Delodajalci goljufajo delavce pri potnih stroških?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Hmm - jaz sem ravno z malice nazaj - 2,90 EUR v EU (ne na Šubičevi).
grims-1.gif

Aja - pa ni bla malca stara žemlja pa plesniva posebna. Ni pa bil tudi neki gurmanski presežek.
rolleyes-1.gif

No - da ne bo kakega nesporazuma - cena je take, ker se je v firmini kantini, ker se uporablja firmin pribor, ker izdajo in pospravljanje opravlja v firmi zaposleno osebje, ter seveda tudi pranje posode in pribora v firmi. In seveda vsi ti stroški NISO zajeti v ceni 2,90 EUR ampak jih za svoje delavce pokrije delodajalec.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pri nas se pa raje bruhavčka (opppssss, Eurest) najame in mu da proste roke pri oblikovanju cen...

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
To ni restavracija,ki je odvisna od zasluzka,ampak menza nekega podjetja,katera je verjetno izracunala da je bolj poceni ta nacin kot najem cattering uslug

Nazadnje urejeno:

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Eurest sem spoznal kot dobavitelj....ce te glavni kroznik mora stat max 1,2 eur pol ves da samo smeti lahko prodaja

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Nope - je pa država, ki se začne na A.

Bemu sunce - pa sedaj dedžuje pri +4 in temp. pada, jaz pa slabih 400 km do doma. Spet bo veselica na cesti.
cry12bpy.gif

ON:

Hrana je "catering" - pripeljejo iz bližnje gostilne, razdelijo pa, kot že zgoraj zapisano,"naše".

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Ampak delodajalci se ne zavedajo ali pa se, da dobrega delavca se dobro plača, v nasprotju dobiš slabega, ki dela škodo.. razen pri delu v trgovini, za tekočim trakom je vseeno.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Za trgovino si ga pa tok mim pihnu... Sicer so pa v zadnjem času poklic trgovca dodobra razvrednotili, ko lahko prodaja vsaka sfalirana blonda in kekec... Potem se pa folk piz.di da prodajalci nimajo pojma kaj prodajajo... le čemu.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Ampak delodajalci se ne zavedajo ali pa se, da dobrega delavca se dobro plača, v nasprotju dobiš slabega, ki dela škodo.. razen pri delu v trgovini, za tekočim trakom je vseeno.

Ga pa menjaš, jih še 10 čaka v vrsti. Eden bo že dovolj motiviran se našel.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
In bo s takim odnosom do njega, kakršnega si ravnokar izkazal tudi hitro šel ali pa se prilagodil. Sedaj pa ne vem, tudi kanonfuter za trakom moraš priučiti operacij... Samo mujota načeloma za delo z lopato ni treba.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Pa ravno pri lopatah je tisto, kolkr me plača firma tolk jaz njim...

Misliš, da ne vejo kolk metrov kanala v enem šihtu skoplješ?
bonk.gif

V proizvodnji sem vsak dan izmet in realizacijo moral pregledat. Če se je kak problem vlekel več kot par dni, se pa ukrepa....

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.162
344
83
39
Vsak ki mu ni vsec placilo, naj gre privat in si placuje potne stroske kolikor zeli, placo kolikor mu znese, vil, jaht in avtu pa kolikor se mu jih zljubi... Pa je stvar resena...

Aja, zakaj ni tako? ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
Glej meni kot delodajalcu je cisto vseno ce prides z autobusom,kolesom,avtom ali pes....to je tvoja stvar in tvoj problem in sem proti temu da placamo potne stroske pa malico,sem pa zato da npr vsaj 300 eur vec dobi vsak neto...
Nazalost pri nas so najvecji strosek delavci,jaz mam motivacijo za moje,sam kaj ki drzava se na to pobira...problem nismo delodajalci ampak drzava.

ce ti je delavec strosek pa zapri stacuno...dokler pa ti delavec dela plus pa ne moreš govorit o njem kot strošku, če ti dela minus (dejanski strošek) in ga imaš še vedno zaposlenega pa je tvoj problem...

Se lahko na glavo posatviš, ampak delavec je strošek. Jaz sem delavec in sem strošek. Ampak ker je dodana vrednost, ki jo prinesem firmi večja od stroška, ki ga predstavljam, je OK. Če bi bilo obratno, bi bilo adijo ali pa bi se vsaj manjšal strošek.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
dva primera
1) Gorenje Velenje ima delo, sestavljanje pralnih strojev, dobi delavca iz Celja, ki se vozi v Velenje, ali mu je treba plačat potne stroške ali ne?
2) sosed od Gorenja, se mu je pokvaril pralni stroj, ima delo za nekoga da ga popravi, dobi serviserja iz Celja, ki mu pride stroj popravit, ali mu je treba plačat prevozne stroške ali ne?

Jaz med tema dvema primeroma ne vidim nobene razlike, v plačevanju poti. Če prideš k meni delat je jasno, da moram plačat tudi pot.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
774
113
10.gif
To lahko samo sebe, ker , ko je bil čas iz sebe nisi nič naredil.

Ja res je, treba je imet tudi smetarje in ostale fizične delavce in ja dobro, da te sloje rešuje predpisana minimalna plača.

Zakaj, ker fizikalce NK danes sploh ni težko dobiti vem za veliko podjetje, ki je za kpl. delavno silo najela romunsko podjetje, ki zagotavlja delavno silo..... ja plačilo na minimalcu po naši zakonodaji, delajo po 12 ur tudi sobote, ko pa jih inšpektor vpraša, koliko delate bodo rekli po 6 ur 6 dni na teden....

Žal ne razumeš poante, to je ena skrajnost, druga pa je preseliti vso proizvodnjo na trge z poceni delavno silo...... ali pa tu dobro plačevati delavce biti nekonkurenčen in na koncu propasti......

Skratka neizobraženi bodo zmerom jeb ježa........ če ne zaradi drugih zaradi managerjev tipa Šešok - Iskra .

Tako, žal je smo v kapitalizmu ......... je pa žalostno, a to je realnost ...
rolleyes-1.gif