Mlinček za sol/poper

I

Izbrisan uporabnik #9334

Jaz vedno tehtam. Pač takrat ko me doleti kuhinja. Moja npr. nikoli ne tehta, poizkuša pa tudi ne. Jaz pa prav rad probam vmes, potem se pa še celo noč pasem po tistem loncu golaža :D , vsakič ko grem mimo, je boljši.

Torej, so bili tudi neki razlogi, da sem se šel ženit. Eden od močnejših je ravno kuhinja. Ampak tu in tam pa takole ... za gušt, ..
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.486
113
Očitno oba z gospo ne data dost na to, kaj mečeta v usta, hrana je zgoj biološka potreba za vaju. Razumem ne, spoštujem pa. Vas je veliko takih, vidim po tem kako zelo je naša menza obiskana. Sam ne govor potem ljudem, ki damo nekaj na to kaj si bašemo v usta, nastopači. Aja, dober mlin za poper ni un, k ga kupiš zraven popra, je tak, ki se da nastavljat. Mogoče pa še vzljubiš poper, ki je meni daleč najbolj top začimba, sam ne ta že zmlet, tist nima nobene arome.

Se pa dostikrat držim za glavo, kako moja kuha, pa recmo, da je krepko nad povprečjem. Ko recimo da špagete kuhat, ne proba vode in ne pogleda na uro. Pač po filingu, pol maš pa enkrat preslane, drugič brez okusa, enkrat razkuhane, drugič premalo kuhane, ženske pač. Podobno je z mesom, enostavno pravilo je nekje žlička soli na kilo, moja iz inata ne meri tega, razlog mi ni poznan, pol imaš pa spet podobne rezultate kot pri špagetih. Da bi se pa ženil zarad kuhalnice, bi se ženil za đabe, ker babnice raj ne spustim v kuhinjo, če res ni nujno treba, moj nož pa rajš ne uporablja, ker popenim, če ga ne pazi. Tud je dosti rajši, kot pa kuha. Rezultat, trije mulci, ki se razvijajo v odlične kuharje in jim ni vseeno, kaj si bašejo v želodce, kar v običajni družini, kjer žena kuha in zadovoljuje zgolj osnovne biološke potrebe ni navada.

Tist mlinček na linku, ki sem ga nalimal je keramičen in očitno namenjen tudi soli, se da pa fejst na drobno naštimat. No mi ga uporabljamo na eni strani za črni poper, na drugi majo mulci mešanico.
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

No, meni je bilo vedno sedenje za mizo potrata časa. Saj je luštno nekaj dobro pojesti, ampak da bi iz tega delal sceno - pa niti pod razno. Zato sem si našel punco, sedaj že dolgoletno iztrenirano ženo, ki naredi dobro, če je dobre volje, pa še bolj dobro.

Ker sem po naravi precej kritičen človek (vsaka kritika je konstruktivna :fredi: ), se včasih vmešam z mojimi metodami in ponavadi uspe. :cheer: Seveda uspe tudi zato, ker je tak dogodek bolj poredko :valjamse: . Uspe pa.

Ne me narobe razumet, dovolj sem star, da razlikujem med frišno zmletim ali pa fabriško zmletim poprom. Povedal sem, kaj me pri frišno zmletem moti in zakaj imam torej raje onega iz vrečke. To je čisto praktične narave. Meni ni treba se razvajati 3 ure popoldne za mizo in se afnati s tistimi pol metra visokimi mlinčki. Kdor ima čas za to, naj mu bog požegna, jaz imam tudi kaj bolj pametnega za delat.
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.756
649
113
No, meni je bilo vedno sedenje za mizo potrata časa. Saj je luštno nekaj dobro pojesti, ampak da bi iz tega delal sceno - pa niti pod razno. Zato sem si našel punco, sedaj že dolgoletno iztrenirano ženo, ki naredi dobro, če je dobre volje, pa še bolj dobro.

Ker sem po naravi precej kritičen človek (vsaka kritika je konstruktivna :fredi: ), se včasih vmešam z mojimi metodami in ponavadi uspe. :cheer: Seveda uspe tudi zato, ker je tak dogodek bolj poredko :valjamse: . Uspe pa.

Ne me narobe razumet, dovolj sem star, da razlikujem med frišno zmletim ali pa fabriško zmletim poprom. Povedal sem, kaj me pri frišno zmletem moti in zakaj imam torej raje onega iz vrečke. To je čisto praktične narave. Meni ni treba se razvajati 3 ure popoldne za mizo in se afnati s tistimi pol metra visokimi mlinčki. Kdor ima čas za to, naj mu bog požegna, jaz imam tudi kaj bolj pametnega za delat.
Ne sekiraj se, te bova enkrat z kalbo tom zvlekla na mau pregrehe boš vidu, da se s svežim poprčkom kr da marsikej soelat, bo uržah za ovisk in skupno branje več knijg in morda tudi proze.
kot sem napisal, vem kaj in koliko zmeljem, pa sedaj tko dostikrat iz heca ogromno stvari probam tko za gušt brez soli in popra. Ok pri mesu gre za rare prvinsko opcijo, gob brez začimb ne morem, juha pa boh ne daj brez soli, ampakdodana na koncu
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Sprejeto. :cheer: Nekje v drugi polovici januarja, ko bo bolj puščoba v zraku (zdele je itak vsega preveč). Gremo kuhat golaž al pa pasulj.
 
  • Všeč mi je
Reactions: dentex