Pro'ceed klima

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Pri meni sistem prepozna preveliko vlažnost v potniški kabini in posledično mi avtomatsko vklopi klimo. Nimam pa senzorjev za prepoznavanje meglice na steklu
smile-1.gif

Ko te napenja tudi samodejno odpre okna?
evil.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Žal ne
smile-1.gif
, ima samo senzor za zaznavanje onesnaženosti zraka izven avtomobila(izpušni plini dizlov, kurjenje trave...) Takrat preklopi na notranje kroženje zraka.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Mene pa zanima, kako je klemen porihtal potem s klimo
smile-1.gif

Tako kot je že red devil rekel, pa pol sem se spomnil, da sm to že 1x nagruntal.. Če maš naštimano samo na vetrobransko steklo, se ti bo tudi ob izklopu klime ob naslednjem vžigu avta prižgala..drugje pa ne, razen na max AC, kar je nekako logično. Drugače pa bedna fora, vsaj men.
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Niti ni bedna fora... Pri programu za odrosevanje sip gre veliko hitreje, ce se zraven vklopi klima, ki razvlazi zrak ... in je zelo hitro odroseno ...

Edino pri zelo nizkih temperaturah se pa kompresor tako ne prizge pomoje... ceprav lahko lucka za klimo sveti ...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Ok, vse to mi je jasno, ampak jaz to rajš sam nardim, ker bi mel kdaj samo ventilator v šipo rad vžgan ane. Nisem ravno pristaš pihanja v noge in revme.
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tudi pri Megane II/III in Scenicih z avtomatsko klimo ti naredi to ko vklopiš funkcijo hitre odrositve prednjega stekla... pa še gretje zadnjega stekla in ogledal hkrati vklopi...
smile-1.gif
pa če vklopim notranje kroženje zraka prav tako vklopi klimo...
Drugače pa če se stekla začnejo rositi je dovolj samo vklop klime brez da mora ves zrak pihati na sprednjo šipo. Funkcija sušenja zraka opravi svoje.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Pi.zda ste tečni ej.
smile-1.gif
Pa avto ma tud manj moči pol..Držite se teme al pa buzz off.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Pri meni je lahko klima ugasnjena, v bistvu, je ventilacija lahko ugasnjena in čim sistem prepozna majhno meglico na steklu, katerikolim, se klima avtomatsko prižge in meglice ni več...:)
saj ne da bi bil pameten, ampak daj mi povej kako tvoj "sistem prepozna majhno meglico na steklu"
Ima ta tvoj sistem videokamere ki prepoznvajo meglice na steklih? kako ločijo od tiste "zunanje" megle"
Ali ima kakšne drugačne senzorje....
confused-1.gif

Ne vem kako, nisem sodeloval pri inženiringu
grin1.gif
prepozna pa in to še tapravi čas. Mogoče je tudi povezan z senzorjem kvalitete zraka v kabini, ki sam preklaplja med notranjem kroženjem zraka in zunanjem.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Pri mojem je, ampak tisto ni "za na šipe pihat" ampak samo za hitro odroševanje. Da piha na vetrobransko steklo in stranska, je gumb ki ima puščico gor, potem pa lahko ročno izklopiš kompresor...

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
ma v bistvu ni res... to je en avtomatizem, ki recimo mene konkretno moti, ker sm pač navajen, da mam ventilacijo obrnjeno na šipo, ker ne maram da mi piha v fris...

skratka, ne nepoznavanje uporabe, ampak nepoznavanje uporabnikov...
smile-1.gif

sicer pa, dokler je to edina stvar, ki me moti... i can live with that