''Pravilna'' odstranitev vinjete

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Na pooblaščenem servisu, kjer so mi menjali steklo. Je pa bilo govora o tem, da je potrebno menjavo storiti zelo hitro iz stekla na steklo...

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
To ni glih res, sam prilimat se ti ne sme nikamor. Lahko jo maš 3 dni obrnjeno z lepilom navzgor pa ne bo nič drugače.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Torej v osnovi gre...
smile-1.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Umetnik* kateremu bo uspelo odstraniti Slo vinjeto -nepoškodovano- in jo zalepit na drugo mesto bo dobil Nobelovo nagrado za inovacijo .Ne gre, ker je pretanka in prekrhka z premočnim lepilom, ne gre in nikomur do sedaj to ni uspelo.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Umetnik* kateremu bo uspelo odstraniti Slo vinjeto -nepoškodovano- in jo zalepit na drugo mesto bo dobil Nobelovo nagrado za inovacijo .Ne gre, ker je pretanka in prekrhka z premočnim lepilom, ne gre in nikomur do sedaj to ni uspelo.
Pridi k meni z novo vinjeto na steklu. Če jo ne spravim dol nepoškodovane, ti kupim novo, če gre dol cela, jo nalepim na svoj avto ti pa si sam kupiš novo.
Velja?

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Pridi k meni z novo vinjeto na steklu. Če jo ne spravim dol nepoškodovane, ti kupim novo, če gre dol cela, jo nalepim na svoj avto ti pa si sam kupiš novo.
Velja?

hysterical-1.gif

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Je ne boš ker smo poizkušali na menjanem steklu in to na servisu ker menjajo stekla.
Povej nim, da so šalabajzerji. Ukvarjajo se z avtostekli, pa ne znajo narediti tega? Sramota.
Se pravi, da ponudba ne velja?

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Model ponuja, da se da, pogoje je dal več kot dobre. Ma kaj dobre, odlične. Če jo strga, dobite novo. Če jo odlepi, jo prilepi na svoj avto, vi si kupite novo. In sedaj se bo še vedno najdlo 5 uporabnikov, ko bo reklo, da se ne da.
hysterical-1.gif

WTF?!?!

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Res je dobra ponudba... v primeru, da se izkaže, da ni možno, bom v najboljšem primeru dobil nazaj novo vinjeto, zapravil sem pa svoj čas in bencin... se pravi bi bil ob dobljeni svoji stavi na slabšem, kot na začetku...
hysterical-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik sad pravi:

Kje so ti to naredili?

Ko je na službenem kombiju počila šipa so nam na novo vetrobransko steklo prestavili SLO, AT in CZ vinjeto.

NAredili so pa tile - vprašaj na zs

Nazadnje urejeno:

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.734
113
Ko sem jaz dajal stran avto, mi je mozakar potegnil dol vinjeto, sicer nisem bil zraven, je pa baje catch v temu, da s fenom segrevas iz zunanje strani, torej ne vinjete, ampak steklo. In ocitno uporabis vse ostale postopke pazljivosti, kot so ti ze rekli. Tako da se da, ker potem sem je re-uporabil. Je pac bilo enostavneje kot skakat do Darsa...

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Ko je na službenem kombiju počila šipa so nam na novo vetrobransko steklo prestavili SLO, AT in CZ vinjeto.
Ga poznam. Daj raje zbriši link, ker bi znal dobiti neprijetne klice z DARS-a, potem pa ne bo več tako rad delal podobnih uslug.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Pivo bom pa drugič, hvala.
On ma nalimano vinjeto brez vseh teh magičnih postopkov.
wink-1.gif

Dal bo za pivo, če mu kdo pove, kako odstraniti pravilno nalepljeno vinjeto. Žal bo pivo spil sam, ker ne gre.

Ne pretiravaj, seveda gre...fen pa žiletka oziroma klinca olfanoza...

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Res je dobra ponudba... v primeru, da se izkaže, da ni možno, bom v najboljšem primeru dobil nazaj novo vinjeto, zapravil sem pa svoj čas in bencin... se pravi bi bil ob dobljeni svoji stavi na slabšem, kot na začetku...
hysterical-1.gif

confused-1.gif

Pa spet, prov neeeeee morš
bonk.gif

nahrung002.gif

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Jaz sem jo prav tako nepoškodovano zamenjal s šipe na šipo... ampak ko sem jo natančno pogledal, sem videl, da je bila rahlo nepravilno "nasekljana", torej tiste okrogle zareze se niso popolnoma stikale in je verjetno zato ostala cela. Si pa ne upam dat Gretzkyeve garancije
smile-1.gif

Sicer pa ja, fen z zunanje strani (ampak ne pretiravat, da se ne raztegne), strgalo za steklokeramični šporget z novo klino pa veliko potrpljenja in enakomerno napetost, ko jo vlečeš dol.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Hvala vsem za namige. Danes baje pride en gledat garo, pa da vidim, če se bo dalo kaj zmenit še za vinjeto. Sicer pa pokontaktiram malo omenjene.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Gre... Ker so mi prestavili SLO in A vinjeto ter nalepko za parking. Ko so mi menjali šipo. Pa se ne vidi poškodb na vinjetah.
Kje so ti to naredili?
Meni servis, ki je menjal steklo (uradni, Maribor).
Malo se sicer vidi, "da ni original", ampak načeloma je.

Kdor pa trdi, da je Zemlja ravna plošča, pa naj kar.
wink-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ma ste amaterji.
seveda jo odstrani vsak ki menja šipe, ti so največji asi.

Dol sem jo dobil tudi jaz. postopek je bil od zunaj mi je nekdo najprej 5 minut s fenom grel šipo v spodnjem kotu, potem sem nežno z nohtom prijel in začel res počasi vlečt vinjeto dol, od zunaj po mi je en skoz grel šipo, najbolje tako hitro kot sem jo jaz vlekel dol, torej bolj počasi. Cel postopek je trajal dobrih 15 minut to je s predgretjem vred.
Vsi ki pravite da se ne da se hudo motite, čeprav ja naša vinjeta zelo slabe kvalite avstrijska je kar se tega tiče najboljša ker je papir bolj močan.