Prevod

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ne vem, če sem točno zadel podforum pa vseeno, je mogoče tu kaka dobra duša, ki zna Nemško in bi bil tole pripravljen na kratko obnovit?

Dobi zastonj vožnjo z avtovleko, če mu avto crkne.
grin1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Nebi raje povedal za kateri kombajn maš to, pa poiščemo angleška navodila (če znaš angleško)?

Angleščina ni problem, samo kje naj najdem angleška navodila? Drugače je pa to MAN 12.240 z Euro 2 motorjem.

Z google translate si ne morem ravno pomagat ker slik ne prevaja. Prepisovat teh dolgih nemških besed se mi pa res ne da.

Sicer pa Garfield glede na to, da furaš takega boš najbrž vedel kako je s tisto motorno zavoro (na prvih dveh slikah), ter kaj je tisti gumb DEF?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
DEF = Defrost, torej odmrzovanje stekel, kaj več ni napisano.

Pri motorbremse pa piše, da jo lahko s tistim gumbom na armaturki vklopiš in potem deluje skupaj s navadno bremzo (zraven pa je miljaužnt opozoril, da pri spolzkem cestišču ne smeš uporabljat). Piše še, da ob sočasni uporabi intarderja lahko obrati zelo hitro padejo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
evo malo sem ti tako na hitro prevedel, če še kaj ne veš pa vprašaj pa ti do jutri naredim!

1 slika
Motorno zavoro lahko izklopiš s gumbom, ki je na sliki. Potem te opozori na možnost spodrsavanja vozila, če je cestišče spolzko. Pol so navodila kako delati z obemazavorama hkrati torej tako motorno kot nožno. Kot voznik tovornjaka verjetno veš kako se to dela, so bolj specialne besede napisane pa če slučajno ne znaš z obena delat ti lahko potem še prevedem samo povej mi.

2 slika
delovanje motorne zavore je odvisno od obratov motorja (večji obrati bolj dela) Če ima vozilo ABS se ob vklopu le - tega motorna zavora avtomatsko izklopi. Če ima vozilo ZF intarder se motorna zavora avtomatsko vkplopi od 6 prestave.Pol so neka navodila o skupnem delovanju motorne zavore in zf retarderja, govorijo pa o tem da obrati lahko hitro padejo ob delovanju obeh zavor hkrati.

3 ventilator
Defrost uporabiš takrat, ko imaš zarošene šipe, vse zračnike usmeriš v šipe in daš na max. moč.

4 in naprej pa je delovanje klime. To verjetno veš kak klima deluje, če pa bi vseeno rad prevod pa reci sam ti ga prej kot jutri ne bom mogel narest, če ti kaj ni jasno vprašaj pa boma probala rešit problem!

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Najlepša hvala za tole. Bi pa prosil, če lahko še klimo obrazložiš ker mi ni najbolj jasno kako se uporablja v tem Manu. Se pa me mudi, klime zdajle še ne bomo rabili.
grin1.gif

Garfield

Pripravnik
19. avg 2007
223
0
16
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Citat:
Nebi raje povedal za kateri kombajn maš to, pa poiščemo angleška navodila (če znaš angleško)?

Angleščina ni problem, samo kje naj najdem angleška navodila? Drugače je pa to MAN 12.240 z Euro 2 motorjem.

Z google translate si ne morem ravno pomagat ker slik ne prevaja. Prepisovat teh dolgih nemških besed se mi pa res ne da.

Sicer pa Garfield glede na to, da furaš takega boš najbrž vedel kako je s tisto motorno zavoro (na prvih dveh slikah), ter kaj je tisti gumb DEF?

Neboš verjel, ampak moj MAN nima motorne bremze.

Garfield

Pripravnik
19. avg 2007
223
0
16
Citat:
Citat:
Uporabnik Garfield pravi:
Glavno, da se prevede besedilo potem bo že

Dovolj si povedal
hysterical-1.gif

Če rabim prevod iz D v SLO, pa če ne poznam nikogar ki obvlada nemščino, bom prepisal besedilo poleg slike v prevajalnik in se z prevedenim pomagal kolikor gre. Ne razumen kaj je tle za hudiča toliko smešnega.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pri klimi ne moreš odkriti tople vde pomembno ti je številka 4 na drugi sliki pod rubriko Klima in sicer zato, ker tam spuščaš zrak od zunaj notri in lahko sistem tut popolnoma zapreš se pravi da ti kroži notranji zrak. to je to!