Dobra stvar zastrupitve z metanolom je, da se tudi po uradni medicini zdravi z etanolom. Če bi na šmarnico ruknil dovolj pravega vina, bi jo bolje odnesel, kot če abstiniraš.Homeopatske doze šmarnice se res morda celo koristne. Če se je napiješ, je pa druga pesem. To sem napravil samo enkrat v življenju in tega ne bi več ponovil.
Mali...samo mešat ne moreš. Idealno bi bilo da ti povre do 20, morda celo še bo. Vsako toliko ga natoči in preveri da ne gre v bekser(vonj po gnilih jajcih). Glede na to da je kislina ok, boš lahko po kakih 14 dneh vlil tekoče žveplo. To da je okus čuden, grenek itd.. ni neobičajno in se lahko dokaj hitro spreminja. Ko se bo mošt čistil, kvasovke usedale se bo tudi okus izboljševal.In zdaj ker sem ga zalil z oljem ?? Fail velik ali mali ?Vse je nekako ok ,samo "dober " pa še nekako ni..Verjetno ker se sedaj vse useda in na pipi dobim vso "nesnago " ??
kupi še nekaj grozdja... pod 50 litrov boš težko kaj pametnega naredil.Se mene srbi da bi probal z nekaj 10 litri grozdja.
Pa kupil nek manjsi sodcek. (Pod 50)
Ne misli pa kupovati neke merilne opreme itd....
Tole je jurka ali izabela?
V vsakem primeru šmarnica?
Nekoč prepovedana šmarnica postaja pravi hit
Poleg domačega jabolčnika je samorodna šmarnica nekoč bila najpogostejša pijača na kmetijah, kjer pred desetletji ni bilo toliko sortnih in mešanih, bodisi belih ali rdečih vin. Pozneje se je to spremenilo, saj so zakonsko prepovedali pridelavo šmarnice, po nekaj desetletjih pa nekoč prepovedana...www.prlekija-on.net
To ti ne priporočam..Ali si sposodi ali pa kupi mlin za grozdje. Na bolhi najdeš že za 20-30 evrov.. Jaz si ga vsiplem par kg v min potem pa z rokami sem in tja ,ga spravim čisto ob peclje..Peclje poberem ,ostalo zmeljem. Ostali postopek je pa dejansko v tej temi ,ce prebereš vse nazaj. In deluje ,ce izbereš par glavnih nasvetov.Jaz ga bom zmlel z mesalom za lepilo(barvo) potem pa tuhtam kje naj ga maceriram.
Ter kak je psotopek naprej
Sem dobil suznje, so mi ga specljali s.prsti.To ti ne priporočam..Ali si sposodi ali pa kupi mlin za grozdje. Na bolhi najdeš že za 20-30 evrov.. Jaz si ga vsiplem par kg v min potem pa z rokami sem in tja ,ga spravim čisto ob peclje..Peclje poberem ,ostalo zmeljem. Ostali postopek je pa dejansko v tej temi ,ce prebereš vse nazaj. In deluje ,ce izbereš par glavnih nasvetov.
Na cem si to pecljal?Jaz sem ga sam specljal dobrih 100 kil v pol ure..Sine mi je sam nasipal ,jaz pa gasa..
tista skrajno desno....majkemi kake nogeViš ko ne znate …
Se strinjam, bo drugo leto drugacen plan..zdaj je ze v rf sodu in zalit z oljem .Tole bo bolj žalost..Bi vsaj dal v stekleno pletenko. To ni živilska plastika.