priklop trofaznega motorja

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Robert dejansko nisem
smile-1.gif
Ostalo se pa strinjam s tabo

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
če ne drugače poglej na račun kako priključnino plačuješ, da boš ziher če maš trofazni šrtom

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik nacek pravi:
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
11757.jpg

Kam tuki dsf se nulo in zemljo vklop ??

Zemljo se priklopi direkt na ohišje - nekje zraven teh "ploščic".
Za avtorja je ta vezava nepomembna saj smo ugotovili, da priklaplja cepilec, ki ima še dodatno stikalo,... in ne priklaplja direkt na motor
wink-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.626
3.080
113
v lokalni ostariji
Zakuga ne poklics bi prsu prklopt:)

Ce ti sveti lahkonekje prebija.... sam c si varovalke vn pometu ne sme bit .

V garazi raj zmontiri... ni nujno daso vse tri faze v kuhinji ok...ker ce brni to ponavad pomen da ena faza manka...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
ja prid, v garazi me bbos najdu...

Racun od geni... Obracunska moc 3x25A, v bajti so tri glavne varovalke

Zdej se spilam v garazi, ce se ne javim vec - druzina odklanja svece in cvetje (dejte dnar nakup pa se ga nazrite)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
sem se spomnu da je majster ki je povrtavu dimnik neki pojamru da ga je strom zafrkavu... jz sam upam da so res trifaze mamico jim

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ok se eno osnovo... Ce mam jaz kabel kjer je faza in ta kabel razdelim na tri dele in zvezem na trifazni stekar, bom s faznbriferjem videl da mam kao tri faze. Ker so v tej bajti marsikaj delali po domace, se ne bi cudil ce so kako tako neumnost naredili. Kako preverit a je zadeva res trifazna al ne?

Ena faza neha svetit pri eni varovalki, druga pri drugi, tretja sveti pa skoz.

Z fazenprifarjem ne!
Še merjenje v kakšnemu šopu žic je dvomljivo saj lučka včasih sveti tudi če je kabel odključen na obeh straneh.

Najboj zanesljiva in preizkušena metoda je žarnica.
Potrebuješ žarnico z žarilno nitko (klasična) 25-40W, grlo in dva kosa žice.
Priključiš en pol grla na nulo in povrsti vse tri faze - OK "štrom" pride skozi kabel.
Potem pa preizkusiš medfazno. L1-L2,L2-L2,L3-L1.
Ker je žarnica priključena na namesto 230V na medfazno 400V bo tudi zelo močneje zasvetila - manj Watna kot je več bo zdržala
wink-1.gif

Pa malo pazi okrog kablov, ker bi radi prečitali še kakšen tvoj post
smile-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ali imaš voltmeter ? Izmeri napetost med fazami. Če ti v vsehtreh primerih pokaže 400V si na dobri poti. Potem dobro preveri kaj je napisano na tipski tablici motorja, ker je motor 4kW , bo pri 400V verjetno narisana zvezda (kot mercedesov znak brez krogca ). Če moje predvidevanje drži, potem poveži tako, kot je na Robertovi "višja napetost" - tisto povezavo med fazami zadaj izvedeš z bakrenimi puščicami, ki bi morale biti priložene.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
dela.

Hvala vsem ki ste komentirali in mi pomagali. In posebna zahvala vsem spamerjem da ste se ob resnosti situacije (svoj novi cepilec imam zelo rad saj me je stal skoraj pol place) vzdrzali svojih vlozkov
smile-1.gif

Zdej pa lahko srecen zaspim
smile-1.gif
jutri pa splepar hlodov narocit

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
zdej sem iz garaze ja...zgleda v kuhinji res ni ene faze al pa kej tacga...

Alko zakaj razocaran? itak rabm za naslednje leto...