Preprodajalci osebnih vozil

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
sej si že sam odgovoru na vprašanje. če gre bol kot ne za osamljen primer ni problem, če pa se tkole velikokrat premisliš, pa durs
že začne zanimat, sej pol se pa hit vid kam pes taco moli. tale je pa še km je zavrtel nazaj. a ti po novem braniš take al koko? pač se mi zdi trapast, da bi se ker forumovc za brezveze ujel enmu, ti pa po želji.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.555
1.084
113
Titograd
Kaj sploh lahko narediš če recimo prodaš svoj avto, čez par dni pa se prodaja z zbitimi kilometri? Je lahko prodajalec sploh kaznovan za to?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Prijaviš ga na policijo.
(če se ti da jebat s tem - zaslužil ne boš nič, kvečjemu veliko svojega časa in nekaj denarja boš spušil)

lp

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Eni pa imate čas. Če kupim avto, pa mi ne odgovarja oziroma je ohranje slabše, kot sem mislil ob nakupu, ga pač poskusim prodati naprej. Ali bo to za 1000€ ali 10000€ je pa moja stvar. Zgleda, da nekater boli, ker so prodali avto ''pod ceno'' oziroma se njihov avto sedaj prodaja po višji ceni. Še beseda ali dve o kilometrih... recimo, da jaz prodajam avto, nastavim kilometre iz 250.000 na 400.000, vse to poslikam, nato vrnem nazaj na 250.000 in prodam. Ko čez nekaj časa vidim ''svoj'' avto na avto.netu, s prevoženimi 260.000, pa pokličem kam... davčno, tržno, rdeči križ,... in prijavim goljufijo, češ imam slike, ko sem bil še jaz lastnik, je imel avto 400.000km... preprodajalca pa v zapor?
hysterical-1.gif

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
XXXXXL si smešen
hysterical-1.gif

mene sicer nč kej dost ne boli, sam povem da se je ista impreza s 330 tisoč km prodala za 1.500 oz. manj. če bi sam gledal kak avto, bi bil za kak tak podatek hvaležen, ti se pa le smej dalje, kein problem

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.085
440
83
45
dolenska
Če ti avto res ne odgovarja, boš prodal in ne popravljal km. Ali zamenjavo naredil. Ne moreš pa ti par avtov na mesec prodat, ker ti kao ne pašejo, med tem pa zdine kr nekaj kilometrov.

Lahko pa bi modri razmislili o tem, da bi se tukaj na Alterju in posledično vzor še drugim avtoforum stranem, limali avtomobile, ki so "popravljene različice". Nihče si ne želi kupit avta, ki ima popravjene kilometre, razbit,preprodajan iz sumljivih razlogov. Največ je tistih avtov, ki so cenejši oz nižji rang, take pa bl kot ne reveži kopujejo. Da pa ti komaj zbereš denar za avto, potem pa adijo motor, nevem, je jeba za tako familijo po moje.

Nazadnje urejeno:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Smejim se vašim rešitvam, kako preprečiti vrtenje kilometrov. Avtomobile pa jaz lahko kupujem in prodajam po želji. Svoji, ne tvoji seveda.
Kupim avto (ali tri...), naredim servis, zamenjam iztrošene stvari, globinsko čiščenje, poliranje, se malo vozim in nato avto prodam, če mi ne ustreza. Pozimi 4×4, poleti cabrio,... A GSM lahko kupim rabljen in ga čez dva dni prodam naprej, ker mi baterija ne drži dovolj dolgo? A gre tudi prijava na državne organe?
hysterical-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Saj imaš prav. Ko pa se bodo inšpektorji DURSa malo bolj podrobno začeli zanimati zate in ti blokirali račun boš pa TI dokazoval da se nisi šel preprodaje. Pa zelo uspešen boš moral biti, izgovarjanje na razne bolne fore, katere beremo tu ne pomaga (za razliko od drugih organov moraš v primeru suma DURSu ti dokazovati nedolžnost)...

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
komot lohka prodajaš po svoji želji in ne moji, ker mene za tvoje želje konc koncev en drek briga. tut po pet avtov na dan, pa če pol zvrtiš kilometre na -10.000. sevede pa ma za te tvoje želje in početje manj razumevanja slovenska zakonodaja. okrog tega (prodaja vozil) je že neki časa mal drugač, kot si pa en xxxl domišlja.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Meni se je** za tele preprodajalce, konec koncev še nisem kupil avta, ki bi ga imel manj kot eno leto. Mesec gor ali dol. Smešno mi je samo vaše jokanje, kako gbi to, pa kako bi ono, pa prijavili na DURS, pa prijavili na policijo,.... zakaj potem to nihče ne stori. Samo gobec vas je, ko je treba z dejanji zadaj stati, pa nikogar. Vsakega vse moti, še posebej, če kdo ujame kak €€€. Trust kot najglasnejši je še celo sam spraševal, kje bi prevrtel števec od Honde... sedaj se pa svetnika dela v tej temi.
Avto se proda po sistemu ponudba:povpraševanje. Če za vašega zanemarjenega, umazanega ni povpraševanja, gre pač po nižji ceni. Nekdo, ki se ukvarja s ''preprodajo'', bo vložil malo svojega dela, ga očistil, na hitro spoliral, naredil boljše slike in ga verjetno tudi bolje prodal.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
na zadnjega in najbolj glasnega...

V temi o padanju cen je nalimana informacija, kako na to zadevo gleda DURS. Niso pristojni za prevrtavanje števcev, za promet in profit pač. Nekdo, ki vsake tri mesece preproda avtomobil, jim je verjetno že sumljiv. Sploh, če se najde kakšna anonimna prijava - pa naj si bo zaradi fovšije ali zaradi natega s prevrtenimi kilometri.

Našemu davčnemu sistemu ob stran - dacarji imajo sedaj precej velika pooblastila in očitno jih začenjajo tudi uporabljat. Jest sem sicer (kot laik) podpiral ustanovitev finančne policije in niso mi bili jasni pomisleki. Potem pa sem pred časom izvedel, kaj vse sme/mora DURS, in sem mnenje precej spremenil. Vse je sicer odvisno od uveljavjanja zakonodaje v praksi, ampak jaz se s tem ne bi niti približno zafrkaval. Argumenti tipa, da sosedov frend že 5 let "šverca" avte, vrti števce, obrača velike denarje za minimalen trud, pa mu nihče nič ne more... tule niso na mestu.

B.

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
zgleda maš velke probleme z branjem, še bol z razumevanjem napisanga. no, da te ne bom še dodatno matral, te sam lepo pozdravljam. upam da si to zastopu.

joco32

Zelenc'
17. jan 2009
12
0
1
No sem dans poklicu na policijo in preveril glede mojih tablic, in nisem več jaz lastnik, tako da sem se tega zdaj rešu. Sedaj kupujem Alfo Romeo 156, 2005 letnik, menda se pri Alfi ne da zbijat km oz se da ampak ima če jo priklopiš na rač vso svojo zgodovino not in to se ne da spreminjat. Tud če na primer avto hiša zbije dol km in potem greš ti k pooblaščenemu prodajalcu ti lahko on preveri če so res pravi km. Veste kaj več o tem? Gledam eno alfo k je 2005 letnik in ima 92000km.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Lahko pa bi modri razmislili o tem, da bi se tukaj na Alterju in posledično vzor še drugim avtoforum stranem, limali avtomobile, ki so "popravljene različice".
Podpiram. Vsekakor bi bil verjetno kupec precej hvaležen za to. Predvsem pa predlagam PRINT/SCREEN, ker tile oglasi potem zelo hitro poniknejo in se pojavijo kje drugje. Pa še tole: verjetno bi bilo dobro pogledat, če te lahko kakšen takle lolek toži, če ga javno razkriješ.

Sicer so pa tile cigoti zelo zanimivi: prodajam en avtiček in kliče on, pa odmah pita, kakva je zadnja cijena
grims-1.gif
.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Meni se je** za tele preprodajalce, konec koncev še nisem kupil avta, ki bi ga imel manj kot eno leto. Mesec gor ali dol. Smešno mi je samo vaše jokanje, kako gbi to, pa kako bi ono, pa prijavili na DURS, pa prijavili na policijo,.... zakaj potem to nihče ne stori. Samo gobec vas je, ko je treba z dejanji zadaj stati, pa nikogar. Vsakega vse moti, še posebej, če kdo ujame kak €€€. Trust kot najglasnejši je še celo sam spraševal, kje bi prevrtel števec od Honde... sedaj se pa svetnika dela v tej temi.
Avto se proda po sistemu ponudba:povpraševanje. Če za vašega zanemarjenega, umazanega ni povpraševanja, gre pač po nižji ceni. Nekdo, ki se ukvarja s ''preprodajo'', bo vložil malo svojega dela, ga očistil, na hitro spoliral, naredil boljše slike in ga verjetno tudi bolje prodal.

Ampak tega nisem storil, če pa bi to storil pa mi ne bi dalo miru, kako sem lahko tak neumnež, da nategujem folk.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:

Ampak tega nisem storil, če pa bi to storil pa mi ne bi dalo miru, kako sem lahko tak neumnež, da nategujem folk.
hysterical-1.gif

Farbaj ti koga drugega raje.
tongue-1.gif

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:

hysterical-1.gif

Farbaj ti koga drugega raje.
tongue-1.gif

Še dobro, da me tle ne morejo banat za skoz....
To, kar sem napisal je res in ne ti mene jeb*t