je tam že bilo veliko nesreč s smrtnim izidom.

Tako. Še eden, ko je ugotovil, da tam niso naredili nič za varnost. Gre se zgolj za kasiranje. To smo tudi že ugotovili. Tako kot si ti podal mnenje, ga podajam tudi sam. Ker pač ovce ne verjamejo, sem svoje (za večino butalaščine) podprl še z videom. In glej ga zlomka. Enim še vedno ne kapne kakšen pesek jim servirajo in še vedno dobim odgovor, da nej se vozim po omejitvah in ne bom imel problemov.
confused-1.gif

Tako kot so tebe pofukal za brezveze, tako so mene. Pa jaz se tudi ne jezim. Keč je v temu, da po medijih servirajo pesek, da ga potem ovca dobi v oči in ne vidi, kaj dejansko delajo po cesti. In ker se s tem ponavljam, potem mam probleme s policaji, norim, pa kaj te jaz vem kaj vse se še ovce zmislijo, da opravičijo tisti pesek.
bonk.gif
Kdo bi razumu.

Danes je nedelja. Me zanima kje bodo skriti s tistim Superbom ali pa belo RS-ko, če me moj občutek ne vara.
crazy1.gif

Citat:
Uporabnik problemout pravi:
Še en v prometu, ki mu gre vse na živce. Pač prehitevej. Veliko ljudi dandanes špara, oz ima na tempomat 50 in se cjazi od točke A do B, na gorovivu se taka vožnja pozna precej.

Jaz izberem odsek, ti pa se voziš STRIKTNO po omejitvah. Na koncu bova primerjala porabo in čas potovanja. Greva s tvojim avtomobilom, da ne bo izgovorov, da ne poznaš avtomobila. Kdaj se dobiva?
evil.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Tako kot so tebe pofukal za brezveze, tako so mene. .....
evil.gif
Tebe in še par 100 000 drugih (vsako leto). Amapk ne za brezveze, s tem so pokasirali dobrih 100 miljončkov.
Od kriminalca če ga slučajno ujamejo imajo pa samo delo in stroške, pa nič eurov. Kaj se jim torej bolj splača?

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Sintiæ, če bi bil jaz tako zafrustriran, ko si ti, bi šou v tujino živet. Ne vem kaj čakaš?

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Ali mogoče ve kdo, če je to res?

"Ustavi vas policist zaradi prehitre vožnje,prinese vam k avtomobilu laserski
merilnik, na katerem je izpisana dejanska ( previsoka ) hitrost,ki ste jo
imeli. Pokaže vam jo ter zahteva dokumente,vozniško... z katerimi gre v
avtomobil,da izpolni dokument - formular za prehitro vožnjo. Na ta dokument
tudi napiše, koliko ste prehitro pripeljali.
Sedaj pa POZOR!
Ko vam ta dokument prinese v podpis, mora, ker je dolžan po zakonu, zraven
prinesti tudi lasersko pištolo z izpisano hitrostjo vaše previsoke
hitrosti.(Tega po navadi seveda več nima ,ker je med tem že streljal ali
meril že drugo vozilo.) Zato vedno, preden podpišete, od policista
zahtevajte,da vam da še enkrat da na vpogled laserski merilnik,ker se vam
pač dozdeva,da policist ni na dokument napisal istih številk, kot ste si
jih vi zapomnili in videli<...! Zahtevajte, da hočete preveriti vsako
številko posebej iz laserja s temi, ki so napisane na dokumentu. Ker pa tega
več nima, saj ,ko te ustavi ter gre zapisovat, že drugi meri po drugih
avtih..
In tako - spodaj na formularju je >opomba< ki jo sedaj vi le izpolnite!!
PRIPOROČAM,DA NAPIŠETE TAKOLE:
Tega dokumenta ne želim podpisati iz zakonskega razloga,ker mi ob podpisu
tega policijskega zabeležka, koliko sem prekoračil-a hitrost, ob podpisu
niso omogočili pogleda laserskega merilnika,da se prepričam o dejanskem
stanju. Vsak policist vam je, preden podpišete listino, za prekoračeno
hitrost dolžan z zakonom o policiji pred podpisom te listine še enkrat
pokazati ,da imate možnost ugotoviti, ali je res prepisal pravilno ( da ni
namesto -56-napisal 65. ..)
To je zakonsko določeno in vsaka taka listina s tako vsebino,če vam ob
podpisu niso pokazali merilne naprave, je nična .
Tako se lahko vsak,ki mu je bil kršen člen enakopravnosti o človekovih
pravicah ter enakost pred zakonom, zoperstavi podpisu takega sklepa z
navedbami, ki sem jih navedel, lahko se torej pritožite. In verjemite ,da
vam uspe!"