Sprenevedanje vsekakor obvladaš, če ti že logika ne gre.Pa še 9 let nazaj je bila približna cena kot so tvoje napovedi .
Kje je torej 200% ?
Si imel matematiko skuz cvek?
Citiram:
Kako bi slikovito dočarao cijelu situaciju uzeo je za primjer vlastito gospodarstvo od 26 hektara. Prošle godine su ga umjetna gnojiva za sjetvu ukupno koštala 45.000 kuna s PDV-om, dok bi po današnjem cjeniku to bilo 130.000 kuna i to samo za gnojivo.
"Vjerujte mi da mnoga manja gospodarstva neće moći platiti ovakav iznos koji možda čak niti nije konačan. Mnogi će morati prepoloviti ili tri puta manje gnojiti. A znate što to znači? To znači da će nam proizvodnja pasti za barem u pola u prvoj godini, a druge godine još i više jer postoji još nešto zaliha u tlu koje će se koristiti, ali one će se istrošiti”, upozorio je zastupnik
Gnojiva poskupila 300 posto
Također, podsjetio je i kako se zalagao da Petrokemija treba ostati u pretežito većinskom državnom vlasništvu.
“Ja sam iz Kutine. Proizvodnja uree i amonijaka u Kutini stoji već neko vrijeme. Upitno je hoćemo li za iduću sjetvu moći imati cjenovno pristupačna i hoće li uopće biti dovoljno gnojiva", istaknuo je dodavši kako država više nema utjecaja na proizvodnju umjetnih gnojiva koja su hranjiva za proizvodnju hrane i bez kojih je nezamisliva intenzivna poljoprivredna proizvodnja koja hrani stanovništvo.
Upitao je zbog čega su gnojiva poskupila 300 posto kad plin u Hrvatskoj nije poskupio triput više. Gdje je sada Vlada RH da se oglasi o ovome problemu. Da sjedne s vlasnikom Petrokemije i pokuša pronaći model da to ne bude tako, pita se.