Problem CANON S 1 S !!!

lencka

Zelenc'
19. dec 2007
17
0
1
Citat:
Uporabnik Sizif pravi:
Citat:
Uporabnik Bokac pravi:
Si ze kaj zrihtal? Ker imam tudi jaz enega takega S1 pripravljenega za zamenjavo!
lp

Včeraj poklical. So gospod rekli, da je potrebno prinesti na servis.
10.gif

Danes odnesel. So bili gospod dokaj kratki, ker je že druga stranka čakala.
rolleyes-1.gif

So mi obljubili, da bodo pogledali in naredili oceno popravila v 14 dneh.
write.gif

Sem ponižno prikimal, nekaj zamrmral, da kolega sumi senzor in odkorakal proti vratom. Poln upanja, ki umre zadnje.
zmaga.gif

Sizif, glede na to, da sva aparate oba odnesla na servis isti dan, me zanima, če so ti že kaj odgovorili.
rolleyes-1.gif

lencka

Zelenc'
19. dec 2007
17
0
1
Ko sem poklicala na servis so mi rekli, da čakajo nadomestne dele. Da prav nikomur "niso menjali" aparata v zadnjem času itd., kakor vidiš po teh straneh pa ni čisto tko
frown-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tut meni isto rekli. baje pa da bojo deli prišli sredi marca, tko da počak kak dan več. bom pa tut jst klical;)

lencka

Zelenc'
19. dec 2007
17
0
1
Takole na uho.....nekako ne smemo pričakovati, da bi bili še med s5 srečniki. Da pa je ta način tako raznolikega obravnavanja strank popolnoma balkanski, se pa verjetno strinjate. Malce mi zmanjkuje žlehtnobe, da bi kaj ukrenila pri pristojnih inštitucijah, ki se ukvarjajo s potrošniki, morda čez dva do tri tedne
evil.gif

Nazadnje urejeno:

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.605
113
Iskajoč brata
Evo, prejsn tedn so me klical, da je fotkič popravljen. Dans grem poglet, bomo vidl kej so skup spravil, bom poročal.

Sizif

Pripravnik
27. jan 2008
40
0
6
Odlično. Ne bo torej novega S5, a s starim S1 sem bil čisto zadovoljen. Samo da ga uštimajo.

Malo se bojim edino tega, da iz kakšnih starih fotoaparatov S1 jemljejo sklope (optika + senzor) in jih vstavljajo v naše aparate. S tem so lastniki tistih fotkičev, iz katerih vzamejo delujoče sklope, pridejo do novih S5. Ne znam si sicer razložiti, zakaj z zamenjavo senzorjev tako strašansko mečkajo. Takšna stvar pa ja ne more trajati tedne in tedne.

Boste rekli: teorija zarote. Ne bi dal roke v ogenj...

Sizif

Pripravnik
27. jan 2008
40
0
6
Ti to resno? Glede na število tistih, ki čakamo na popravilo (samo na tem forumu nas je kar nekaj) in glede na dolžino čakanja na popravilo (traja tendne in tedne) je tak izgovor praktično in teoretično nesprejemljiv. Edino če jih hodijo peš iskat v centralno skladišče kje na Dunaju ali v najslabšem primeru na Nizozemskem.
bonk.gif

Še vedno se mi zdi bolj verjetno, da takšnim in drugačnim "prjatlom", ki imajo delujoče aparate, preskrbijo nove S5.

Bom malo po forumih prelistal in preveril, kako to delajo naši severni in zahodni sosedi. Če tudi pri njih popravljajo, se bom na tej strani od srca opravičil. Resnično.
redface-1.gif

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Samo povem, kar so povedali meni
smile-1.gif
Imel sem isti problem z S1 in bi moral čakati par tednov na dele, da bi bilo popravilo brezplačno. Ker sem aparat potreboval prej, sem vprašal če obstaja kakšna druga možnost in je rekel da lahko zamenjam za S5, če pač doplačam. To sem tudi naredil...je pa res, da kakor piše na temu forumu so nekaterim zamenjali zastonj...Zakaj to, pa ne znam povedati.

Sem ga pa tudi sam vprašal kako to da delov ni na zalogi glede na to, da je kar nekaj teh S1 v okvari...pa je rekel, da jih niti ni toliko....

Sizif

Pripravnik
27. jan 2008
40
0
6
Pregledal sem precej forumov na to temo (evropskih, severno-ameriških, azijskih) in za to porabil debelo uro. Pokvarjene S1 te dni (skoraj) brez izjeme zamenjujejo z S5 - free of charge, seveda. Res pa je, če sem pikolovsko natančen, da to drži 99,9 in ne 100 %.
redface-1.gif

Canon, kesam se, ker sem taka baraba barabinska. Brezplačno popravljate aparate, ki jim je že davno potekla garancija, jaz pa gledam podarjenemu konju v zobe... Shame on me! Se opravičujem, resnično. Bom zelo vesel, če boste popravili.
roza.gif

Kssss, BeerBelly, koliko si pa prispeval za novega S5?
grims-1.gif

lencka

Zelenc'
19. dec 2007
17
0
1
Sizif, tudi jaz še vedno čaaaakam
stupid-1.gif
???
V dobroto teh stricev pa ne verjamem več (pravzaprav nikol nisem ) in se jim zato na tem mestu tudi ne opravičujem
evil.gif
!!!

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Tisto stanje na 3a strani, kjer lahko pogledaš kaj se dogaja s tvojim fotoaparatom je krneki. Meni je vsak teden pisalo kaj drugega... Zato se na to ne zanašaj. Tudi na maile neradi odgovarjajo.

Imam pa doma še enega A60, seveda pokvarjenega in vidim, da je tudi na tistem seznamu. Očitno bom šel spet na obisk v 3a...

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Plačal sem odpiranje starega S1 in pregledovanje napake, okoli 70€ se mi zdi da je naneslo...Vem, da so ga nekateri dobili zastonj, vendar je bila takrat zame to vseeno najbolj sprejemljiva možnost. Moram pa vseeno reči, da so bili na servisu prijazni, no vsaj šef, imel sem namreč kontakt le z njim.

Če so me nategnili, so me vsaj s prijaznim nasmeškom, to pa tudi nekaj šteje
wink-1.gif

EAN

Pripravnik
6. avg 2007
54
0
6
26. februarja sem mojega A85 poslal po pošti, danes me je že čakal popravljen doma. Sem kar presenečen nad hitrostjo glede na pisanje nekaterih tukaj...

lencka

Zelenc'
19. dec 2007
17
0
1
Kaj se dogaja z ostalimi? Smo dobili vsak svojega S5
grims-1.gif
? Jaz sem, brezplačno, po cca 5 tednih čakanja.
Torej, še dobro, da smo se našli tukaj, ker v slogi je moč, kakorkoli obrabljeno se to sliši, Danes se mi je javila še ena uporabnica, ki je prav tako s pomočjo naših postov prišla do novega S5.
Pa uspešno fotkanje, vsem sodelujočim!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
JUUPEEJ še 2 nova S5:)
kolega in jaz sva dobila v zameno novi S5:)

jst svojega prodajam. je pa še original zapakiran.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
a ma kdo link za katere aparate velja to "popravilo". mi je crknil a80 pa me zanima če se da kaj zrihtat. dela neke čudne slike z rdečimi črtami.
confused-1.gif