Prometna policija

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:

Zgodbici, da je policaj ustavil avto, potem pa je voznik izstopil in takoj udaril nedolžnega policaja, nato pa na pomoč priskočili še ostali štirje, med tem ko so policaja tolkli pa sta še poklicala pomoč najbrž verjameta samo vidva.

Vsi komaj čakamo, da slišimo kaj se je točno dogajalo, glede na to, da si bil očitno spet zraven, ker tako natančno veš nekatere detajle. Nič bat; kar z besedo na plan
smile-1.gif

LP

PS: Na tvoja kontra vprašanja brez odgovora na mojega že vnaprej ne odgovarjam
evil.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:

PS: Na tvoja kontra vprašanja brez odgovora na mojega že vnaprej ne odgovarjam
evil.gif
Pod kolikimi in katerimi nicki pa vse pišeš? A to zato, da izgleda da vas je več z istim mnenjem? Ker ne vidim da bi pod tem nickom zastavil kakšno vprašanje.
Ampak nima veze, tokrat sem prvi vprašal jest, in odgovora čisto pričakovano nisem dobil. Kar mi mnogo pove.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
ksz

Se peljem po cesti, po kateri se nisem vozil že precej let... Se pripeljem v naselje, tabla za omejitev 70, na števcu 70, se pripeljem iz blagega ovinka do policijske kontrole, me ustavijo. Mlada policista mi rečeta, da sem peljal 71, omejitev je pa 50.
shocked-1.gif

Začudeno vprašam, kako, če pa so table za omejitev 70. Pa mi prijazno razložita, da je vmes en krajši odsek, kjer je omejitev 50. In na tem odseku merijo hitrost (v mojem primeru nekaj čez 300 m oddaljenosti)..
Skratka, kontrola, ki ne pripomore k varnosti, ampak samo kasiranju.

Čez policista nimam kaj rečt, sta bila korektna, prijazna... Pač to je njuna služba, imata svoje nadrejene, ki dajejo naloge. Sta mi razložila, da domačini vedo za to past, nekdo ki pa ni iz tistih koncev, pa naj***e. In da še zdaleč nisem edini...

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Med Ormožem in Ptujem. Ime naselja pa sem pozabil, bilo pa je blizu Moškajncev.

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Kdaj boš pa meni odgovoril in razkril podrobnosti z Bleda? Čakam...pa nič.

In ja, če ti misliš da bom zagovarjal policista, ki je pravnomočno spoznan za storitev kateregakoli kaznivega dejanja se motiš.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
ksz

Se peljem po cesti, po kateri se nisem vozil že precej let... Se pripeljem v naselje, tabla za omejitev 70, na števcu 70, se pripeljem iz blagega ovinka do policijske kontrole, me ustavijo. Mlada policista mi rečeta, da sem peljal 71, omejitev je pa 50.
shocked-1.gif

Začudeno vprašam, kako, če pa so table za omejitev 70. Pa mi prijazno razložita, da je vmes en krajši odsek, kjer je omejitev 50. In na tem odseku merijo hitrost (v mojem primeru nekaj čez 300 m oddaljenosti)..
Skratka, kontrola, ki ne pripomore k varnosti, ampak samo kasiranju.
A šole na levi, pa vrtca na desni in centra slepih ki imajo vrata direktno na cesto pa na tistem odseku nisi videl, pa da tam stalno otroci skačejo na cesto, zaradi katerih je tam omejitev?
Ja, tole je 300 eur in 3 pike. Za marsikoga pol plače, ko boš prekršek še 2x ponovil bo pa šel izpit, če si mlad voznik, če pa nisi pa še parkrat. Bodo samo vesel, da tam ni bila omejitev 40. (to bo naslednje leto).
Citat:
Čez policista nimam kaj rečt, sta bila korektna, prijazna... Pač to je njuna služba, imata svoje nadrejene, ki dajejo naloge. Sta mi razložila, da domačini vedo za to past, nekdo ki pa ni iz tistih koncev, pa naj***e. In da še zdaleč nisem edini...
Ja res, nedolžna policaja sta samo opravljala svoje delo, - zagotavljanja varnosti na cesti - tako kot piše v usmeritvah policije. To sta te kaznovala samo za tvojo varnost.
Zagotovo jih je sam minister postavil tja za tist ovinek. Tako kot svoje delo opravlja rabelj, plačani morilec in ni za svoja dejanja nič kriv, no tud ropar ki oropa pošto je prijazen, če mu uslužbenka hitro da ves denar.

Jest za razliko od tebe takšne postopke policije, štejem daleč od korektnih. In dokler se policaji skrivajo po grmovjih in kasirajo za povsem nepomembne prekrške, jih je še preveč.

Ko so zadnjič v Kranju trgovino oropali, so policaji potrebovali do tja 10 minut, čeprav je od policijske postaje do trgovine slaba minuta počasne peš hoje.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Jaz sem samo podal svoje mnenje o njima... Korektna mlada policista, ki opravljata svojo službo. Jaz pod korektno smatram tole, da sta bila vljudna, zgovorna, da sta mi sama razložila, da je to past za nedomačine in hkrati sem skozi pogovor razbral, da jima ni ravno ljubo pisat takšnih kazni ipd. Skratka, nista bila arogantna, vzvišena ipd.
Pač prehitro sem peljal skozi tisti krajši del vasi. Prekršek je bil, tu nimam kaj. Čeprav...

Samo neumno se mi zdi, da se ne dela bolj na stvareh, imenovanih rondoji, vožnja v rdečo luč na semaforjih, počasnele na cesti, uporaba meglenk, telefoniranje v avtomobilih, neuporaba žmigavcev, pešci brez kakršnihkoli odsevnikov, kolesarji brez svetlobnih zadev na kolesih. Nadalje preveč je čičotov na cestah, ki ne poznajo posameznih pravil, sploh novejših, pa tudi takih, ki se bojijo voziti v sodobnem prometu, ampak kljub vsemu rinejo na ceste.

Glej, sintič, jaz se ne bunim, ker bom moral plačat. Žal je bila tudi moja napaka, da sem nenamerno spregledal tale kratek odsek s 50 km/h. Bolj me jezi to, da policija to ve in tam meri hitrost, ker ve, da se bo tam v past ujelo precej voznikov. Nekaj km naprej proti Ptuju pa ni nikoli nikogar, pa je tam že bilo veliko nesreč s smrtnim izidom.

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Te hoče samo prepričat da napišeš, da sta bila tam zaradi polnjenja državne blagajne. Ko to napišeš si - njegov.
Problem pri njemu je ta, da ne pozna konstruktivne debate. Ko dobi kontra argumentiran odgovor njegovo pisanje zamre. Poglej si njegove poste za nazaj. V iskalnik vtipkaj "polnjenje državne blagajne".
cool-1.gif

Kaj sitiæ, boš odgovoril na moje vprašanje ali ne?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Jaz sem samo podal svoje mnenje o njima... Korektna mlada policista, ki opravljata svojo službo. Jaz pod korektno smatram tole, da sta bila vljudna, zgovorna, da sta mi sama razložila, da je to past za nedomačine in hkrati sem skozi pogovor razbral, da jima ni ravno ljubo pisat takšnih kazni ipd. Skratka, nista bila arogantna, vzvišena ipd.
Pač prehitro sem peljal skozi tisti krajši del vasi. Prekršek je bil, tu nimam kaj. Čeprav...

Samo neumno se mi zdi, da se ne dela bolj na stvareh, imenovanih rondoji, vožnja v rdečo luč na semaforjih, počasnele na cesti, uporaba meglenk, telefoniranje v avtomobilih, neuporaba žmigavcev, pešci brez kakršnihkoli odsevnikov, kolesarji brez svetlobnih zadev na kolesih. Nadalje preveč je čičotov na cestah, ki ne poznajo posameznih pravil, sploh novejših, pa tudi takih, ki se bojijo voziti v sodobnem prometu, ampak kljub vsemu rinejo na ceste.

Glej, sintič, jaz se ne bunim, ker bom moral plačat. Žal je bila tudi moja napaka, da sem nenamerno spregledal tale kratek odsek s 50 km/h. Bolj me jezi to, da policija to ve in tam meri hitrost, ker ve, da se bo tam v past ujelo precej voznikov. Nekaj km naprej proti Ptuju pa ni nikoli nikogar, pa je tam že bilo veliko nesreč s smrtnim izidom.
Policaji dobro vedo,(tudi tadva) zakaj so kasirali ravno tam, namesto na kakšnih bolj nevarnih mestih. Ker jih srbi naš denar, za varnost jih pa boli qrac.
Ja, tebi se ni treba bunit, maš že lepo plačo. Tisti, ki se pa skoz mesec z družino prebija z 600 euri pa gotovo pa ne bo tako razumevajoč, pa tistemu, ki se je že parkrat ujel v takšno past, pa mu gre izpit, če se bo ša kljub temu v službo peljal pa še avto.

Misliš da bo razumel, da bo za ta denar Jelenčič kupil še par zbirateljskih knjig, Janša stole za jurja in več, pa Pogačar si bo malce podaljšal dopust na Sejšelih.......... sej njegovi otroci naj pa kar hujšajo, saj gre za njihovo varnost.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Glej, bumbar, tvoje pisanje bi imelo nek smisel, če bi policisti dobili zraven plače še provizijo od pobranih kazni...
Ker pa tega ni, pa morajo pač upoštevat navodila svojih nadrejenih. Če jih ne, ode služba...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Glej, bumbar, tvoje pisanje bi imelo nek smisel, če bi policisti dobili zraven plače še provizijo od pobranih kazni...
Ker pa tega ni, pa morajo pač upoštevat navodila svojih nadrejenih. Če jih ne, ode služba...
Pa je naloga policije skrb in zagotavljanje varnosti, ali množično kasiranje za neke nepomembne prekrške?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.972
113
pri taščici
Najbolje da zaposlim delavca na gasu in bremzi. Bi imel dovolj dela, tako kot cestarji s postavitvijo znakov. No za okrogle(50,60,70) obletnice dobite vse na razdalji 200 metrov. Bom jutri probal video nekak spravit s gsm.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Pa je naloga policije skrb in zagotavljanje varnosti, ali množično kasiranje za neke nepomembne prekrške?
Kako ima pa to vezo z odnosom oz. korektnostjo policistov do udeležencev v prometu
confused-1.gif

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:

Pod kolikimi in katerimi nicki pa vse pišeš? A to zato, da izgleda da vas je več z istim mnenjem? Ker ne vidim da bi pod tem nickom zastavil kakšno vprašanje.
Ampak nima veze, tokrat sem prvi vprašal jest, in odgovora čisto pričakovano nisem dobil. Kar mi mnogo pove.

Drugače pišem vse pod enim nickom.. ampak, ker vedno sediš zraven mene pri računalniku vem, da ti to ne rabim razlagat
evil.gif

Tako se res ne dela
ne-ne-1.gif

Kot ponavadi.... tvojega odgovora ni in ni in ni in ni...... no..saj si dojel
evil.gif

LP, pa ne se razburajt preveč.. je konec koncev tole le "alter"
pozdrav.gif

PS: Ne rabiš odgovarjat, da ne bošrekel, da le sprašujem, OK?
hysterical-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
sistemik: če si videl tablo 70, je zate 70....ali si spregledal 50 ali table ni, torej zate velja 70...seveda ob tem pogoju, da table ni.

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
sistemik: če si videl tablo 70, je zate 70....ali si spregledal 50 ali table ni, torej zate velja 70...seveda ob tem pogoju, da table ni.

Mal se motis - se enkrat preberi!
Se grem stavit da je: naselje, v naselju tabla 70 km/h, krizisce, spet tabla 70 km/h, krizisce, ni table 70 km/h - je pa zato radar
crazy1.gif

In je zakonsko "cisto".
frown-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Mal se motis - se enkrat preberi!
Se grem stavit da je: naselje, v naselju tabla 70 km/h, krizisce, spet tabla 70 km/h, krizisce, ni table 70 km/h - je pa zato radar
crazy1.gif

In je zakonsko "cisto".
frown-1.gif

Valda, tako so mene za 650€ drapnili pred dvema letoma. No zdaj so tablo dali, radarjev pa je bistveno manj(manj folka dejansko spregleda spremembo omejitve)

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
aja to pa res, križišče razveljavi zadnjo omejitev, velja pa potem primarna=naselje...

hrvati imajo tudi lani na pašmanu sem kar gledal.....naselje...60 pa potem krnekje 50 pa spet 40....človeka samo zmede lol
smile-1.gif