priklop trofaznega motorja

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Imaš na steni 3 faze? Kakšno vticnico imaš na steni, kakšen vtikac pri motorju?
Koliko kontaktov imaš na motorju? 4 ali 5?
Mogoče slika

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
11757.jpg

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
priklapljam cepilec

Ma puscico kam se more vrtet. In ma moski trofazni stekar na masini. Naredil sem 30m kabel z zenskim prikljuckom, dug del sem pa vezal na un priklop v kuhinji kjer je bil stedilnik (kao 3 faze)...v garazi mam pa un star stekar in v bauhausu nisem nasel vtikaca, drgac bi v garazi priklopil...

Zadeva samo brni

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
v steni so stirje kabli (stara bajta in ni ozemljitve), en je nula, na treh sveti faznbrifer. oba stevca sta trifazna in v garazi un star stekar za trifazen tok, tko da sklepam da mam tri faze...

I

Izbrisan uporabnik #488

Nula pa zemlja sta v kuhinji v steni, L1, L2, L3, 0 in zemlja.
Tam pogledat, če je res 3 fazni oz. da vse dela kot mora.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Štedilnik ni NIKOLI bil trofazni. Če nimaš trofaznega toka doma, bo to malo težja storiti. Glede na to da is rekel da imaš v garaži štekar sklepam da je trifazni.
Tam zamenjaj ali vtikač ali vtičnico.
Kot so ostali rekli, če ti samo brni ti nekaj manjka, ena faza. Torej zgoraj ne bo nič.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.960
605
113
Ti se kar na tasari stekar spravi v garazi.

Nazadnje urejeno:

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
so ble tudi trofazne pečice
wink-1.gif
....tam ko maš kabl preveri faze oziroma na podaljšku do motorja....pa ja bi tudi reko da idi na stari vtikač v garaži

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
stedilnik s pecico je bil...ampak a niso indukcijske pa steklokeramicne trifazne? (to tko sprasujem ko tuhtam kaj narest, ker me moj cepilec - ki ne dela - malce frustrira)

un vticnice v garazi ne morem predelat, ker je za pecjo (ki dela in je vroca) in bi moral pod tokom delat (prejsnji lastni je ocitno kradel, ker sem vse varovalke ven vrgel pa ena faza se kar dela v vticnici)

I

Izbrisan uporabnik #488

Indukcijske pa steklokeramične imajo "vse" možnosti, lahko na 3, lahko na 1.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
torej si preveril na kabel podaljšku če maš vse tri faze...tam ko skupaj priklopiš na vtikač pri motorju

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
ok se eno osnovo... Ce mam jaz kabel kjer je faza in ta kabel razdelim na tri dele in zvezem na trifazni stekar, bom s faznbriferjem videl da mam kao tri faze. Ker so v tej bajti marsikaj delali po domace, se ne bi cudil ce so kako tako neumnost naredili. Kako preverit a je zadeva res trifazna al ne?

Ena faza neha svetit pri eni varovalki, druga pri drugi, tretja sveti pa skoz.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Načeloma ja tri ampak kolikor gledam in poznam ljudi vsaj jaz cca 20 ljudi pa nimajo štedilnikov na tri faze pa imajo trofazni tok doma.
Tudi če ima pečica oz štedilnik opcijo ni nujno da je trofazni tok vlečen do njega.
Najprej preveri kje vse imaš trofazne vtičnice

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Alijen pravi:
Štedilnik ni NIKOLI bil trofazni. Če nimaš trofaznega toka doma, bo to malo težja storiti. Glede na to da is rekel da imaš v garaži štekar sklepam da je trifazni.
Tam zamenjaj ali vtikač ali vtičnico.
Kot so ostali rekli, če ti samo brni ti nekaj manjka, ena faza. Torej zgoraj ne bo nič.

Ma nemoj - še nisi videl trofaznega šporgeta
confused-1.gif

Sicer pa tudi jaz predlagam menjavo vtičnice v garaži.
Za silo lahko demontiraš staro vtičnico in spojiš z "lustr sponkami" - Faze se lepo vidi kam so priklopljene.
ozemljitev in nula pa imata verjetno kar mostiček-tja priključiš tvojo nulo in ozemljitev skupaj.

Je pa to zasilna! rešitev za jutri !

I

Izbrisan uporabnik #488

Pogledaš pri glavnih varovalkah kaj prihaja v hišo.