Problem CANON S 1 S !!!

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Jest upam na najboljše - v tem primeru, da bo S5 delal kot treba.
Se pač potolažim s tem, da je odvisno tudi od sreče, bolj
kot od znamke, da z določenimi "aparaturami" nimaš problemov.

Birkof

Pripravnik
10. sep 2007
155
0
16
42
Imel sem enak problem, ko je večina tukaj. Na servisu so mi povedali da moram popravilo plačati ali pa če doplačam in dobim novega S2(zunaj je bil že S3). Nato sem malo pobrskal po netu in našel TOLE poslal na Canon Adria in jim razložil situacijo. Naslednji dan sem dobil mail od 3A servisa, da prinesem fotoaparat in da bodo pogledali. Po dveh mesecih in pol sem dobil popravljen fotoaparat, plačal nisem nič.
Upam da vam bo ta link pomagal.

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Hvala za link.
Jim že pišem mail. Upam da bo pomagalo, če na pa kot
je rekla Lencka, ga obrnem tudi v Avstrijo. Cajt itak imam.
Sem se odločil, da jim bom kar malo "razbijal" glavo.

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
lenčka ne vem kaj kompliciraš,zadeva je stvarna napaka,ki jo je,kot sem ti že pred 2 tednoma napisal,proizvajalec tudi priznal...pejt na servis jim tam pokaži tisto sporočilo od Canona in če bojo še kaj jamrali preprosto pokliči tržno inšpekcijo,meni so na ta način morali zastonj popraviti 11 let star gorenjev pralni stroj!
lp dkivi

ant

Pripravnik
tok čist mimogrede, ta senzor je sonyevo maslo
smile-1.gif
>> lencka ti imaš standardne lastnosti okvare ccdja in bi ti morali popraviti tvojga S1 brez kompliciranja. ne vem zakaj se daste tok na hitrco odpikat s strani servisa. jaz sem pri 3a popravil že 3 fotiče z isto napako brez kompliciranja. prinesel sem jim fotoaparat in priložil naslednji list papirja http://www.canon-asia.com/index.jsp?fuseaction=image-phenomena_notice in niti besedice nisem rekel zraven.

čez par mesecev(ja ful se čaka) je bil moj fotič pripravljen na prevzem.

LP

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.605
113
Iskajoč brata
Evo, v soboto fotar začel težit, da je Canon A75 crknu. Ga pogledam, čist lep dela sam črnu fotografira. Dans čem odpret temo, kuk bo koštal, pa začnem tukaj brat in dobre novice. Kot zgleda fotkič spada v ta defekt. Ga bom v četrtek nesel na servis v A3.

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Jaz sem ravno včeraj govoril s CANON ADRIA, pa so me kar naslovili na 3A, češ da moram
s servisom govorit, ker pač oni ugotavljajo napake. Sem potem ponovno klical 3A (lastnika
servisa) in je rekel da bodo pač še enkrat pogledali in sporočili. Ko sem omelnil napako
CCD senzorja, je rekel da pač vse ne more bit ta napaka, ne glede na to da so "simtomi" isti kot
so omenjeni na CANON strani (ASIA). Zdej čakam, kaj mi bodo javili, če dobim negativen odgovor,
pa pišem naprej v Avstrijo.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Ce imas moznost se kar takoj odpravi v Avstrijo... Ce imas pa se dovolj volje, pa kar poizkusaj na 3A. Lahko se delajo norca, ker so edini v Sloveniji
stupid-1.gif

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
če bojo avstriji po pregledu ugotovili da je problem v ccd senzorju,potem se z tem namalaj v 3A in zahtevaj refundacijo stroškov (poštnina,tvoj čas ipd.),če bojo še kaj jamrali,jim kar zasikaj da boš javil CANON ADRII oz. kar na CANON in da lahko zaradi zavajanja strank izgubijo pogodbo...
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
No pa naj bo to moj prvi post na alterju...

Moj S1 mi je začel lani ko sem il v ZDA delati čudne slike. Po vrnitvi v Slovenijo, sem še nekaj slikal na eni poroki in slike so bile katastrofalne. Primer lahko vidite tukaj...

No po tem sem nesel septembra fotoaparat na servis 3A. Rekel sem, naj mi sporočijo kakšen bo znesek za popravilo. Niso me nič poklicali, jaz sem malo pozabil, poslal sem mail, vendar odgovora ni bilo. Ker fotoaparata nisem nič potreboval in nisem hodil v tiste konce, ga nisem šel iskat, klical pa tudi nisem. No potem je šel brat cca en teden nazaj v tisti konec in se je oglasil še na 3A. Rekli so mu, da je napaka na optiki in da pride popravilo 150 EUR. AMPAK... Za 150 EUR so ponudili nov Canon S5. Tako sem S1 pustil tam (baje gre direktno v Canon) in vzel S5 z računom in seveda potrjeno garancijo.

Moja zgodba se je končala ugodno, upam, da se bo vaša enako...

Birkof

Pripravnik
10. sep 2007
155
0
16
42
Dokler ne bom sam tega doživel ne bom vrjel. Drugače pa čestitke za odličen posel
wink-1.gif

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
hehehe,to je sedaj praksa v 3A,sosedu so tudi nekaj jamrali na servisu,pa sem mu rekel naj sprinta tisto sporočilo,no njemu so kasirali 185€,namreč Canon že nekaj časa več ne dela optike za S1 sem izvedel par dni nazaj

btw 185€ je ameriška prodajna cena za S5 z nekaj malega popusta,tu se vidi lepo kako ameri obirajo ostali del sveta
uf-1.gif

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Jutri vam poročam kako se je končala moja zgodba. Mislim, pa da bom
od jutri naprej uporabnik novega S5.
cheer.gif

lencka

Zelenc'
19. dec 2007
17
0
1
Me veseli Jaka
cheer.gif
, pa čeprav boš verjetno plačal tistih 150-185 evrov. No, ceneje kot nov je...ampak čisto tako kot v razvitih držav pa le ni...ker jim zamenjajo zastonj. Jaz imam itak nov aparat zdaj, zato tudi še nisem šla na servis, ker je očitno, da bo edina rešitev plačilo za s5. Me pa veseli, da "smo" vsaj dosegli majhen premik.

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
V glavnem, aparat dobim jutri iz Ljubljane - NOV S5 in sicer brez doplačila !!! Zadržali so moj S 1 S in mi
dali novega S5. Res neverjetno. Si nisem mislil da je kaj tacga mogoče.
cheer.gif

grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.557
6.641
113
pri taščici
Torej lahko samo čakam da crkne še moj.
Sicer pa imam tudi jaz težave s praznjenjem baterij.
Imam neke stare GP1800 in 2kpl "novih" europower2100 oz.2200". Vem da to ni znamka samo če že GP primerjam z uporabo v A60,kjer sem naredil med 150 in 300 slikami, jih v S1 sedaj ne naredim niti 50. V pol do eni uri so baterije prazne.(ne glede fleš brez fleša...)
Prav za foro bi rad pred nakupom baterij stestiral stare baterije, oziroma si bom sposodil kje kpl preverjenih AA baterij, pa da vidim če bodo tudi te crknile po 50 posnetkih

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
No, da zaključim "povest" o mojem S1S.
Včeraj sem namesto popravljenega S1S dobil S5 in sicer BREZPLAČNO,
z garancijo 12 MESECEV.
No, tukaj bi se zahvalil Lencki, ki je svetovala da vztrajam. Lencka, ti dam zvezdice.
pozdrav.gif

Včasih je res dobro vztrajat in se ne pustit. Ker tudi mene so po prvem klicu in prvem pregledu aparata odpravili, češ
da to ni napaka, katero omenja Canon (CCD senzor).
Po tistem, ko sem poslal mail (izjavo o problemu na Canon strani), sem tudi govoril z lastnikom servisa,
kateri mi je zagotovil da bodo aparat še enkrat pregledali (le zakaj še enkrat ?).
No, čez kakšen dan sem dobil mail, da je pač okvara na delu optike, katerega sestavni del je tudi CCD senzor
in mi bodo aparat BREZPLAČNO POPRAVILI.
Po približnu tednu sem dobil SMS, da je aparat popravljen. Ko ga je prijatelj hotel prevzet, pa je prišlo do "nekih"
nesporazumov med delavci in šefom (na mojo srečo-aparat ni bil popravljen) in šef je vzel nov S5 in ga dal prijatelju.
cheer.gif

Nisem verjel, ko me je prijatelj poklical.
No, pa da se le kakšna taka zgodba tudi srečno konča.
Aja, pa še to - ni blo nikakršnih groženj da bom klical "tega al pa onega". Samo normalni pogorovi.