Predlog za grozljivko/triler

B81

22. jul 2007
36.954
10.510
113
Wrong Turn 2. Zaj to ne vem, če je to grozljivka, pa ok.

Po čem sploh lahko rečeš, da je dobra grozljivka?
Mislim, po čem oceniš?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Je kaka grozljivka, da ne igra samo na zvočnih efektih in njena zgodba ni bazirana na prelivanju krvi in rezanju udov, ker to mi pač ni niti malo strašno.

Rad bi si pogledal takšno, ki mi postavila vse kocine pokonci.... Ne takšno, kjer bi kazalo BUM, pa maček skoči pred zaslon. Ali pa BUM, pa mu glava odleti stran... To mi res ni.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
tudi jaz to iščem! še najboljši približek temu je rec, pa mogoče še martyrs, čeprav ta ti bolj na psiho vdari, kot na kocine

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
u se eno sem se spomnil, ki mi je skoraj usla iz spomina. Japonska - Honogurai mizu no soko kara ali prevedeno Dark Water. Americani so naredili tudi remake omenjenega filma z istoimenskim naslovom vendar ni dober.

http://www.imdb.com/title/tt0308379/

ne koljejo se veliko pac pa je taksna fina zamorjena atmosfera. poslastica
tongue-1.gif

Ko že ravno omenjaš japonske grozljivke... ji h imaš še kaj na spisku, da grem malo na pašnik... ker ameriške so po večini za kozlat...

malefactor

Zelenc'
21. avg 2007
9
0
1
Pred leti se je na tv-ju predvajal film Krog, in sicer ne ameriški remake, ampak original Japonski, mislim da je ta - Ringu (1998). Sem ga gledal ponoči v trdi temi in mi je bil zelo všeč...no to je moje mnenje, mogoče mi danes, ko sem se že prenajedel grozljivk ne bi bil več tako všeč:D

LP

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
meni je stigmata bla vedno vsec. da so se mi najezile dlake. al pa exorcist (tastari original in pa the beginning).
nasploh take religiozne zadeve, kot ti naslovi, ki so zgoraj omenjeni. ce kdo ve za kaj podobnega, se priporocam
smile-1.gif

SAW pa take zadeve za mene niso grozljivke, so "ogabke"

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ja, sem malo pogledal trailer.... zna bit ok, samo ni to cist to. se mi zdi da je bolj kot ring varjanta.

treba najt se kaksne taksne "cerkvene". stigmato pa priporocam. enim je sicer bedna, ampak meni je bla ql. bo jo treba pogledat spet
cool-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
ne se zanašat na trailerje pri teh grozljivkah, se takoj nategneš. Ste me pa spomnili ja! prvi exorcist je taka da ti vse kocine pokonci postavi! Drugi je že ameriška klasika ---> bolj te je strah efektov, kot pa samega dogajanja

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
ksz
Pogledal Event Horizon in Martyrs. Event Horizon je kul, drugacen, ampak ima za moje pojme premalo globine. Premalo je poudarka na temu, kako te ladja zmesa,kaj je sploh to zlo in pa konec je beden.

Martyrs... Brutalen film, vsaj jaz sem komaj gledal dolocene scene, zanimiv point, okoli katerega pa je spet premalo povedanega in prevec klanja. Konec je zanimiv, ker razmisljas potem o vsemu!

Japonski krogi - Ringu-i so vsi deli zakon! Nasplosno imajo japonci boljse ideje za film. Ameriske zadeve so vse tipa-par najstnikov gre v pm,kjer se valda pokvari avto,telefon itd...kar naenkrat jih enega za drugim zacnejo napadati taksni ali drugacni stvori in prezivi zenska, ki pa jo nekaj napade cisto na koncu. Scenam se pa seveda smejis, ker grozne prav gotovo niso! Btw, kje se dobi originalen Dark Water? Ga nekako ne najdem.. Ameriski je pa soliden!

Stigmata je za moje pojme odlicen film in sem si ga pogledal ze veckrat.. Must see!

Misery ni grozljiv niti malo, je pa ZELO dober psihiloski triler.

1408 - mi ni bil vsec.

The Shining - odlicen film,scena z triciklom je NORA, vendar lahko razmisljas o njem v nedogled in pa Jack Nicholson ne zna dobro odigrati NEblazne osebe-meni je ves cas malo odfukan!
!!!SPOILER!!!
Kako si vi film razlagate? Kako je bil lahko tip oskrbnik hotela ves cas(slika,prejsni "oskrbnik" mu rece da je bil ves cas..)? Kaj je fora medveda in tipa kateremu daje blowjob? Kaj je fora krvi z dvigala? Ste opazili da se Jack pogovarja vedno sam s sabo? Vedno gleda drugam, kot v "osebo" zraven njega. Kako si vi razlagate ta Shinanje, ker jaz ne razumem drugega,kot to kar razlozi na zacetku o malemu in pa to, da nigrja poklice. Potem ne najdem vec rdece niti,povezane z otrokom.
REDRUM
evil.gif

Excorcist - zanimiv, prepricljiv, odlicen! Vendar meni ni bil skoraj nic grozljiv... Pravtako, ali kdo ve, kaj prikazuje cisti zacetek in kaj ima zadeva veze z zgodbo? Nekaj casa je ze minilo odkar sem ga videl pa sem ze pozabil...

Drugi,neomenjeni v tej temi must-see filmi za moje pojme:
Psycho(1960!), The Others, Skeleton Key, Frailty(ne poznan,ampak meni dober-je bolj triler), Rosemary's Baby, Gothika, Janghwa, Hongryeon(A Tale Of Two Sisters, tezak film ampak hud), El Orfanato(srhljivka, ampak cisto svojevrstna, sveza..),..

Slucajno kdo ve naslov francoske grozljivke, ki se gre o dveh lezbah, katere mori en "tip s kamijonom"? Gledal sem jo ko je prisla ven, pa pozabil naslov.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kubrick je želel film povezat s holokavstom, kar pa mu ni ravno najbolje uspelo. Prav tako je želel vplest pobijanje indijancev. Krvavo dvigalo pa nima nekega globjega pomena ampak preprosto ''horror effect'' - povezal je dvigalo kot klavstrofobičen prostor s krvjo kot nečem, kar veliko ljudi ne prenaša. Medved? A ni bil volk? Ideja je vzeta iz Janka in Metke. Labirint je ideja zapletenosti človekovega uma. Ostalega se pa ne spomnim oz. ne vem kaj bi pomenilo.

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
ksz

Prosim za en naslov. Tema je kr primerna, saj je tak film.

Predvajan je bil sicer kak mesec nazaj na TV. Skupina najstnikov se šeta po Braziliji, avtobus se pokvari (razbije), oni noč preživijo na plaži blizu, kjer pa se naslednji dan zbudijo oropani. Stvar od tam naprej postane malo bolj morilska.

Hvala, zvezdice bodo padle
zmaga.gif