Prevoz na delo

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Zanima me eno vprašanje. Kateri člen katerega zakona ureja prevoz na delo. Namreč zanima me, ali lahko podjetje od mesečne vozovnice odbije dneve, ko si nisi bil prisoten v službi? V primeru, da bi šlo po tem načinu, bi bilo meni logično, da se upošteva cena dnevne vozovnice. Ali se motim in je to stvar internih aktov podjetja?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
V našem podjetju plačajo 11 mesečnih vozovnic na leto (MPP). Naši skupini pa zato, ker delamo turnuse po 12 ur plačujejo "žeton" na število prihodov (14-15 prihodov na mesec) na delo. Jih pride ceneje, kot, da mi plačajo mesečno.
Verjetno je to interna stvar podjetja.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Pri nas je isto. Od cene mesečne vozovnice za LPP se ti odštejejo dnevi ko nisi bil v službi. Saj je čisto logično, dneve ko nisi bil v službi ti ne pripada nadomestilo za prevoz.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Je precej daleč od logike...
Logično je sledeče; ti moraš priti na delo v obračunskem mesecu. Dokler je ceneje, da ti plačajo mesečno vozovnico, ti morajo kriti stroške, ki jo imaš z njo (tvoja stvar, če se v službo voziš s helikopterjem ali pa kolesom). Ko pa zaradi odsotnosti postane ceneje z žetoni, pa ti krijejo slednje.
Ker asko, po tvoji logiki, si moram potem sam doplačevati pri mesečni vozovnici, pa čeprav je kupljena izključno, da se vozim z njo na delo.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Se stinjam. "Odbijanje dni" od mesečne vozovnice je nateg (slaboumnega) delodajalca. V isto kategorijo spada 11 mesečnih vozovnic v koledarskem letu.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Ko delaš manjkrat kot je delovnih dni ,ti trgajo od mesečne , ko pa delaš večkrat , ti rečejo ,da se z mesečno lahko pelješ 100x......
bonk.gif

in to je čist po zakonu.......
jezen.gif

za to so seveda zaslužni naši sindikalci ,ki se s tem veselo strinjajo , delodajalca še obsojat ne moreš , ker njegova naloga je da ti krade in to nalogo s pomočjo sindikata dobro opravlja.

IAmLost

Pripravnik
3. sep 2007
87
0
6
tega konkretno ne ureja noben člen zakona
ZDR (zakon o delovnih razmerjih) ti samo pravi, da ti pripada
kolektivna potem pove več
pa še Uredba o višini stroškov, ki določa, do katere višine se stroški delodajalcu priznajo

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Sindikalni zaupniki vedno rečejo da je to v redu in po zakonu ,ker da so vprašali v centrali .
Iz pogovorov sodeč ,imajo ta sistem po večini firm in tudi sindikalci jim isto odgovarjajo...-vse je po zakonu.
sliši se kot skupna zarota sindikata in delodajalcev.(kraja) ,ker od potnih stroškov sindikat pač ne dobi svojega deleža v članarini.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Pri nas plačajo mesečno, nič ne odbijajo, pa sem bil tudi samo 2 dneva v mesecu na delovnem mestu, pa sem vseeno dobil povrnjeno celotno mesečno karto.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
@all: minimalno je 60% najcenejšega prevoza. Torej ti povsem zakonsko lahko povrnejo samo 60% cene mesečne vozovnice.
Ne morejo pa ti za polovični ali skrajšani delovni čas še dodatno trgati nadomestilo... Torej v vsakem primeru vsaj 60% nadomestila najcenejšega prevoza.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ja, ce ti placujejo po kilometru. Ampak to moznost se uporablja takrat, ko te ne morejo 'spraviti' na javni prevoz. Ce pa obstaja javni prevoz se placa najcenejsa varianta prevoza. In to so mesecne vozovnice. Lahko tudi kombinirane. In imajo zakonsko podlago da ti izplacajo samo 60% cene.

Kar pozanimaj se...

brezkomentarja

Pripravnik
19. jul 2007
92
0
16
ksz,...

ponavadi je tako, da če si več kot pol delovnih dni na mesec na delovnem mestu ( npr. če je 20 delovnih dni, moraš biti na delu 11 dni) ti pripada celotna mesečna vozovnica. Če si manj pa sorazmeren delež.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Bratu in ženi (banka in trgovsko podjetje) za polno prisotnos na delovnem mestu obračunavata 60% nadomestilo ya prevoy. V skladu z zakonom je pojasnilo.
Torej mora biti nekaj na tem.

0,32 EUR pa pri nas dobiš za službeno pot s svojim vozilom
0,18 EUR dobijo kolegi za prevoz na delo s službenim vozilom (službeno vozilo v privat uporabi)
nadomestilo redne enosmerne avtobusne vozovnice na relaciji dom-služba (x2) dobim sam za nadomestilo... In to velja za zelo dobro nadomestilo...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Pri nas plačajo karto za avtobus. Toliko kolikor si na šihtu. Ampak smo pa vsi zaposleni tako, da obstaja avtobusna povezava. Včasih sem pa delal tam kjer ni bilo avtobusne povezave so pa plačevali kilometrino, izračunano na TISu, z vsemi možnimi bližnjicami (tudi peš poti, enosmerne.. hehe).

LP

dejchi

Pripravnik
29. dec 2008
77
0
6
www.tvojfitnesizziv.net
KSZ

Meni pa recimo plačujejo takole... ker delam po 12 ur in sicer 15x na mesec to znese 180 ur in je kvota izpolnjena.

A je to uredu da mi plačajo za 15 šihtov po dnevih (dnevna povratna vozovnica ALPETOURA + 2 x 0.8 € LPPja) ali bi morali tako kot pri malici 22x8 ur x cena malice na dan
confused-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Meni plačujejo tako kot tebi, pač število prihodov na delo. Edino kadar vlečem 24-urni šiht si ga razpišem na dva dneva, da malo priguljufam pri vožnji.