Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Mislim da danes določenim podjetnikom gre predobro. Zakaj? Avto na firmo kot strošek, bencin kot strošek, ves material iz Bauhausov, Merkurjev itd (pa naj bodo to pelargonije, WC papir, ali pa nova sedežna za dnevno sobo), kot strošek, apartmaji na Hrvaškem kupjeni pod firmo, spet strošek, prikolice v kampih skupaj z paušalom na firmo, kot strošek. Hkrati pa se nakaže minimum za plačo, vrtec zastonj, čeprav se z X6 pred njega pripelje. Pa valda da bo delavcu dal samo 500 eur, če pa ima firma toooooolikooooo stroškov... Da ne omenim, da se za (skoraj)vse zgoraj našteto plača DDV po nižji stopnji. Jaz pa kot zaposleni plačam vse, od astronomskega vrtca, vse po DDV 22% in mi nikjer ne gre pod strošek. Oni pa se navzven pokažejo kot največji reveži, v resnici pa živijo življenje kot si ne moreš mislit.
Zakaj se tudi sam ne odločiš za podjetništvo, če te čaka tako sanjsko življenje? Aha, ti jaz povem, obkroži pravilen odgovor:
a) Globoko v sebi vem, da nabijam v tri krasne.
b) Nisem sposoben oz. me je strah stopiti na samostojno pot podjetništva.
Imaš 7500€ za ustanovitev? Si pripravljen, da jih izgubiš vsaj še 1x toliko, če ti ne bo uspelo? Boš plačeval vse prispevke za zaposlene, tudi če ti ne bo šlo in boš na račun tega kdaj brez plače? Predvidevam, da si zaposlen v varnem zavetju državne uprave in bentiš čez privatni sektor. Taki so mi najboljši.