Jaz sem samo podal svoje mnenje o njima... Korektna mlada policista, ki opravljata svojo službo. Jaz pod korektno smatram tole, da sta bila vljudna, zgovorna, da sta mi sama razložila, da je to past za nedomačine in hkrati sem skozi pogovor razbral, da jima ni ravno ljubo pisat takšnih kazni ipd. Skratka, nista bila arogantna, vzvišena ipd.
Pač prehitro sem peljal skozi tisti krajši del vasi. Prekršek je bil, tu nimam kaj. Čeprav...
Samo neumno se mi zdi, da se ne dela bolj na stvareh, imenovanih rondoji, vožnja v rdečo luč na semaforjih, počasnele na cesti, uporaba meglenk, telefoniranje v avtomobilih, neuporaba žmigavcev, pešci brez kakršnihkoli odsevnikov, kolesarji brez svetlobnih zadev na kolesih. Nadalje preveč je čičotov na cestah, ki ne poznajo posameznih pravil, sploh novejših, pa tudi takih, ki se bojijo voziti v sodobnem prometu, ampak kljub vsemu rinejo na ceste.
Glej, sintič, jaz se ne bunim, ker bom moral plačat. Žal je bila tudi moja napaka, da sem nenamerno spregledal tale kratek odsek s 50 km/h. Bolj me jezi to, da policija to ve in tam meri hitrost, ker ve, da se bo tam v past ujelo precej voznikov. Nekaj km naprej proti Ptuju pa ni nikoli nikogar, pa je tam že bilo veliko nesreč s smrtnim izidom.