Prodaja lesa se je čist ustavla

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.433
5.661
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:V Posavju pa šole prenavljajo šiptarska podjetja.
S tem ne bi bilo nič narobe, če bi inšpektor redno kontroliral, da so vsi delavci prijavljeni, imajo ustrezno urejeno bivanje, dobivajo po zakonu določeno plačo, imajo nek način obračuna nadur, se držijo pravil okrog počitka, itd, itd... No, meni so hišo delali samo slovenski izvajalci. Mogoče sem bil zato ob 1.000 €, ampak ljudi še danes srečam v bifeju in jih lahko pocukam za rokav.
Kolega ima gradbeno firmo, pleskarstvo, fasade. Enkrat inšpektor na terenu ni mogel verjeti, da so vsi zaposleni na odrih slovenski državljani in ne rabijo delovnih dovoljenj. Pa še redno zaposleni so bili. Enostavno človek ni več srečal takega primera v svoji praksi.
Mene zmotijo primeri, da so lani po Soči turiste lahko vozili samo tuji izvajalci, slovenska podjetja pa še niso mogla pridobiti koncesij po novih pogojih (ki jih tujci niso rabili izpolnjevati). To pa je res bolano.

http://www.rtvslo.si/crna-kronika/trojica-kosovcev-ilegalno-priseljevala-tujce-v-slovenijo/341433

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Ko sem hodil v POŠ nas je bilo 80, sedaj jih je skoraj 2x več. Čisto odvisno od lokalne politike (cene parcel, zaposlitvenih možnosti...). Kaj pa zdaj?

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
POŠ .. posebna osnovna šola?
wink-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.433
5.661
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Križ nad tablo te je zmotil? Zavrti ljudje pač.

Sem ga gledal tudi v sobi v LKH Villach......bmk važno da je noga naravnost sešravfana
smile-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:V Posavju pa šole prenavljajo šiptarska podjetja.
S tem ne bi bilo nič narobe, če bi inšpektor redno kontroliral, da so vsi delavci prijavljeni, imajo ustrezno urejeno bivanje, dobivajo po zakonu določeno plačo, imajo nek način obračuna nadur, se držijo pravil okrog počitka, itd, itd... No, meni so hišo delali samo slovenski izvajalci. Mogoče sem bil zato ob 1.000 €, ampak ljudi še danes srečam v bifeju in jih lahko pocukam za rokav.
Kolega ima gradbeno firmo, pleskarstvo, fasade. Enkrat inšpektor na terenu ni mogel verjeti, da so vsi zaposleni na odrih slovenski državljani in ne rabijo delovnih dovoljenj. Pa še redno zaposleni so bili. Enostavno človek ni več srečal takega primera v svoji praksi.
Mene zmotijo primeri, da so lani po Soči turiste lahko vozili samo tuji izvajalci, slovenska podjetja pa še niso mogla pridobiti koncesij po novih pogojih (ki jih tujci niso rabili izpolnjevati). To pa je res bolano.

http://www.rtvslo.si/crna-kronika/trojica-kosovcev-ilegalno-priseljevala-tujce-v-slovenijo/341433

Jaz sem imel v mislih tega (je še eden drug): http://www.rtvslo.si/pda/?&c_mod=pda&op=comments&id=328494&sec_id=265

Ukinit delovna dovoljenja in ljudi iz borze poslat delat.

Kje je tu problem?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.948
6.022
113
Cene bi šle gor, šiptarji delajo praktično zastonj, vse dni v tednu vsaj 12 ur.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Njihovo podjetje (katerim plačamo gradnjo) pa za nekaj centov ceneje kot naši izvajalci. Problem je v tem da do javni razpisu navajeni na dumpinške cene v zadnjem desetletju. In teh cen je najbrž vedno manj. Nisem več v tem poslu.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Glej sem dal delat predračune za fasado, omete itn. tem in onim, pa ni bilo neke velike razlike med šiptarjem in slovenskim podjetjem.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Glej sem dal delat predračune za fasado, omete itn. tem in onim, pa ni bilo neke velike razlike med šiptarjem in slovenskim podjetjem.
Tolk o tvoji načelnosti........pri požrešnosti se pa končajo vsa življenska načela aa?
evil.gif

bi dal samemu hudiču fasado delat, če bi bil cenej, jelde,
wink-1.gif

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.531
2.292
113
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Cene bi šle gor, šiptarji delajo praktično zastonj, vse dni v tednu vsaj 12 ur.

Jaz sem vsakodnevno na gradbiščih pa ti lahko malo povem kako to zgleda v praksi. Delajo že delajo - recimo po 10ur, ampak počasi/neefektivno, kvaliteta je tko tko-če mu nekdo ne stoji za ritjo pa kontrolira + nimajo baš neke pameti. Ponavad so po izobrazbi agromuzičari = pase ovce, svira frulicu.

Pa čim jih noben ne gleda vsak na svojo guzico, pa odmarat. Tko da tiste 3,5€ na uro ki jih dobijo je glih taprava cifra za opravljeno delo. So pa tud svetle izjeme sam jih je mal.
Če delajo in kjer delajo slovenci gre to precej drugač.

Ne nasedat vsem kar v cajtngih piše.

Rešitev za slovenijo v vseh panogah je preprosta. Inšpekcija naj zjebe fušarje (to je dejansko rak rana slovenije), ukint vize, čefuraj poslat domov, pa klene/lene slovenčke iz zavoda poslat mal delat. Poznam kar nekaj lenuhov ki so na zavodu, zraven pa mal fušajo in jim je luštn...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Poznam kar nekaj lenuhov ki so na zavodu, zraven pa mal fušajo in jim je luštn...
Toti so krivci , ja , najmanj 20let aresta pa vse premoženje rubit, bandi delavski ko so za vse krivi namesto da bi čist normalno kradli,
jebojimmačko , mislijo če so jim fabriko in delo ukradli, da se bodo pa zdaj krtakle s poštenim delom preživljali, pa nobenemu pustili zraven, da jim še to delo krade
rolleyes-1.gif

bumo to vse sankcijonirali
cry12bpy.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Tisti ki dela mora pač vsaj še za dva pri koritu delat, tri mesece na leto pa za sanacijo bank. Kako bodo njegovi vnuki plačevali današnje kredite ne pišem.
Drugače pa arest, kazen,premoženje pobrat, pa familijo razbit.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
KO smo ravno pri lesu
smile-1.gif
Imam občutek da so šle cene metrskih drv na Gorenjem gor,... s prevozom vsi hočejo 70€+...

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.531
2.292
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Poznam kar nekaj lenuhov ki so na zavodu, zraven pa mal fušajo in jim je luštn...
Toti so krivci , ja , najmanj 20let aresta pa vse premoženje rubit, bandi delavski ko so za vse krivi namesto da bi čist normalno kradli,
jebojimmačko , mislijo če so jim fabriko in delo ukradli, da se bodo pa zdaj krtakle s poštenim delom preživljali, pa nobenemu pustili zraven, da jim še to delo krade
rolleyes-1.gif

bumo to vse sankcijonirali
cry12bpy.gif

Lej prjatu tkole je. Če se gremo neka pravila naj jih spoštujejo vsi, jaz sem se odločil za dejavnost imam svoje podjetje, plačujem davke, prispevke, računovodkinjo itd... To kar nekaj nanese, da lahko živim našo banana državo.
Zakaj kurca se moram jaz bati inšpekcije, davčne..., fušarji pa veselo delajo in služijo, ponavadi še z materialom, ki ga plunejo na šihtu.
Če so pravila, naj se najprej spuca vse fušarje, naj zdrava podjetja preživijo, potem naj se pa dela red in preverja če vsi delamo po predpisih.
Po mojem bi bilo tako prav, pa ne velja to samo za gradbeništvo + davčne blagajne za gostince, frizerke in podobno

Samo škoda ker je to samo utopija pri nas.

K smo glih pr drvih, mam par sosedov, ki jim cele skladovnice bukovih drv stojijo pred bajto, pa vsi jamrajo da se ne da prodat.

Nazadnje urejeno:

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
K smo glih pr drvih, mam par sosedov, ki jim cele skladovnice bukovih drv stojijo pred bajto, pa vsi jamrajo da se ne da prodat.
Pa to ko prodajo račun sprintajo in vse davščine odvedejo in to......ni to krtakneki na fuš slučajno?...
tongue-1.gif

drgač pa, če še niso zvedli, ..v tržnem kapitalizmu smo, ponudba in povpraševanje diktira cene, če je nečesa preveč, cena pada, ..........ampak uni bi raj lukno f kolen, kot dol spustili . naj jim zgnije vse skup

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
KSZ

Za Elektro Gorenjska dober le finski, ne pa slovenski les

V Elektru Gorenjska zahtevajo, da so borova drevesa, natančneje borovci za impregnirane 12-metrske drogove, posekana na Finskem, izhaja iz objavljenega javnega razpisa. Čeprav je po mnenju strokovnjakov za potrebe Elektra Gorenjska povsem primeren tudi slovenski les, ki ga je nenazadnje dodobra prizadel letošnji žledolom, so na Gorenjskem očitno drugačnega mnenja.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Slovenskega borovca niti ne povohajo odkupovalci. Oziroma ga odkupijo za nižjo ceno, kot stane prevoz finskega borovca (brez nabavne cene)

Nazadnje urejeno: