priklop trofaznega motorja

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
jap, naceloma skoz...sam prej poklic k bom dopoldne na deponijo par prikolc materiala pelu

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
Uporabnik Alijen pravi:
Štedilnik ni NIKOLI bil trofazni. Če nimaš trofaznega toka doma, bo to malo težja storiti. Glede na to da is rekel da imaš v garaži štekar sklepam da je trifazni.
Tam zamenjaj ali vtikač ali vtičnico.
Kot so ostali rekli, če ti samo brni ti nekaj manjka, ena faza. Torej zgoraj ne bo nič.

Ma nemoj - še nisi videl trofaznega šporgeta
confused-1.gif

Sicer pa tudi jaz predlagam menjavo vtičnice v garaži.
Za silo lahko demontiraš staro vtičnico in spojiš z "lustr sponkami" - Faze se lepo vidi kam so priklopljene.
ozemljitev in nula pa imata verjetno kar mostiček-tja priključiš tvojo nulo in ozemljitev skupaj.

Je pa to zasilna! rešitev za jutri !
Alijen: si že sploh videl kak štedilnik na elektriko? Da bo mera polna, jaz ga imam na “dve “ fazi
1687158-2012-07-20_21.23.07.jpg

Priponke

• 1687158-2012-07-20_21.23.07.jpg
    1687158-2012-07-20_21.23.07.jpg
    212,5 KB · Ogledi: 4.468

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
zdej sem iz garaze ja...zgleda v kuhinji res ni ene faze al pa kej tacga...

Alko zakaj razocaran? itak rabm za naslednje leto...
Saj sem dal sliko da je moj štedilnik “dvo “ fazni. So pac eno žilo privarcevali do kuhinje. Sicer pa sedaj ko si rešil.
Ti boš cepil, goba bo pa zagal?
A ni to po eni ideji neke vlade delo na črno.
wink-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik nacek pravi:
11757.jpg

Kam tuki dsf se nulo in zemljo vklop ??

[/QUOTE]

Kot sem napisal . faza nula bum. Ti bi s svojo štromarijo hiter koga ubil,ker ničenje je pa ja nujno, je pa dejstvo da vsak normalen ve kam se ga priklopi.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Ali imaš voltmeter ? Izmeri napetost med fazami. Če ti v vsehtreh primerih pokaže 400V si na dobri poti. Potem dobro preveri kaj je napisano na tipski tablici motorja, ker je motor 4kW , bo pri 400V verjetno narisana zvezda (kot mercedesov znak brez krogca ). Če moje predvidevanje drži, potem poveži tako, kot je na Robertovi "višja napetost" - tisto povezavo med fazami zadaj izvedeš z bakrenimi puščicami, ki bi morale biti priložene.

edini koristen post v tej temi

tudi če ti na treh žicah fazentrifer zasveti še ni rečeno da imaš res tri RAZLIČNE faze .. potrebno je z voltmetrom izmeriti medfazno napetost .. po dve fazi meriš se pravi meriš 3x .. cca 380 V bi moralo pokazati v vseh treh možnostih ... pri nas doma je recimo pijani štromar v eni dozi narobe vezal in je na vtičnico prišla ena faza 2x, ena pa sploh ne in posledično ni delalo nič
frown-1.gif

pa vidim daje avtor že zmagal
zmaga.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
dela.

Hvala vsem ki ste komentirali in mi pomagali. In posebna zahvala vsem spamerjem da ste se ob resnosti situacije (svoj novi cepilec imam zelo rad saj me je stal skoraj pol place) vzdrzali svojih vlozkov
smile-1.gif

Zdej pa lahko srecen zaspim
smile-1.gif
jutri pa splepar hlodov narocit

Če ne bo slike, ti zamerimo
grin1.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.030
3.700
113
Morda ne bi škodila tudi kakšna predelava hišne napeljave, da bi dodal še zaščitni vodnik. Morda ti kdaj reši življenje.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Mojstri trofaznih štedilnikov. Vsak štedilnik lahko dela na eno, dve ali pa tri faze, je čisto vseeno. Fora pri štedilniku je v tem, da ima notri različne grelce razporejene po dovodih, lahko daš na vsak dovod svojo fazo ali pa vase skupi povežeš na eno fazo.

Trofazni elektromotor, pa brez ene faze ne bo delal.
Zdaj pa še neki o stručnjaku, ki je napisal da ima vezava zvezda nižjo napetost, trikot pa višjo. To držo bol tko tko. Predvsem ima vezava zvezda nižjo moč. Posledično pa nižji zagonski tok, zato se pogosto uporablja vezava zvezda trikot, kjer v zvezdi motor zaženeš, dela pa v vezavi trikot, da dobiš polno moč.

Je pa možno z eno fito, vezava navitij in kondenzator, trofazni motor prepričat, da dela na eno fazo, samo je potemo tudi moč na motorju manjša.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Mojstri trofaznih štedilnikov. Vsak štedilnik lahko dela na eno, dve ali pa tri faze, je čisto vseeno. Fora pri štedilniku je v tem, da ima notri različne grelce razporejene po dovodih, lahko daš na vsak dovod svojo fazo ali pa vase skupi povežeš na eno fazo.

Zdaj pa še neki o stručnjaku, ki je napisal da ima vezava zvezda nižjo napetost, trikot pa višjo. To držo bol tko tko. Predvsem ima vezava zvezda nižjo moč. Posledično pa nižji zagonski tok, zato se pogosto uporablja vezava zvezda trikot, kjer v zvezdi motor zaženeš, dela pa v vezavi trikot, da dobiš polno moč.

Je pa možno z eno fito, vezava navitij in kondenzator, trofazni motor prepričat, da dela na eno fazo, samo je potemo tudi moč na motorju manjša.

No, tukaj si pa napisal traparijo - in bi te še podučil, kaj razumeš narobe; če ne bi bil ti elektro-stroke in če ne bi nekoga, ki je napisal pravilno zaničljivo ne poimenoval za "stručnjaka". Osramotil si se tako, da ti priporočam, da se malo poglobiš - in potem napišeš prav.

Tebi ne bi dal žarnice menjat.

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:

No, tukaj si pa napisal traparijo - in bi te še podučil, kaj razumeš narobe; če ne bi bil ti elektro-stroke in če ne bi nekoga, ki je napisal pravilno zaničljivo ne poimenoval za "stručnjaka". Osramotil si se tako, da ti priporočam, da se malo poglobiš - in potem napišeš prav.

Tebi ne bi dal žarnice menjat.
V bistvu ima prav(ozeroma vsaj upam, da prav misli
grin1.gif

Napisi na tisti slikci, ki jo je nalimal Robert so napačni, kar se lepo vidi s te slikce:
image-171.gif

Zvezda ima na navitju nižjo napetost-fazno. Trikot ima na navitju višjo napetost-medfazno.

Nazadnje urejeno: