POZOR Hyundai i30

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ti bi vlil staro olje nazaj ali kako?
hysterical-1.gif

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Oprosti muto je, da ce ne zamenja filtra nemore dat garancije. Reko je da olje lahko ostane. Filter pa je znamke MAHLE. Olje pa bom menjal sam oz. Mu ga prinesem ker ga dobim za 2,40EUR liter (eni i sint 5W30). Za tako ceno ga niti on nemore nabavit. Oziroma nobena trgovina v Sloveniji.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Meni je po pol leta začelo puščati pri filtru. Zamenjava filtra in dolitje olja je bilo brezplačno.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.372
5.646
113
Kaj pa kaki opilki od ketne...pac ce je kaj preskocil je lahko kaj tud odbruslo...

ambroz

Pripravnik
27. apr 2010
116
0
16
Citat:
Uporabnik Focus pravi:
Pozor na vse voznike Hyundai i30

KLIK

V kolikor ob hladnem zagonu motorja slišite zvok verige je to alarm za menjavo, drugače boste morali menjavat še ventile.
Meni se je to zgodilo.
Avo star 5 let ima prevoženih 154k km.
Zaenkat vem da se to dogaja samo na 1,6l bencinarjih 92,7KW, 128KM.

Najlepša hvala za opozorilo!

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.452
9.743
113
EU
Uveljavitev kulance v tvojem primeru je odvisna od dobre volje proizvajalca. V kolikor bi teh primerov z verigami bilo več, bi tovarna priznala stroške v cilju ohranjanja dobrega imena. Število okvar verig verjetno še ni preseglo kritično točko, da bi se tovarna in zastopnik zganila.
grims-1.gif

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Govoril sem z tehnično pomočjo na hyundai avto trade. Bili so zelo prijazni rekli so da se je to že par krat zgodilo, ponavadi se veriga raztegne preveč. Nemore pa povedat zagotovo kaj je bilo v mojem primeru in tudi neve rakaj tega ne pove njihov servis. Bo pa servis kontaktiral in jim rekel naj podajo izjavo. Bom pa zoper serviserja napisal tudi pritožbo. To enostavno ni način. Kot plačnik servisa mi mora povedat zakaj se je to zgodilo, kateri del je odpovedal to ni nobena skrivnost. To mi je potrdil tudi generalni zastopnik hyundai avtotrade.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.372
5.646
113
Me zanima kako se bo razresil tvoj problem...in kako un od kie (KMAG)
smile-1.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.452
9.743
113
EU
Popravilo je končano. Zamenjana veriga , napenjalec, osem ventilov, vodna črpalka..etc..
Tako izgleda veriga obremenjena bočno.
q7i-IMG-49.jpg

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Uveljavitev kulance v tvojem primeru je odvisna od dobre volje proizvajalca. V kolikor bi teh primerov z verigami bilo več, bi tovarna priznala stroške v cilju ohranjanja dobrega imena. Število okvar verig verjetno še ni preseglo kritično točko, da bi se tovarna in zastopnik zganila.
grims-1.gif

če BMW to ne stori kjer so stroški popravila preko 2k€,dvomim da bo to hyundai storil

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.850
2.141
113
Krasna reklama za fekalijo na kolesih, še posebej za tehnično podporo očitne napake.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Ja gnana je preko mikrojermena in je začela rahlo spuščat (po navedbah serviserja, ki verjetno laže).

Popravilo je stalo 1240,00EUR
serviser je avto zmontiral skupaj ko da bi plinsko napeljavo vrgo v kanto za smeti. Danes sem pisal reklamacijo ker avto nemirno teče v prostem teku iz izpuha pa se čuje pridušeno pokanje. Sam sem moral ugotovit napako serviser je reko, da je vse vredu in si avta ni hotel niti ogledal. Napaka pa je v prenizkem prostem teku. Napisal sem tudi pritožbo k uvozniku (skupaj z reklamacijo) in serviserju. Me zanima kaj bo sedaj odgovoril.

Zanimivo da je serviser trdil, da je prišlo do preskoka verige zaradi oljnega filtra znamke MAHLE. Nato mi je razlagal pravljice kak mora on to preverit in zmerit pretok na oljnem filtru...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Focus pravi:
Zanimivo da je serviser trdil, da je prišlo do preskoka verige zaradi oljnega filtra znamke MAHLE. Nato mi je razlagal pravljice kak mora on to preverit in zmerit pretok na oljnem filtru...

hysterical-1.gif

Večje bedarije pa še ne. Mahle je v vrhu kar se tiče kakovosti in je pri nekaterih znamkah tudi prva vgradnja. Pa tudi sicer je preskok verige zaradi filtra napačne znamke neumnost tisočletja.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.452
9.743
113
EU
Sem si je sposodil škatlo z zamenjanimi deli na ogled. Strojnik sem in me zanimajo dejanski vzroki in današnje stanje tehnike.
cool-1.gif

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Ne piše Focus meni se je napaka zgodila in tudi vozim I30. Gonzo pa je želel dele videt zato imaa škatlo z vsemi menjanimi deli trenutno pri sebi.
Vem malo zmede človeka ko pišem jaz, da se mi je napaka zgodila slike pa Gonzo gor lepi.

Nazadnje urejeno: