Prometna policija

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
... meri hitrost na Zagrebški ulici v Mariboru, pri železniški postaji.

Le zakaj, saj je pregledna cesta, v (relativno) dobrem stanju, široka, pločniki so tudi prostorni, nesreč tam ravno ni... aja, 100 metrov dalje je breg, na prelomu katerega rado za sekundo pobegne hitrost na smrtonosnih 55 km/h. Meri seveda v tej smeri.
Evo jih danes spet.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
A v providi je normalno, da sta policista v civilu? Ko stopita ven iz avta delujeta tko....neresno.
grin1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Prometnik in kriminalist ni ravno isto.

Zamisli, da en tip v kavbojkah stopi na sredo križišča in začne promet usmerjat. Uniforme so z razlogom.

(včasih so celo pritožbe na postopke pisali, ker policaj kape ni imel pravilno obrnjene)

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Problem je tudi v tem, da ne veš, a je palicaj, ali pa kak mafijozo, ki te želi oropat. A ga želiš počakat in mu namenit osladne besede ali ga povozit in spremenit v palačinko kar tam na avtocesti.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Očitno je to po EU standardih. Jaz sem se pri Salzburgu skregal s takim civilistom. Peljal sem resda prehitro, kar nisem niti za trenutek oporekal. Skregal sem se, ker je v civilu na avtocesti skočil pred moj avto in začel mahati. Ja za mene je bil zmešan holcer al pa kakšen lump, ki bi me ral olajšal za avto. Ker sem ga obvozil in nadaljeval, so se pognali za mano z avtom, na katerega so med vožnjo prilepili lučke. Na lučke sem se ustavil in njihov postopek je postal daleč od evropskega. Avto sem moral pustit tam, odpeljali so me na postajo in smo se balinali, dokler ni prišel zelo ugleden meščan Solnograda. Hoteli so me haklat za nevarno vožnjo, ogrožanje varnosti Organa in pobeg. Po polurnem pregovarjanju in zatrjevanju, da je prišlo do nesporazuma, ker niso vedeli, da se poznamo, so celo na prehitro vožnjo pozabili. Banda holcerska, ker sem Windisch, so me drkal in se izživljali.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
v providi v civilu naj bi delali samo koprski prometni policisti, vse ostalo ni provida in niso prometni policisti ampak policisti/kriminalisti iz drugih enot.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
I see, hvala za razlago. Res je bilo na primorski avtocesti in sta me na Lom zapeljala s srebrno skodo. Za kriminaliste vem, da nimajo uniform....za provido sem biu pa sigurn, da sta oblecena....zato mi je blo pa hecno ko je v kavbojkah stopil ven.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.715
9.925
113
40
MB
včeraj v mb srečal policista na kolesu, kako v rondoju stoji in čaka tiste ki bi se v rondo pripeljali verjetno nepripasani in s telefonom v roki ... na drugi strani pa 99 % ljudi brez žmigavca iz rondoja ...
bonk.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Saj ne. Želimo si redu.
Zdaj če je kaznovanje edina pot... (kot trdi marsikateri)

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
kzs
ne želte si da bi začeli kaznovati za žmigavc.
Zakaj ne? Bi kaznovali tudi tiste, ki dajejo žmigavec prepozno - istočasno, kot obrnejo volan?