Primerjalni test 13 malih avtomobilov

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Kadar so fotografije vozil druge, kot avto, ki ga testirajo so to navadno uradne fotografije proizvajalca. Zato, ker je tako lažje in se novinarjem ne da ukvarjat s fotografiranjem.

Kar se tiče pisanja člankov, naj povedo še, da redko kdaj kaj objavijo, če jim PR služba ne pošlje teksta v naprej. Malo si poglejte članke po medijih - predvsem internetnih, pa boste videli podrobnosti.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
S kolegom sva enako imela debato par dni nazaj, od cesa zivi Komotar. On ga rad pogleda, meni pa ne potegne.
Product placement? Ogledi in kliki?

• Všeč mi je
Reactions: Tommy17

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Ni več. Očitno kliki + malo product placementa, kakšen blog, članek itd, pa se nabere....

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.741
5.900
113
In to štajerko :)
In otroka ki bolje govori angleško kot slovensko. Oziroma slovensko zna zelo slabo, imajo v vrtcu včasih problem s tem (sem slišal govorit) :)

E fak... kam smo prišli iz debate o primerjalnem testu 13 malčkov.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
S kolegom sva enako imela debato par dni nazaj, od cesa zivi Komotar. On ga rad pogleda, meni pa ne potegne.
Product placement? Ogledi in kliki?

Pri meni je Komotar izgubil vse pike z "unboxingom" in reportaž npr. iz toplic ipd. Kaže, da je poleg vozil še strokovnjak za telefone, superge, turizem, ipd. Se pravi "sve što nosi pare". Mi je žal, ker mi je bil tip res faca, izpade pa kot prodana duše, ki vse naredi za denar.

Sicer njegova stvar, bo kakšen EUR več zaslužil. Dvomim pa, če se bo to obrestovalo.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Tudi meni gre Ciril vedno bolj na jetra. Mu pa priznavam camera appeal, dela to kar dela z veseljem in je gledljiv. Na žalost pa s temi unboxingi in cmeranjem, petjem mi vedno manj in manj zanimiv postaja.
Še enkrat pa, kapo dol za to da se je spravil to delati in za moje pojme kar kvalitetno podaja informacije, dobre posnetke dela,... Tako da glede na to da se s tem preživlja, mu pač oprostim unboxinge in sponzorirane objave, ker pač nekako mora zaslužiti.

RagnarZ

Fizikalc
17. feb 2016
936
174
43
Meni tudi Ciril ze malo najeda, ampak od necesa mora zivet tako da razni unboxingi so pac nuja ker samo od Youtuba pomoje ne more zivet. Pa mislim da je enkrat omenil da pise neke clanke, pomoje kot kak freelancer.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Verjemite, da dobi placano od uvaznika za vsako objavo avta. In to ne slabo.

Se strinjam, ima dobre posnetke, korektne objave ipd. Tudi ideja super. Ampak kot receno, glede na to, da dobi placano za vsako objavo res ne vem, zakaj si dela skodo s tem unboxingom. Verjamem, da superge, vikend v toplicah, krofe ipd. bi si lahko sam placal. In bi bil bolj verodostojen, kar dela. Postaja pa svastarnica...

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Se strinjam, malo preveč neavtomobilske tematike, pa: glej kok sem jaz hud fotr, pa mož pa vse. Sem pa videl da je zdej tud njegova žena na instagramu al kje? Nekaj na foro bizimami... Ja z enim otrokom je res bizimami, saj ne vem kako zmorejo. :poreden:

Še enkrat pa povem, ga razumem, s tem se pač preživlja, v ameriki bi bil s takim procentom sledilcev kot pri nas miljonar, pri nas pa se pač prodaja za fičnike, zato pa pač moramo gledati kako mu folk šenkava stvari, pa kako krofe reklamira, bratovo pizzerio in ne vem kaj še.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.810
113
40
MB
komotar dela vlog, vlog ... get it ... vlog? vete vi kaj je vlog? daily vlog? avtomobilski novinar je pač en del njegovega življenja.

isuse ste zategjeni

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic
22. jul 2007
13.417
1.666
113
124
Jaz sem si opelico naklikal do zadnjega kosa opreme. Vzel sem eno osnovo, potem dodatno še to in to... sicer hitro ugotoviš, da če preveč klikaš, je bolje vzet en paket višje, ki ima že 10 klikov v ceni.
Hvala za info., še kakšena druga znamka na našem trgu ponuja to v opciji pri naročilu?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Ja valda je letanje sem in tja. S pisanjem enega članka pa dvomim da imaš več dela, kot si ga vložil v ta post, ki je roko na srce obširnejši kot večina člankov v časopisih (ne rečem da tvojih). Spremljam pa Komotarja in se čudim od česa ded živi. Verjetno v službi ni, nonstop se vozi okol, in drugega kot kuverte mi ne pridejo na misel.
Če češ resen članek napisat, sploh o novem avtu, gre veliko časa. Treba naštudirat materiale, pol ugotoviš, da noter 3/4 stvari manjka in da je pol ostalega nelogično, pa jagaš okoli inženirje, ii so (pa še to ne vedno) tam, pa po moćnosti še en kratek krog okoli hotela, da preveriš, kar si prebral, pa ne prej opazil ... Jaz sem med hitrejšimi pisci, pa ne pridem vedno z napisanim tekstom s predstavitve. Plus: je treba spisat še kaj drugega vmes, ker ostalo delo ne čaka.
Komotar? Pa saj je jasno, se točno vidi: ene prispevke ima prodane, ene pač ne. V principu: kar ima sladko/kisih in domačih in tujih predstaviev, ni prodano. Kar je bolj off stvari, pa kakih zanimivosti o vatih, ki niso poročanje o avtu, je lahko prodano.
Po domače: gre na predstavitev avta: ni prodano. Gre v muzej določene znamke (ali ka lifestyle event) ali odpakira novo majico: je prodano. Oziroma: vsaj jaz bi tako delal, če bi se tega lotil.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Kadar so fotografije vozil druge, kot avto, ki ga testirajo so to navadno uradne fotografije proizvajalca. Zato, ker je tako lažje in se novinarjem ne da ukvarjat s fotografiranjem.

Kar se tiče pisanja člankov, naj povedo še, da redko kdaj kaj objavijo, če jim PR služba ne pošlje teksta v naprej. Malo si poglejte članke po medijih - predvsem internetnih, pa boste videli podrobnosti.

Hja, imaš medije in imaš "medije".
S testov (pravih testov, kot jih imamo mi) so pa zelo redko fotke proizvajalca. So pa logične za recimo prve predstavitve, ker nimaš fotografa s sabo, sam pa lahko redko narediš tako kvalitetne fotke kot profiji od proizvajalca. OK, eni kolegi se tudi tam trudijo, ampak saj je logično: za dnevni cajtng je tudi s telefonom OK: Za revijo redko (se pa zgodi).

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28

Ne bom "krucefiks" in izdal sosede oz. znamke, ki je sefica PR pri eni od znamk v Slo., ki mi je rekla, da so mu placali 1.500€. Nisem gledal prispevka, ali je govoril o sladko kislih ali ne, je bil (se mi ne da za nazaj gledat njegove vloge) je bil pa konkreten test avta.

Razen, ce se mi je soseda zlagala, kar pa mocno dvomim.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ampak nek pristaš vag grupe pa tudi ravno ni, tak da potem spet razbije par alter mitov. :confused: