Preprodajalci osebnih vozil

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
KSZ
Pa kaj se kurčite... nekdo kupi zanemarjen avto, ga očisti, spolira, naredi kak servis in lepoten popravek, kilometre nastavi na željene (ker so Slovenčki itak butci, ki mislijo, da so avti še sedaj na nivoju Zastave in je 100K že max za motor in avto...) in si za svoje vloženo delo k ceni prišteje zaslužek. Mogoče je bil prejšnji lastnik v finančni krizi in je pod ceno nujno in hitro prodal avto, novemu lastniku se pa ne mudi in ga lahko prodaja za višjo ceno dlje časa...

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
KSZ
Pa kaj se kurčite... nekdo kupi zanemarjen avto, ga očisti, spolira, naredi kak servis in lepoten popravek, kilometre nastavi na željene (ker so Slovenčki itak butci, ki mislijo, da so avti še sedaj na nivoju Zastave in je 100K že max za motor in avto...) in si za svoje vloženo delo k ceni prišteje zaslužek. Mogoče je bil prejšnji lastnik v finančni krizi in je pod ceno nujno in hitro prodal avto, novemu lastniku se pa ne mudi in ga lahko prodaja za višjo ceno dlje časa...

Dejansko možno. Je pa ogromno "švercarjev". Pa večina njih ni na iæ.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Pa večina njih ni na iæ.
Kot sendviæ naprimer...? Tunin?
cool-1.gif

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Kaj pa SAWAL Postojna tam se sploh ne prodaja avto z 200.000 km + vsi imajo čudežno 0-100-200.000 km. Sem pa siguren, da imajo tisti avti neralne kilometre, ki nimajo servisne ali listke.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Ogo, problem je, ker pač kapsi tud če jim poveš ne dajo kazensko avadbo.. in te redirektajo na civilno tožbo......

Ko bodo začel pisat kazenske ovadbe, kot je to navada recimo v Nemčiji.... bodo ti šalabajzerji kr poniknl...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če ma pa tale klimo in 2 AB ter ABS...
Sem imel takega isti letnik in je serijsko v RT opremi imel samo 1 AB, elektriko na sprednjih šipah in ogledalih ter DCZ.
Ostalo vse za doplačilo (in to zelo drago)

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
klimo pa 2xAB pomoje ma, ABS pa ni napisan. kolega je mel tut 1.6RT, kupljen feb 1997 in je mel to opremo. je pa tale prejšnji "lastnik" avto po ceni 1100 evrov prodajal zihr kak teden, vse skupi pa vsaj mesec pa pol. če bi bil taka perla avto, bi ga že prej kdo pobral, k je bil ves čas med cenejšimi, tut napram unim z dost manj bogato opremo. tko da čez noč se pomoje avto čudežno ni tolk na boljš spremenil, da bi bil vreden pet evrov več, kaj šele 650.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Tako to pač je pri nas. Prodajal sem avto, star 4 leta, malo čez 250.000km, servisna knjiga potrjena, drugi lastnik. Ceno sem imel najnižjo na avtonetu, ter daleč največ opreme. Nihče ga ni hotel kupit zaradi prevelikega števila kilometrov (motor 1,9 TDI). Na koncu sem ga prodal švercerju. Nekdo bo ta avto naslednji mesec kupil s 120.000km, brez servisne knjige in brez zgodovine, za jurja več kot pri meni. Večina ljudi v Sloveniji očitno rada laže sama sebi, al v čem je fora?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Opcije so 3.

1. ostaneš pošten do sebe in kupca in prikažeš realne kilometre ter vso dokumentacijo
2. go with the flow. Previješ kilometre in se za nekaj ur preleviš v švercerja
3. ne prodaš avta in čakaš, da se bo ta bedna država spomnila urediti področje prodaje rabljenih vozil, kot se spodobi

Idealist bo sledil točkama 1 in 3, oportunist pa točki 2.

Ravno zato, ker se mi ne da ukvarjati s preprodajalci na -iæ in previjanjem kilometrov ter igranjem dilerja, svoje rabljene avte praviloma prodam v širšem družinskem krogu. Če mi to ne uspe jih pa dam notri trgovcu, kjer kupim drug avto.

alesi0

Pripravnik
15. okt 2008
98
0
6
V zadnjem primeru sem se sprehodil med nekaj prodajalci kjer so mi razlicno cenili avto. ko sem imel jasno predstavo o vrednosti bivsega avtomobila, sem dal oglas in ga prodal za visjo ceno, kot sem dobil ponujeno od trgovca, kjer sem cakal na svoj zdajsnji avtomobil. Ce ga nihce nebi kupil, bi ga pac pustil trgovcu.
Naslednji lastnik je dobil potrjeno servisno knjigo in sliko, kako je bil poskodovan avtomobil (zgolj za info, da ni bil sleper zasofiran v avto, ampak je bil malenkost pritisnjen in popravljen)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
Avto z 200+kkm je najbrž res težko prodat.
Kljub temu da imam printscreen iz javne evidence iz katere je razvidno da sem drugi lastnik in da sem lastnik že 5 let, pravega odziva ni. Da pa ga nekomu šenkam za 100 evrov, pa raje alu feltne dol poberem našravfam jeklene in ga dam v uničenje feltne pa za 200 prodam....
Sicer pa je trenutno spet vsak drugi dan na cesti, tko da....se mi ne mudi s prodajo....

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Noja... pri meni jih 200K+ se ni bilo... jih je bilo okoli 170.000 in je slo za dobrih pet let star avto... samo za tak letnik (2003) verjetno velikoljudi pricakuje avto z max. 120K prevozenimi km
smile-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
z mojim sem se matral 3 mesece, da sem ga prodal, 9 let star in 170.000km. Folku se je to zdelo preveč ???
pomojem sem "izgubil" cca. 500EUR, ker nisem števca prevrtel na 97.000km

lp