Preprodajalci osebnih vozil

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Še dobro, da me tle ne morejo banat za skoz....
SI ziher, da te ne morejo
grims-1.gif

Ne kliči
evil.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
En tak primerek za tole temo: KLIK.

Še kakšen dan nazaj bi prisegel, da je imel taisti avto na števcu okrog 340k km, o srednji ohranjenosti pa tudi lahko kakšno rečemo.
hysterical-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Za 120€ ima lahko 1.000.000 km zaradi mene... To se kupi dva taka avta, naredi se piknik in zaletavnje z avti, nato se jih zažge in uporabi namesto roštilja.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Za 120€ ima lahko 1.000.000 km zaradi mene... To se kupi dva taka avta, naredi se piknik in zaletavnje z avti, nato se jih zažge in uporabi namesto roštilja.
Ja sej ravno to je najbolj neumno: cena mizerno nizka, pa se preprodajalec niti pri takem znesku ni mogel odpovedati prevrtavanju kilometrov.
hysterical-1.gif

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.065
123
63
Citat:
Uporabnik joco32 pravi:
Rabim en nasvet. Prodal sem avto nekomu za katerega sem kasneje zvedel da je preprodajalec. Naredila sma kupoprodajno pogodbo, dal mi je dnar in odpeljal avto s prometno, jaz sem zadržal zavarovalno polico. Rekel mi je da bo ostalo on zrihtal v domačem kraju in da mi po pošti pošle prepis avta in fotokopija svojega zavarovanja oz registracije avta. Od tega je sedaj 2 dni, medtem pa sem videl da se že na avto netu prodaja ta isti avto z drugimi tablicami. Na policiji sem se pozanimal, ali so moje tablice odjavljene, vendar mi reče da še niso in da sem še vedno jaz lastnik. Mi lahko na podlagi tega poveste kaj naj naredim oz kako naj naredim da ne bom več jaz lastnik? Avtu poteče registracija čez 3 mesece. Hvala za nasvete!

Nekaj podobnega se je zgodilo mojemu kolegu.
Šel je do kupca (imel je podatke kje živi), mu iz avta odmontiral tablice in šel avto odjavit. V bistvu je tablice odmontiral iz svojega avta.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Glavno, da je na eni sliki prekril reg. tablico, na drugi pa lepo prebereš KP 73-79K.
aplauz.gif

rolleyes-1.gif

stupid-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik joco32 pravi:
No sem dans poklicu na policijo in preveril glede mojih tablic, in nisem več jaz lastnik, tako da sem se tega zdaj rešu. Sedaj kupujem Alfo Romeo 156, 2005 letnik, menda se pri Alfi ne da zbijat km oz se da ampak ima če jo priklopiš na rač vso svojo zgodovino not in to se ne da spreminjat. Tud če na primer avto hiša zbije dol km in potem greš ti k pooblaščenemu prodajalcu ti lahko on preveri če so res pravi km. Veste kaj več o tem? Gledam eno alfo k je 2005 letnik in ima 92000km.

smirk-1.gif

vsem avtom se zna zbiti kilometre in se ne bo nic videlo.
Tudi novi BMWji ki imajo kilometre shranjene 3x, tudi na kljucu in vse se da spremenit.
na zalost.
Edina varijanta je ce se preveri servisiranje avtomobila pri zastopniku, seveda ce je bil servisiran na uradnem servisu.
Tudi servisna knjiga je samo kos papirja na katerega se ni za zanest.
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
36.926
10.498
113
In kolegi na servisih, ki malo pomešajo štrene...Tovarna bi mogla imeti en centralni računalnik (ali 100), kamor bi se to shranjevalo...