Prometna policija

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Wild pravi:
Dokler bojo policaji delali na "normo" ne bo prave varnosti in lovili nas bojo na najugodnejših lokacijah za lov in ne na kritičnih lokacijah, to je dejstvo. Enako velja za vse občinarje ki polnijo občinski proračun z radarjem... Postavijo se tako da lovijo vse po vrsti, tudi to je dejstvo.
Očitni jim je prioriteta čimveč pokasirat. Je pa to win-win situacija. lov na za kasiranje najugodnejših lokacijah prinese eure, zanemarjanje ukrepov, ki bi doprinsli k večji varnosti pa tudi. Več nesreč + več mrtvih = več eurov v državni blagajni

Citat:
Uporabnik Wild pravi:
Skratka tudi sam sem malo nad omejitvam voznik in sem mnenja da:
1. več policistov na cesto (veliko več)
2. zmanjšati kazni (vsaj za revnejši del prebivslstva - torej večino)
3. Ukiniti norme in dejansko delati za varnost in loviti "pijance" ter prave prekršarje

Danes več kot 30 % ljudi vozi brez smerokazov... Kaj komu to pove ne vem, meni da smo po večini egoistični vozniki. Ne vsi seveda, ampak preveč takih imamo.....
Sami trapasti predlogi.
1. policajev imamo še preveč. več kot 2x več na prebivalca kot sosednja Avstrija. In dokler jih je toliko, da imajo čas se skrivat po grmovju in folk jebat zaradi rezervne žarnice ali pretečene prve pomoči ali gasilskega aparate smatram, potem jih ni premalo.
2. Kazni za enake prekrške in enako ogrožanje bi morale bit za vse enake. Vsaj dokler 1kg kruha v trgovini stane za vse enako.
a ti bi pa nagradil brezdelneže, cigane, mularijo...(skupino ki pravzaprav na cesti povzroča največ pizdarij) in udaril pa po pridnih, delavnih ki delajo nadure in se vozijo v službo, varčujejo in si kaj odtrgajo od ust... da bi jim ti zdej to zaplenil. Traparija.
3. Ti bi se najraje spravil na pijance, ki povzročijo le par procentov nesreč, a ostalo večino, ki ogrožajo varnost bolj resno pa pustil tako kot sedaj. Še noben pijanec ni nikoli ubil 28 ljudi, jih je pa eden, ki je menjal dvd v predvajalniku. In ti bi se pa znašal nad tistimi ki spijejo dva pira?
Tisti smerokazi, sploh v krožiščih, kjer imate tolk za povedat čez njih, niso noben resnejši faktor pri prometni varnosti. Spet bi se spravljal kasirat male nepomembne prekrške. Varnost se dela pri preprečevanju prekrškov, ki resno ogrožajo prometno varnost, pa četudi je to le menjavanje dvd-ja. Nesreče se ne dogajajo samo od pijače in hitrosti, torej od prekrškov, ki jih je najlažje pokasirati, kot so ti ubili v glavo.

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Za 1. in 2. točko se strinjam, za 3. točko pa ti bo tudi sintiæ povedal, da pijan voznik vozi bolje od treznega.
nahrung002.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kocka pravi:
Za 1. in 2. točko se strinjam, za 3. točko pa ti bo tudi sintiæ povedal, da pijan voznik vozi bolje od treznega.
nahrung002.gif
So povedali strokovnjaki na Vranskem, kjer so z poiskusi ugotovili, da pijan dec po 1l vina vozi bolje kot trezna baba.

Je pa odvisno tudi koliko kdo spije ane? Večinoma so šoferji takšni, ki po par popitih pirih vozijo počasneje oz striktno po omejitvah in še kako pazijo, da nebi naredili kakega prekrška (poleg pijače).

Niti malo ne dvomim, da voziš dosti bolj nevarno ko si jezen, ker te je policaj visoko oglobil zaradi nekega brezveznega prekrška, ki ne vpliva bistveno na prometno varnost, kot pa ko se dobre volje pijan po spitih štirih pirih vračaš iz gostilne domov.
Ampak kot pravim, policaje briga samo proračun, ne pa varnost.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Se strinjam, da so na cesti bolj kot ne inkasanti in da je to nesmiselna poraba človeških resursov. Tale z alkoholom je sicer mal bedasta, alkohol v avto ne sodi in ker smo ljudje tudi pri tem različni, mora biti določena neka točka, kjer velika večina še ne čuti posledic pri vožnji, drugače ne gre.

Po drugi strani je pa res, da od kar intenzivno kasirajo na Celovški pri SloveniaAvtu (En pub), se je promet na tem delu drastično umiril.
Če bi postavilo kamero, ki verjetno stane toliko, kot en policaj na leto, bi bil efekt enak za manj denarja. Zaradi mene lahko tudi opozorilno tablo, da tu merijo hitrost.

Da mamo več policistov kot v Avstriji, na žalost kaže samo na našo kulturo in na to, da zaleže samo takrat, ko jih dobimo z gajžlo po betici.

Nazadnje urejeno:

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Sicer ne vem, kaj si odgovoril, ker te imam na "ignoriran uporabnik" ampak sklepam, da si mi pritrdil.
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Da mamo več policistov kot v Avstriji, na žalost kaže samo na našo kulturo in na to, da zaleže samo takrat, ko jih dobimo z gajžlo po betici.
Ne, problem je, da ne zaleže. Gre za mlatenje po prazni slami. Recimo tisto o manj mrtvih. Vse tiho je bilo. Naj en "prometnika" (pristojnega ministra) povpraša o tem, pa da vidimo, kako se bo izmotaval.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik kocka pravi:
nahrung002.gif

dokler bodo ljudje tako razmišljali, pa res ni za pričakovat, da bo kdaj bolje

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik kocka pravi:
nahrung002.gif
So povedali strokovnjaki na Vranskem, kjer so z poiskusi ugotovili, da pijan dec po 1l vina vozi bolje kot trezna baba.

Je pa odvisno tudi koliko kdo spije ane? Večinoma so šoferji takšni, ki po par popitih pirih vozijo počasneje oz striktno po omejitvah in še kako pazijo, da nebi naredili kakega prekrška (poleg pijače).

Niti malo ne dvomim, da voziš dosti bolj nevarno ko si jezen, ker te je policaj visoko oglobil zaradi nekega brezveznega prekrška, ki ne vpliva bistveno na prometno varnost, kot pa ko se dobre volje pijan po spitih štirih pirih vračaš iz gostilne domov.
Ampak kot pravim, policaje briga samo proračun, ne pa varnost.

Pa tisti strokovnjaki o katerih si govoril, so tudi kaj spili
hysterical-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Ne, problem je, da ne zaleže. Gre za mlatenje po prazni slami. Recimo tisto o manj mrtvih. Vse tiho je bilo. Naj en "prometnika" (pristojnega ministra) povpraša o tem, pa da vidimo, kako se bo izmotaval.

Kaj jaz vem, meni se vseeno zdi, da je manj divjanja in objestnosti na cesti, kot pred recimo petimi leti. Po drugi strani je pa še vedno ogromno masakra na cestah. Neki vsekakor ne štima, samo sem prepričan, da to niso policaji.
Maš kar prav, da tut gajžla ne pomaga. Mi smo najboljši piloti, kreteni, ki vozimo vsaj blizu omejitvam in vsaj pribljižno po predpisih smo beboti. To, da imam več kot pol milijona kilometrov izkušenj in nobene!!! prometne nesreče itak ne pomeni nič.
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
In koliko je zaleglo odkar smo jo nazadnje dobili z gajžlo po denarnici? No koliko je bilo lani manj mrtvih v primerjavi z predlani?????

Meni se zdi da je zaleglo samo pri polnjenju proračuna, na varnosti se pa ni poznalo. Več inkasantov = več pokasiranega, nobenega pa ne poznam da se je ubil zato, ker so kazni premajhne.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Citat:
In koliko je zaleglo odkar smo jo nazadnje dobili z gajžlo po denarnici? No koliko je bilo lani manj mrtvih v primerjavi z predlani?????

Meni se zdi da je zaleglo samo pri polnjenju proračuna, na varnosti se pa ni poznalo. Več inkasantov = več pokasiranega, nobenega pa ne poznam da se je ubil zato, ker so kazni premajhne.

In kdo je po tvojem mnenju kriv za nastalo stanje?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Eno vprasanje za forumske policaje. Kolikor imam v glavi, naj se voznik brez policajevega dovoljenja ne bi smel odpeti varnostnega pasu. Drzi?
Kaj sledi, ce se odpnes, ker imas recimo jakno z dokumeti v prtljazniku in hoces stopiti ven, ter tega ne poves policaju, ker ti je nekako samoumevno, da se odvezes....

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Citat:
Citat:

Država in njeni organi - policija, sodstvo, parlament... Država pač od prekrškov in nesreč prav dobro služi in ni zainteresirana, da bi se denarni priliv zmanjšal, ampak povečal.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
ti ne smes izstopiti iz vozila. Pas je pa dobro imeti pripet da se ne bi kdo zmotil in ti ocital da si vozil nepripet. Poves policistu da imas zadaj dokumente in ce ni varnostnih zadrzkov ti bo dovolil da izstopis iz vozila.

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Imam eno vprašanje - prejšnji teden sem naredil štalo, fasal sem 21 pik. Kako dolgo lahko čakam na pošto, kjer bo pisalo, da preneha veljati moj izpit? Sodnika menda ne bom imel, dobim samo pošto. Ali to drži?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
pod 3 se močno ne strinjam, v krožišči folk naj daje smernike, da vemo kdaj speljati, halo?!

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
ce si 21 pik zbral tako da so se prekrski sestevali in vmes ni bilo posameznega prekrska ki bi pomenil avtomatsko izgubo (18 pik ali v primeru zacetnika 7 ali vec pik) potem ni sodnika ampak bos dobil samo sklep da VD ne velja vec. Kaj si pa pocel?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Citat:
Citat:

Država in njeni organi - policija, sodstvo, parlament... Država pač od prekrškov in nesreč prav dobro služi in ni zainteresirana, da bi se denarni priliv zmanjšal, ampak povečal.
Kakšna država, a ona volane drži v roki in histerira? Sami smo krivi, kaj pa zganjamo tak po cestah. Lej, malo više je nekdo dobil 21 točk zvestobe, a je za to kriva država, policija, sodstvo al kakšen drug organ? Še dobro, da jo mamo državo, vsaj nismo za nič krivi.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Da je dobro ostat pripet se strinjam, zanima me ce moram ostat pripet, pa ne zaradi pomote, temvec zaradi zakona, postopka. Recimo, ko hecem seci v predal in rabim malo vec gibljivosti, da se prebijem do dokumentov, bi se rad odpel. Vprasam policaja, ce se lahko. In je vse OK. Ce se odpnem brez dovoljenja, je to dovoljeno? Pa na zaradi tega, da bi dobil kazen zaradi nepripetosti med voznjo, temvec ker se tega brez dovoljenja policista ne sme. Torej a to drzi?

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ce si 21 pik zbral tako da so se prekrski sestevali in vmes ni bilo posameznega prekrska ki bi pomenil avtomatsko izgubo (18 pik ali v primeru zacetnika 7 ali vec pik) potem ni sodnika ampak bos dobil samo sklep da VD ne velja vec. Kaj si pa pocel?

Mal sem biu nažgan (0,50), pa sm opazil, da so začeli bremzat in obračat, jest sm pa hotu spizdit in sem ga pičzu mal čez rdečo. To pomeni: alko (16pik) + rdeča (5pik)
frown-1.gif
( Polovička: 600€ + izguba izpita.