Prodaja lesa se je čist ustavla

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.093
113
v lokalni ostariji
DSF konc kocev pa, tisti ki je kupil traktor lahko dela usluge... in če dovolijo posek? kaj mu pomaga? itak lesa ne more prodat... vsaj ne dobro... v jugi bi vojska pokupila višek lesa;) tukaj pa deluje trg... na žalost.

jetamp zakaj? ker je sedaj "divji zahod" in je to izkoristil...

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.741
53
48
OFF: Presneti komunisti ... dej pejt s tem sranjem v za to namenjene teme - tam blestiš.

Bo vsak sam ocenil ali je smiselno ali ne ... najbrž ja.
En post nad tabo piše, kako je nekdo zaradi "žleda" podrl cel gozd - verjetno brez vednosti logarja. Tudi pri nas je nekaj takih, ki so izkoristili žled za izredno sečnjo zdravih dreves.
Takemu, ki je vzel kredit za traktor in/ali gmajno, pa je škodo naredil že žled (narava) in posledično trg.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
problem je prepoved nič drugega. če ima človek možnost reševat situacijo je še upanje , če mu pa reševanje prepovedo, tam je pa problem.
Sicer je pa tako da v našem koncu hlode še jemlje KZ, žlajf pa GG, cene so pa res padle.
Bo pa prej ali slej začelo manjkat lepega lesa,ležeči bo postal plav,zato bodo frišni hlodi najbrž šli v promet

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.549
5.102
113
Ali ta ustavitev velja za celo Slovenijo? Imam gozd bolj proti vzhodu države in žled ni podrl enega drevesa. Verjetno okoli tudi ne. Ali mi torej logar ne bi odkazal poseka, če bi želel?

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ali ta ustavitev velja za celo Slovenijo? Imam gozd bolj proti vzhodu države in žled ni podrl enega drevesa. Verjetno okoli tudi ne. Ali mi torej logar ne bi odkazal poseka, če bi želel?
Heh, hitro podri, kar misliš in reci, da je bil žled. Kot dokaz daj fotografijo kake gmajne, polomljene od žleda, iz okolice Postojne ali Podrtega... khm, Razdrtega. Kaj pa kdo ve, od kje je slika (če jo primerno obrežeš).
tongue-1.gif

Snađi se, je rekel Tito.
cool-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.628
2.406
113
Pomurje
Grem danes slučajno mimo osnovne šole v G.Radgoni, ki jo nekaj prenavljajo in kaj vidim?!

Late 38x48 uvožene iz avstrije. Ja super, javni objekt financiran iz proračuna, služijo pa jodlarji.

Bravo hlapci!

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Grem danes slučajno mimo osnovne šole v G.Radgoni, ki jo nekaj prenavljajo in kaj vidim?!

Late 38x48 uvožene iz avstrije. Ja super, javni objekt financiran iz proračuna, služijo pa jodlarji.

Bravo hlapci!

služi najcenejši ponudnik, ti bi raje da služi en slovenski prisesek na javni sektor, kot je pri nas v navadi?
rolleyes-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.187
6.989
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:

Bravo hlapci!
MAlo se spomni kaj alkoholik piše v neki sosednji temi.
Nič se nam ne splača več delat. tujci vse naredijo bolje in ceneje. Očitno niti remelna ne znamo več odžagati konkurenčno kljub vsemu žledolomu. Ali pa so samo naše smreke peljali v avtstrijo, jih tam razžagali in nam jih 2x dražje prodali nazaj.
Pri nas pa nek Židan sanja(dobesedno) o "slovenskih gozdovih doo". REs bo treba iti v gozd, tako kot so šli 41.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.154
674
113
to me spominja na pogovor dveh možakarjev:

A: končujem šolo za turizam i gostinstvo
B: aja, bote natakar?
A: ne ne, nismo se zastopili, streho smo fertik, mamo še mal fasade pa konc.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.549
5.102
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:V Posavju pa šole prenavljajo šiptarska podjetja.
S tem ne bi bilo nič narobe, če bi inšpektor redno kontroliral, da so vsi delavci prijavljeni, imajo ustrezno urejeno bivanje, dobivajo po zakonu določeno plačo, imajo nek način obračuna nadur, se držijo pravil okrog počitka, itd, itd... No, meni so hišo delali samo slovenski izvajalci. Mogoče sem bil zato ob 1.000 €, ampak ljudi še danes srečam v bifeju in jih lahko pocukam za rokav.
Kolega ima gradbeno firmo, pleskarstvo, fasade. Enkrat inšpektor na terenu ni mogel verjeti, da so vsi zaposleni na odrih slovenski državljani in ne rabijo delovnih dovoljenj. Pa še redno zaposleni so bili. Enostavno človek ni več srečal takega primera v svoji praksi.
Mene zmotijo primeri, da so lani po Soči turiste lahko vozili samo tuji izvajalci, slovenska podjetja pa še niso mogla pridobiti koncesij po novih pogojih (ki jih tujci niso rabili izpolnjevati). To pa je res bolano.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.628
2.406
113
Pomurje
Me ne moti če šiptar nabavi les oz ves material pri nas. Moti pa me ko se za € po m3 prodamo tujcu in to pri javnih naročilih.

Privat je privat, tam se znajdi kakor se znaš, pri javnih naročilih pa mi ni jasno kaj delajo.

Da ne bo pomote, ne govorim o 30€ po m3 razlike v ceni, tam mi je logično, da se kupi v tujini.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.093
113
v lokalni ostariji
hanzi če bi imel tolk nafte se našim ekonomistom nebi splačal črpat:))) ker je itak to brezzveze... bi raj uvažal črpališča pa zaprl. a veš nič se ne splača.

bi rekl da je nafta preslaba
smile-1.gif
))

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.628
2.406
113
Pomurje
V kraju je podjetje ARCONT. Izdelujejo tudi bivalne kontejnerje za šole in vrtce. Trenutno je proizvodnja za vrtec v Švici. Ja prav ste slišali v Švici, pa tudi v Belgiji itd. so. Se pravi so primerni tudi za bogataše in njihove otroke.

V kraju Črešnjevci, ki je od G. Radgone oddaljen 3km, so ta teden odprli novi ZIDANI vrtec cca 1mil€. Do sedaj so bili 30 let v ARCONTOVEM kontejnerju. Pred 5 leti so v G. Radgoni prenovili dve enoti vrtca za cca 3mil €.

Že ves čas se sprašujem zakaj zidani? Je komu od vas jasno? Meni je, zanima pa me kaj vi mislite.