Problem CANON S 1 S !!!

Sizif

Pripravnik
27. jan 2008
40
0
6
Čisto slučajno (ko sem iskal napotke za Canon 400D), sem naletel na to temo. Tudi sam imam Canon S1, s katerim imam popolnoma enake težave, kot so opisane v predhodnih postih. Aparat že nekaj mesecev počiva na polici, ker se mi je zdelo, da bo odprava napake predraga. Hvala vsem, ki ste se trudili! Takoj jutri (v ponedeljek) bom kontaktiral 3A, v torek, ko bom v Ljubljani, pa se bom s svojim aparatom oglasil pri njih.

Tokrat bom torej le požel delo vas, ostalih. Upam pa, da bom ob kakšni drugi priliki lahko tudi kaj prispeval.

Bokac

Pripravnik
5. sep 2007
31
0
6
Si ze kaj zrihtal? Ker imam tudi jaz enega takega S1 pripravljenega za zamenjavo!

lp

lencka

Zelenc'
19. dec 2007
17
0
1
Jaz tudi, jaz tudi. Drugim pamet solim, kako naj težijo sama pa....
bonk.gif
. Me pa moti to, da nekdo plača 150, 180 eurov, potem spet nekaterim nič ne računajo. Seveda želim, da bi mel vsi zastonj zamenjavo...ampak ne obravnavajo vseh strank enako.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
opa vidim, da tema še kar živi in da je nekaj srečnežev med nami, fajn to!
mam sam enga S1 (kot sem že par postov nazaj povedal) in kolega je pred kratkim jamral da mu S2 dela črte. tko da bom zgleda kar dva nesel na servis v upanju da popravijo ali dajo celo nov fotič.
sporočim kako rešim zadevo!

edit: vidim, da S2 ne spada v ta rang popravila
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

Sizif

Pripravnik
27. jan 2008
40
0
6
Citat:
Uporabnik Bokac pravi:
Si ze kaj zrihtal? Ker imam tudi jaz enega takega S1 pripravljenega za zamenjavo!
lp

Včeraj poklical. So gospod rekli, da je potrebno prinesti na servis.
10.gif

Danes odnesel. So bili gospod dokaj kratki, ker je že druga stranka čakala.
rolleyes-1.gif

So mi obljubili, da bodo pogledali in naredili oceno popravila v 14 dneh.
write.gif

Sem ponižno prikimal, nekaj zamrmral, da kolega sumi senzor in odkorakal proti vratom. Poln upanja, ki umre zadnje.
zmaga.gif

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
Glede na tvoj nick upam da ne bo to sizifovo delo :) on kamen kotali, ti pa fotoaparat...

Sizif

Pripravnik
27. jan 2008
40
0
6
Če bom kotalil novega S5, bom kar zadovoljen, tudi če bo potrebno počakati 3 tedne.
rolleyes-1.gif
Sem ga že obljubil sinu, ker sam s kompaktnežem fotkam zelo redko.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.605
113
Iskajoč brata
No, lih učeraj šov pogledat kaj se dogaja z fotkičem. Pred dobrim mesecem nesel na popravilo. Čakajo na kose in bo trajalo najmanj en mesec, da jih dobijo
uf-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.884
626
113
Če je fokič še v garaciji potem drži pesti da ga ne bodo popravili v 45 dneh.
grin1.gif

Citat:
20. člen

(1) Proizvajalec mora zagotoviti, da pooblaščeni servisi razpolagajo z vsemi potrebnimi nadomestnimi deli za odpravo okvar in pomanjkljivosti, da takoj sprejmejo blago v popravilo in da napake odpravijo najkasneje v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je dajalec garancije oziroma pooblaščeni servis prejel zahtevo za brezplačno odpravo okvare in pomanjkljivosti izdelka. Če proizvajalec tega v tem roku ne stori, mora potrošniku brezplačno nadomestiti tak izdelek z enakim novim in brezhibnim izdelkom.
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200498&stevilka=4288

Sizif

Pripravnik
27. jan 2008
40
0
6
Po moje so že vsi S1 izven garancije.

Tisto enomesečno popravilo, ki ga zgoraj omenja Kajn, ni dober znak. A res ne morejo imeti na zalogi nekaj teh senzorjev (beri: novih novcatih S5) za takojšnjo zamenjavo? Če ponosni lastniki S1 vsak teden za njihov pult znesemo par kil pokvarjenih aparatov, bi pa že lahko kaj naredili s tem v zvezi. A vsakega posebej naročajo direktno v proizvodnjo tam v Aziji ali kaj?!?
grims-1.gif

So pa res eni brihtneži!
stupid-1.gif

Sizif

Pripravnik
27. jan 2008
40
0
6
Prvi pogoj, da prideš do brezplačnega S5, je S1 s crknjenim senzorjem. Pozabi na garancijo.
Drugi, vendar najpomembnejši pogoj pa je, da so gospod na 3A tisto jutro, ko te pokličejo, vstali na desno nogo.
priden.gif

Če so vstali na levo, zna trajati tedne ali mesece, znajo ti deloma zaračunati novega S5, znajo ti reči, da je popravilo predrago in ga odsvetujejo ipd.
evil.gif
Napisano je povzetek dosedanjih razprav na to temo in ne moja izkušnja. Nanjo še čakam.

Zame najslabša varianta bi bila, da iz enega drugega S1 vzamejo senzor in ga vstavijo v moj aparat, ki se čez čas seveda spet pokvari.
jezen.gif

EAN

Pripravnik
6. avg 2007
54
0
6
No, meni je danes dokončno crknil A85. Prej so bile fotografije neke čudne roza barve ali pa v takem stilu, kot jo je objavil Vrsho. Kolikor sem zasledil, naj bi omenjeni model bil tudi med problematičnimi, moj aparat je bil kupljen konec leta 2004. Sem potemtakem upravičen do brezplačnega popravila?

lencka

Zelenc'
19. dec 2007
17
0
1
Mineva 2. teden odkar sem odnesla svojega s1 na servis. Se je pri komu od vas kaj premaknilo? Ima kdo novega s5?
grims-1.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.393
228
63
Sam sem okvarjenega S1IS poslal po pošti na 3a sredi decembra '07.
Ko sem bil v začetku januarja v LJ, sem se oglasil na servisu, da povprašam o zadevi.
Ko so začeli nakladati o čakanju na nov CCD, sem odločno povedal, da vem, da se zadeve po svetu glede priznane tovarniške okvare CCD senzorjev rešujejo drugače, kot pri nas.
Gospa za pultom je rahlo zastala in samo vprašala gospoda za pultom, 'če lahko', on je rekel 'ja' in dobil sem na pred sebe škatlo z novim S5iS. Rekla je, da mi lahko ponudijo edino to zamenjavo, če se seveda strinjam.
Ker sem imel 3 CF kartice (32MB, 512MB in 4GB), sem nekaj negodoval nad tem in se sprijaznil s ponudbo.
wink-1.gif

Torej za vse lastnike S1iS in S2iS - če si vljuden, a odločen, se da priti do aktualnega SxiS modela takoj - torej tako, kot to delajo v razvitih državah in ne na Balkanu.

LP,

Milan

litlit

Zelenc'
11. feb 2008
10
0
1
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Sam sem okvarjenega S1IS poslal po pošti na 3a sredi decembra '07.
Ko sem bil v začetku januarja v LJ, sem se oglasil na servisu, da povprašam o zadevi.
Ko so začeli nakladati o čakanju na nov CCD, sem odločno povedal, da vem, da se zadeve po svetu glede priznane tovarniške okvare CCD senzorjev rešujejo drugače, kot pri nas.
Gospa za pultom je rahlo zastala in samo vprašala gospoda za pultom, 'če lahko', on je rekel 'ja' in dobil sem na pred sebe škatlo z novim S5iS. Rekla je, da mi lahko ponudijo edino to zamenjavo, če se seveda strinjam.
Ker sem imel 3 CF kartice (32MB, 512MB in 4GB), sem nekaj negodoval nad tem in se sprijaznil s ponudbo.
wink-1.gif

Torej za vse lastnike S1iS in S2iS - če si vljuden, a odločen, se da priti do aktualnega SxiS modela takoj - torej tako, kot to delajo v razvitih državah in ne na Balkanu.

LP,

Milan

Zakaj pišeš o S 2? A veš za kakšen primer, ko so ga zamenjali?