''Pravilna'' odstranitev vinjete

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Evo, še moja izkušnja (sveža) na to temo. En od uporabnikov zgoraj (če bo hotel, se bo že sam javil) mi je zadevo snel v manj kot 5-ih minutah in je sedaj že na novem avtu. Tako da, tisti kateri trdite, da to ni možno, bi bilo fajn, če se ugriznete v jezik.

Pa izkoriščam še to možnost, da se mu še enkrat zahvalim. Pir pa ob priložnosti.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik elo pravi:
predlagam, da si poleg vinjete vzameš se zrak iz gum... pa kapice od ventilčkov.
Mah, to bom pustil, sem pa že pobral ven rezervno gumo, dvigalko, komplet radio in zvočnike, čaka me še zamenjava starih diskov in ploščic, razmišljam pa še, če bi še olje stankal ven in dal starega noter...
tongue-1.gif

Ajd, dejte malo resnosti pokazat. Bi mi fajn prišla prava rešitev... 100 EUr je pač 100 EUR.

bonk.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Evo, še moja izkušnja (sveža) na to temo. En od uporabnikov zgoraj (če bo hotel, se bo že sam javil) mi je zadevo snel v manj kot 5-ih minutah in je sedaj že na novem avtu. Tako da, tisti kateri trdite, da to ni možno, bi bilo fajn, če se ugriznete v jezik.

Pa izkoriščam še to možnost, da se mu še enkrat zahvalim. Pir pa ob priložnosti.
nahrung002.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Sej zdej lahko mal potrenirate, kako lepo gre dol, na starih vinjetah, ki bodo kmalu pretekle.
Pa poročajte o rezultatih.

jello

Guru
22. sep 2008
10.151
3.869
113
Včeraj zamenjal (staro dol, novo gor) dve vinjeti po zgoraj opisanem postopku (gretje ssušilcem za lase z zunanje strani), prvo sem menjal v garaži in je ostala cela, tudi vse lepilo je ostalo gor in bi jo brez težav nalepil nazaj tako da se nebi poznalo nič. Drugo sem menjal zunaj (pri ca. -5 stopnijah) in se je strgala pa tudi lepilo in napisi so ostali na steklu. Obe vinjeti sta bili nalepljeni brez fint (razne folije, drmanje po hlačah,......), odlepil pa sem jih z roko, brez strgala. Za obe menjavi skupaj sem porabil manj kot 10 minut.

zaspanka

Zelenc'
12. avg 2012
1
0
1
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Umetnik* kateremu bo uspelo odstraniti Slo vinjeto -nepoškodovano- in jo zalepit na drugo mesto bo dobil Nobelovo nagrado za inovacijo .Ne gre, ker je pretanka in prekrhka z premočnim lepilom, ne gre in nikomur do sedaj to ni uspelo.

V Kopru taki umetniki so.. Moj oče je kupil nov avto in so mu iz starega avta nepoškodovano odstranili vinjeto in jo nalimali na novega.. Naletel je tudi na kontrolo vinjet in je bilo vse ok.....
cheer.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

men so menjali šipo in gor je spet ista stara vinjeta.... Tako da luzerji .......Pa nobelove nagrade.... malo morgen

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.685
3.285
113
Če jo res dobro segreješ iz zunanje strani gre dol tudi z roko, preverjeno. Sicer mi manjkajo nekateri delčki črk napisa neveljavno, vendar se tega ne opazi kar tako.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
ksz

Obujam staro temo.

Je kak car v MB ali okolici, da mi to naredi? Seveda plačam.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.685
3.285
113
Kaj, zgolj menjavo stare vinjete z novo ali bi jo rad preselil iz enega avta v drugega?

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.685
3.285
113
Narobe nalepil?

Težko rečem, da ti bo kdo šel tega delat ker tako, ker zmeraj tvegaš, da se strga, potem so pa stroški. Mogoče na AMZS to naredijo?

Ali pa če se javi tisti uporabnik, ki je to naredil (mtl-u). Sam sem jo spravil dol z kar konkretnim pogrevanjem iz zunanje strani, je pa zmeraj vse skupaj malce odvisno tudi od sreče.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Prva vinjeta ob uvedbi se mi je poleti na soncu do polovice sama odlepila bi skoraj padla dol. Od takrat bolje očistim šipo pred lepljenjem in kolikor morem trdno nalepim.
Torej vročina bi verjetno morala "delovati", če se ti ljubi s tem zezati. Jaz sem tudi ob menjavi šipe raje imel uradno pot preko DARS-a. Kupiš takoj novo vinjeto in po predloženih potrdilih dobiš denar na račun.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Prej grdo nalepil kot narobe, če bi jo narobe potem bi mi jo tako lahko na DARS-u zamenjali.

Tveganje prevzamem nase, vinjeta je stara par dni in pri lepljenju je nisem potem še parkrat podrgnil ob steklo, da se "dobro prime", če kaj šteje.

Sem že uporapniku naliM poslal PM, če se morda spomni na katerem podjetju v MB so mu tole uredili, drugače bom pa jutri še sam poklical po teh podjetjih, ki se ukvarjajo z menjavo stekel. Na AMZS sicer dvomim da bi tole naredili, saj zadeva ni ravno legalno neoporečna, ampak če jih vprašam nič ne stane, hvala za predlog.
zmaga.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.685
3.285
113
Jaz imam tudi eno manjšo gubo, ker mi je ni uspelo povsem ravno zaglediti, pa se za to kaj dosti ne sekiram, nimajo kaj težiti.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Prej grdo nalepil kot narobe, če bi jo narobe potem bi mi jo tako lahko na DARS-u zamenjali.

Na tvojem mestu bi jo slikal, in to sliko poslla kot uradno vprašanje DARS-u,če ti lahko nadzornik teži,ko te ustavijo zaradi kontrole. Zakaj bi se zajebaval z menjavo?