Problem CANON S 1 S !!!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
šel ti je senzor. znana napaka za te fotiče. tudi meni je šel. na servisu so rekli 30k sit škode, ker bi zamenjali cel objektiv (leče, motorčki...) sam nisem dal rihtat, mi počiva doma kot spomin na moj prvi fotič:)

so se pa pojavljale govorice, da kao naj bi ti mogli senzor zastonj zamenjat, ker je bila neka serijska napaka. sam žal nisem dobil nobenih konkretnih info od dejanskega primera, če so komu zares zastonj zamenjali.

lencka

Zelenc'
19. dec 2007
17
0
1
Tudi jaz sem lastnica Canona s1 is in včeraj se mi je pojavila napaka, ki jo opisujete. Malce sem preverila naše spletne forume in odkrila, da pri nas prav nihče noče zamenjat canonovih ccd senzorjev zastonj.
Našla sem tole stran
http://www.stevesforums.com/forums/view_topic.php?id=70144&forum_id=15&page=3
Iz nje je razvidno, da so trmasti uspeli z zamenjavo celo pri Canon Europe, čeprav po dolgotrajnem dopisovanju.
No, ker je mene ta aparat koštal takratnih 115.000 sit se bom probala kregat in borit. Če ima kdo kakšno pozitivno izkušnjo bi blo pa dobrodošlo, da bi kaj napisal tukaj. No, saj ne verjamem, da je kdo takšen, ker nas tile naši kao zastopniki čist v vse prepričajo. Izkušnje kupcev s Canon Asia in Canon USA so bile takšne, da so jim bodisi zamenjal kar je senzor in ostalo ali pa celo zamenjal cel aparat za s2 ali s3.
Jaka33, kaj pa če bi jim še malo pisarili? Pa mal na Dunaj pa mal na Canon Adria???Se vam res zdi, da smo tko bogati, da nas lahko čist vsak nat...., medtem ko je v državah z dost boljšim standardom za take stvari samoumevno poskrbljeno.Hm, mi pa sklonjene glave naprej
frown-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Hudič je s temi starimi senzorji - poznam kar nekaj primerov (različnih znamk Canon, Nikon, Pentax, Olympus), ki so imeli (oz. imajo težave) s starimi senzorji. Sodelavec, ki ima Nikona D100 v zadnjih izdihljajih, opaža tudi, kako se senzor s časom slabša - sedaj je slika res veliko slabša kot je bila. Njegove zadnje so res umetniške
evil.gif

In to (žal) velja za vse.

Toliko le v razmislek, sicer pa vseeno priporočam, da pritiskamo na proizvajalce.
pozdrav.gif

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Se strinjam !
Če si že kaj napisala, a bi poslala kaj na mail, da jim tudi jaz pošljem
svoje nestrinjanje.

lp

lencka

Zelenc'
19. dec 2007
17
0
1
Pozdravljen Jaka!
Zaenkrat sem pred prazniki pisala le na 3a servis, ker me zanima kako se bodo izmotali oz. kaj bodo odgovorili meni. Mislim pa, da so me te dni klicali s Canon Adrie, vendar nisem sprejela klica, ker sem bila v tujini. Po praznikih se vržem v malo bolj ofenzivno akcijo. Mailom nameravam pripeti posnetke, ki jih je ubogi iS naredil v zadnjih izdihljajih in pa črte, ki jih zazna sedaj. Morda se bom obrnila kar na Canon Europe, preden se zapletem v ciganjenje z našim generalnim zastopnikom. Morda bi blo dobro začet s pritiskom iz obratnega konca, torej z vrha navzdol. Ko, se kaj premakne vas pa obvestim tudi tukaj, oz. tebi Jaka pošljem kako kopijo mojega sitnarjenja, saj več ko nas bo, rajši nas bodo imeli
smile-1.gif
.

Lep pozdrav!

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
ksz..........

Ravno te dni sem se pogovarjal s kolegom, ki mu je na Canonu S1 IS crknil senzor. Vseeno se je odločil za popravilo, ki ga je stalo 160€. Po parih posnetkih, ko ga je dobil nazaj, je mrknil fleš. Sedaj mu je malce žal, da je šel v popravilo starega kompakta.

Kaže kot da je vse preračunano, kolikšna naj bo življenska doba .....
jezen.gif

lp
Dolfe

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Danes sem govoril s servisom 3A d.o.o. in so rekli da morajo najprej videt kaj se je dejansko pokvarilo
ter da obstaja možnost, da se brezplačno popravi aparat, če je res crknil CCD senzor.
Bomo vidli. Jim moram najprej aparat prinest.
Se pa bojim, da me lahko "nategnejo" kaj je dejansko crknilo.
Bom poročal, kako se bodo stvari odvijale.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Hudič je s temi starimi senzorji - poznam kar nekaj primerov (različnih znamk Canon, Nikon, Pentax, Olympus), ki so imeli (oz. imajo težave) s starimi senzorji. Sodelavec, ki ima Nikona D100 v zadnjih izdihljajih, opaža tudi, kako se senzor s časom slabša - sedaj je slika res veliko slabša kot je bila. Njegove zadnje so res umetniške
evil.gif

In to (žal) velja za vse.

Toliko le v razmislek, sicer pa vseeno priporočam, da pritiskamo na proizvajalce.
pozdrav.gif

Koliko posnetkov pa je naredil?
cool-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.555
4.480
113
49
Na sončni strani ALP
Se pa zmeni, da naj ti najprej sporočijo koliko bo stalo popravilo.
Če je več kot si ti pripravljen, ti ne bojo popravljali.

Tako sem jst poslal po pošti svojega A70. Za senzor, jih pa moram še poklicati..
evil.gif

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Ja, najbolše.... Tako da kadar ti crkne, si ob 1000 al pa več.
Se hecam.
Za kar sem ga potreboval, je bil S 1S več kot dovolj.

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Ja, saj sem mislil tako. Ker če je crknu CCD in ga popravijo zastonj je OK, če ne pa ne bom
popravljal.

lencka

Zelenc'
19. dec 2007
17
0
1
Danes so mi s 3A d.o.o. poslali odgovor v zvezi s popravilom mojega is-ja. Bilo pa je takole robotsko.

Cenjeni uporabnik Canon opreme,
glede na obvestilo v katerem se omenja "izredno redke primere okvar" vas prosim, da aparat prinesete ali pošljete v servis kjer ga bomo pregledali in ugotovili za kaj pravzaprav gre LP

Glede na poudarek na "izredno redki primeri" predvidevam, da bo ne glede na okvaro rečeno, da gre za kaj drugega in bodo zaračunali še odpiranje aparata.
bonk.gif
Hm, ima kdo kakšno idejo kje dobiti neodvisno mnenje o napaki??? Ker kdorkoli bi aparat odprl bi pač nepooblaščeno posegal, gledano z vidika uradnega serviserja. Jaka, sem radovedna kakšen bo izid pri tebi, predvidevam, da ga boš strojček odnesel na servis prej kot jaz.

Lep pozdrav vsem!

Nazadnje urejeno:

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Aparat bom poslal na servis v četrek ali petek. Bom poročal kaj se bo dogajalo.
Jaz upam na najboljše (brezplačno popravilo).
wink-1.gif

lp

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
za vse ki ste kupili canone S1 in S2,kmalu po prihodu na trg so se pojavili na zunaj odlični kitajski ponaredki teh dveh fotičev,sicer jv SLO ni prišla večja količina ampak lahko da sta vidva lucky winnerja
frown-1.gif
,jaz sem nabavil S1 kak mesec po začetku prodaje in dela BP,no zdaj ga ima žena jaz pa se igračkam z S5...čez kako leto če bojo ojroti pa bo padel kak mark lll
smile-1.gif

lencka

Zelenc'
19. dec 2007
17
0
1
Ja ponaredki al ne ponaredki, če fabrka napiše izjavo za javnost glede tega, da so mal slabo skupaj zmašil zadevco, verjetno to ni zarad ponaredkov. No, tud moj je delal ko šus do tistga dne v decembru, ko sem se tudi prijavla na ta forum
frown-1.gif
))

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
Citat:
Uporabnik lencka pravi:
Ja ponaredki al ne ponaredki, če fabrka napiše izjavo za javnost glede tega, da so mal slabo skupaj zmašil zadevco, verjetno to ni zarad ponaredkov. No, tud moj je delal ko šus do tistga dne v decembru, ko sem se tudi prijavla na ta forum
frown-1.gif
))
v tem primeru,če si prepričana da imaš resnično original,pa pojdi na servis in zahtevaj brezplačno popravilo, saj gre za stvarno napako,ki jo je proizvajalec tudi priznal,za te vrste napak je garancija neomejena ,če ti bojo kaj jamrali na servisu pa jim mirno povej da boš klicala inšpekcijo,boš videla kakobojo postali bolj prijazni
wink-1.gif

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
No, da nadaljujem temo o S1S.
Danes sem dobil odgovor iz servis-a 3A, da je crknila optika.
Itak da ne vem kaj bi lahko to blo, pa sem vprašal če je šel CCD senzor, oni pa da ne, da je
šla optika.
Sem "vrtal" naprej in vprašal če slučajno ni CCD senzor del optike, pa so mi odgovorili, da je to en del optike,
ni pa šel CCD senzor.
Popravilo bi blo pa cca.150 euro. Sem klical ponovno ADRIA CANON in so mi
objasnili, da če je okvara v optiki in ne v senzorju, pač ne priznajo nič (kot sem že
na začetku teme napisal, lahko je tudi senzor šel, ampak kako naj se to dokaže).
Nič, so pa vsaj rekli da mi ne bo treba "odpiranja aparata" plačevat.
Bo treba novega S5 vzet.

lencka

Zelenc'
19. dec 2007
17
0
1
Hvala za informacijo Jaka. Saj nekaj takega sem ves čas sumila,da se zgodi. Hm ..saj ne rečem da nimam že novega sonya ..ampak sem vseeno mal razočarana nad tako kartelno zaroto. Sicer pa je servisu tako verjetno naročeno. No, moj IS se je vmes prebudil za kake pol ure..delal normalno, zatem malo črtasto in potem na koncu spet tema. Bom še razmislila kaj nardit. Ker sem žleht, mislim te spackane slike poslat kljub vsemu na Canon Europe na Dunaj, samo še da si čas najdem za kaj dovolj nesramnega napisat. No, karkoli bo, vas obvestim, čeprav vidim da je Jaka obupal. Je pa ena razlika med nama z Jako
smile-1.gif
...jaz Canona za 3 leta res ne bom več kupovala...ker ta senzor ga je lomil tudi pri S2....