''Pravilna'' odstranitev vinjete

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.957
-388
113
...tako ja... če jo pa na hrbtni strani ojačate z prozorno folijo (prelima se celo površino), pa mislim, da sploh ni šans, da se strga. potem prozorno lepo obsrižeš po robu vinjete in jo nalimaš na drugo šipo.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Meni so jo tudi pred kakim mesecem zamenjali na drugo steklo, ker je staro počilo.
Ena od znanih firm iz Ljubljane, ki menjuje stekla. Jaz kljub natančnem pregledu ne najdem poškodb in mi vinjeta deluje kot nova.
Tako da dam prav tistim, ki pravijo, da se da.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Vsi ki pravite da se da nepoškodovano!, sneti vinjeto vas prosim da v znak potrditve to slikovno dokažete, ne smatrajte to moje pisanje kot razburjenje nad vašimi si trditvami, gre se za to da enkrat nekdo to tudi dokaže, sam sem prisostvoval poizkusu snemanja vitnjet iz poškodovanih stekel z vinjetami ki so ostale na steklih zato ker so bila stekla kasko zavarovana in so zavarovalnice nadomestila vinjete ki so ostale na steklih-- ta podatek je važen--, ker so nekateri želeli vedeti ali se klub temu te vinjete dajo odstraniti so poizkušali na več načinov, z zamrzovanjem plin CO2, z gretjem na vaš način, z premazovanjem s trekočino kisa in limone ter zunanjim in notranj segrevanjem, niti ena od desetih poizkušano odstranjenih vinjet ni bila cela ali nepoškodovana , torej ?

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Vsi ki pravite da se da nepoškodovano!, sneti vinjeto vas prosim da v znak potrditve to slikovno dokažete, ne smatrajte to moje pisanje kot razburjenje nad vašimi si trditvami, gre se za to da enkrat nekdo to tudi dokaže, sam sem prisostvoval poizkusu snemanja vitnjet iz poškodovanih stekel z vinjetami ki so ostale na steklih zato ker so bila stekla kasko zavarovana in so zavarovalnice nadomestila vinjete ki so ostale na steklih-- ta podatek je važen--, ker so nekateri želeli vedeti ali se klub temu te vinjete dajo odstraniti so poizkušali na več načinov, z zamrzovanjem plin CO2, z gretjem na vaš način, z premazovanjem s trekočino kisa in limone ter zunanjim in notranj segrevanjem, niti ena od desetih poizkušano odstranjenih vinjet ni bila cela ali nepoškodovana , torej ?

Kaj naj ti rečem, vaja dela mojstra
smile-1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Naj posnamem promocijski filmček kjer naredim nekaj kar se NE SME? Zraven še dopišem svojo telefonsko, naslov in davčno številko?
Ti pa si en čuden patron.

Pa še nekaj: zavarovalnica ne nadomesti vinjet, ki so ostala na steklu. Zavarovalnica samo pokrije strošek za zamenjavo stekla. Z računom o menjavi stekla (ne glede na to, kdo je plačnik računa) in STARO vinjeto na Darsu vložiš zahtevek za NADOMESTNO vinjeto. Da ne bo kdo mislil, da bo v tem času namesto lanske dobil vinjeto za 2012 (da, tudi takšni so se že našli).

Vinjeto se ponavadi da dobiti dol nepoškodovano, če le ni na tem mestu steklo razbito, ali pa če ni bila čudno nalepljena (npr. da bi se zgubala, ipd.), DIY postopka pa ti ne bom razlagal. Važno, da jo znam dobiti dol jaz.
Težave so bile samo s tistimi prvimi celoletnimi, ki so se po enem letu (sploh če je bil avto veliko na soncu) kar zdrobile v prah.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Očitno si dobro seznanjen z zakoni da se izogibaš določenim zadevam@ gretzky, sam trdim samo tisto kar vem in sem prepričan da je tako tudi v praksi, no ja pa se najdejo izjeme in očitno si med njimi, če delaš pošteno se niimaš česa bati, za vse ostalo pa veš sam.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Očitno si dobro seznanjen z zakoni da se izogibaš določenim zadevam@ gretzky, sam trdim samo tisto kar vem in sem prepričan da je tako tudi v praksi, no ja pa se najdejo izjeme in očitno si med njimi, če delaš pošteno se niimaš česa bati, za vse ostalo pa veš sam.

A lahko to še enkrat napišeš, pa v slovenščini če se da.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Tudi meni so na firmi, ki se ukvarja z menjavo stekel v MB, prestavili letno vinjeto na novo vetrobransko steklo brez, da bi se karkoli videlo.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Naj posnamem promocijski filmček kjer naredim nekaj kar se NE SME? Zraven še dopišem svojo telefonsko, naslov in davčno številko?

kje ze pise da se vinjeta NE SME cela dol vzet iz sipe?...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Tukajle. Sicer ne piše dobesedno da je prepovedano, ampak vseeno.
Citat:
Vinjete (ali delov vinjete) ne poskušajte odstranjevati z vetrobranskega stekla. V takem primeru pokličite v Cestninski uporabniški center (080 15 03 ali +386(0) 151 88 350) in se dogovorite glede nadaljnjih postopkov. Če boste poskušali vinjeto odlepiti ali jo boste odlepili, se bo pojavil znak NEVELJAVNO, s čimer se vinjeta razveljavi in ne more biti predmet reklamacije.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
se pravi da bi mogo vsako leto poklicat njihov center, da mi odstranijo vinjeto? LOL...

skratka ugotovili smo, da zadeva definitvno ni kazniva...ti kr mirno dol limaj pa se posnami se polek...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
se pravi da bi mogo vsako leto poklicat njihov center, da mi odstranijo vinjeto? LOL...

skratka ugotovili smo, da zadeva definitvno ni kazniva...ti kr mirno dol limaj pa se posnami se polek...

Erm ne. Piše samo, da je neveljavna. Če ti pretečena postane neveljavna ni problema, če se ti enako zgodi z novo celoletno, pa je šlo 100€ po gobe.

Zadeva ni kazniva, ampak tako prestavljena vinjeta (bi naj) postala neveljavna. In če se s tako vinjeto voziš okrog (pa te dobijo, kar sicer ne vem kako bi te), te lahko kaznujejo enako, kot če je nebi imel.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mu pa kaj ne paše te pa na stran postavi in z roko ošlata vinjeto. Če si pa pameten, te pa zadržijo, dostikrat so plavci zraven in imaš uradno osebo. Če si pa tečen a nalog, si pa lepo ob nekaj ur lahko. Samo potem ti ziher kaj najdejo...

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Umetnik* kateremu bo uspelo odstraniti Slo vinjeto -nepoškodovano- in jo zalepit na drugo mesto bo dobil Nobelovo nagrado za inovacijo .Ne gre, ker je pretanka in prekrhka z premočnim lepilom, ne gre in nikomur do sedaj to ni uspelo.

Pol bi jaz dobil že vsaj tri nobelove nagrade?!

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Mu pa kaj ne paše te pa na stran postavi in z roko ošlata vinjeto.
Po mojih izkušnjah se to dogaja, če imaš ''tujo'' registrsko tablico, torej iz drugega območja. Mene je poknil stran in šlatal vinjeto na meji na drugi strani države. Sicer lokalcev še nisem videl, da bi šlatali, pa jih vsaj 1x na dan srečam na AC. Pa tudi na stalnih turah si zapomnijo stalne avte in kolikor vidim pri meni sploh daljnogleda ne da več gor.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Pa je to dovoljeno, da se vinjete kar tako prestavlja na drug avto in potem z prestavljeno vinjeto vozi po AC?
A je kaznivo?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mene so sneli na Torovem, imam LJ tablice in sem domačin. Edino vinjeta je bila v spodnjem levem kotu (drugače je to dovoljena pozicija)