Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
....ne gre, previsoka minimalna plača in veliko preveč nelojalne konkurence v obliki dopolnilne dejavnosti na kmetiji.
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Najbolj me razkuri ko slisim ali berem uspesno slovensko podjetje nato pa povedo da delavci nimajo niti 1000€... Pa kako se tako sranje od podjetja z delavci na 500 € poimenuje uspesno podjetje ?
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
....ne gre, previsoka minimalna plača in veliko preveč nelojalne konkurence v obliki dopolnilne dejavnosti na kmetiji.
previsoka minimalna placa? wtf 580 €...te pa ti prezivi s tem za 1 mesec dela
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ja pa jade... Ti lahko s prve dokažem da ni res... tudi pod 500 so za poln delovnik + neplačane ure + prevoz + malica... Pa ni 500 izplačila, trgovsko podjetje.
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ne da. Jo je sram. Za nekih 30 let delovne dobe. Lahko pa javno povem trgovsko firmo. Metro d.d. Celje, Lava 8. Povezave pa sam najdeš, pa kdo je lastnik...
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Glej, nekvalificirani delavec stane čez 1000€/mesec. Konkurenčnega kmeta delavec stane 500€ mesec. Rušt pa deske, pa moramo za isto ceno prodajat. Ko je "delavec iztrošen" mu jaz moram nuditi drugo delo v firmi, kmet pa mu reče ne rabim te več.
Težava je , da država pobere več kot pol od bruto.
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Mislim da danes določenim podjetnikom gre predobro. Zakaj? Avto na firmo kot strošek, bencin kot strošek, ves material iz Bauhausov, Merkurjev itd (pa naj bodo to pelargonije, WC papir, ali pa nova sedežna za dnevno sobo), kot strošek, apartmaji na Hrvaškem kupjeni pod firmo, spet strošek, prikolice v kampih skupaj z paušalom na firmo, kot strošek. Hkrati pa se nakaže minimum za plačo, vrtec zastonj, čeprav se z X6 pred njega pripelje. Pa valda da bo delavcu dal samo 500 eur, če pa ima firma toooooolikooooo stroškov... Da ne omenim, da se za (skoraj)vse zgoraj našteto plača DDV po nižji stopnji. Jaz pa kot zaposleni plačam vse, od astronomskega vrtca, vse po DDV 22% in mi nikjer ne gre pod strošek. Oni pa se navzven pokažejo kot največji reveži, v resnici pa živijo življenje kot si ne moreš mislit.
Citat:
Uporabnik karamarko pravi:
typo v nickudrugače je tako kot si napisal
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Glej, nekvalificirani delavec stane čez 1000€/mesec. Konkurenčnega kmeta delavec stane 500€ mesec. Rušt pa deske, pa moramo za isto ceno prodajat. Ko je "delavec iztrošen" mu jaz moram nuditi drugo delo v firmi, kmet pa mu reče ne rabim te več.
Težava je , da država pobere več kot pol od bruto.
pogovarjava se o minimalni plači ki je 580€ in ti praviš da je to preveč..jaz pa sem ti povedal da je to mizerija in da probaj ti s tem prezivet... drugo pa so dajatve ki so obeseni na to...ampak to ne pomeni da je minimalna placa previsoka, ampak da so dajatve previsoke...z minimalno placo se da komaj z nekaj telovadbe prezivet...