pozna kdo koga na carinski pošti?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
Kako zgleda to tam? A so to zelo radovedni ljudje?
jaz bi rad delal tam, jaz bi vse odprl
hysterical-1.gif

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
ja verjamem ti, sej je to njihov job. bolj me je zanimal, do katere mere so "radovedni". da svoj kljun v paket vtaknejo me seveda ne moti, me pa moti, če si neupravičeno prisvojijo vsebino paketa. Veš kaj o tem povedat?

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Na letališču sem ostal enkrat brez šteke cigaret in novega parfuma. Drugače pa nevem ,verjetno pa nisem bil edini.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Kolk časa pa rabijo, ko dobijo paket, da ga pregledajo? Oz. kdaj jaz lahko pričakujem poziv al bojo kar sami ocarinili, pa meni poslali račun al kako? Al bom moral sam it tja iskat?

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Jaz sem dobila domov pošto, da naj jim faksiram, ali po mailu pošljem račun (ker ni bil priložen). Potem sem čakala še kak teden, nakar je prišel listek za paket z odkupnino, ki je bila carina.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
aha torej plačaš na domači pošti pa je?

Jaz mislim da račun je že priložen. Tako da upam da kmalu dobijo in sprovedejo...

Si plačala carino in DDV?

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Carine ne, ker se baje parfumi ne carinijo, sem pa plačala DDV, in stroške carinjenja (cca 5€
confused-1.gif
) Plačala sem pa na domači pošti,ja.

staar

Zelenc'
10. jan 2009
3
0
1
Zaposleni na tejle carinski pošti oz. tamkajšnji cariniki SO RES BANDA, preverjeno!!!!!
Me pa zanima, kako je s tem urejeno npr. v Avstriji?? Imajo tam podobne zakone in isto zatežene carinike ki vohljajo po tvojih paketih z majčkami, parfumi in ostalimi drobnarijami?? Ker resno razmišljam o odprtju poštnega predala takoj čez mejo, kamor bi preusmerjal poštne pošiljke, ki jih naročam izven EU in na katere mi "težaki" iz Carinske pošte vedno znova nabijajo nenormalno visoke stroške....

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
za "staar":
Toplo priporočam, da res v tujini (Avstrija, Nemčij ali Italija) odpreš poštni predal in potem izkušnje s tujimi carinskimi službami deliš tukaj z nami. Mogoče se bomo pa kaj naučili.
Samo toliko v vednost: v EU velja ENOTNA carinska zakonodaja.....
Pa še nekaj: odločite se že enkrat ali naj državne službe in njihovi uslužbenci na šihtu delajo ali ne. Če ne delamo se nas šinfa, če pa delamo, pa nekatere tudi zelo moti. Ali bi bilo najbolje, da nas kar ukinejo?

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Avstrijski torej manj delajo, ali pa delajo kaj bolj pametnega, kot odpiranje malo debelejših kuvert namenjenih fizičnim osebam.

Preverjeno.

Prav vidim solzico, ki se utrne cariniku, ko odpre eno tako kuverto, notri pa nič carinjenja vredno.
wink-1.gif

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
dej povej, kaj se nardi s paketi, k pridejo iz UK. se jih sploh pregleduje al ne? čudn mi je namreč, da je en kar nekje poniknu. da bi poniknu v UK kar malo dvomim.

staar

Zelenc'
10. jan 2009
3
0
1
Preverjeno se cariniki v npr Avstriji ne ukvarjajo s tem, ali je npr. Nike majčka iz Tajske ponarejena li original! Niti s tem, ali komplet CD-jev presega mejo 22 EUR ali so morda vredno 1-2 Eur več... Ker cariniki v npr Avstriji imajo pomembnejše delo in se z "malimi" pošiljkami za fizične osebe iz tretjih držav pač ne ukvarjajo... Seveda če so v njih razna oblačila, kozmetika in podobno...
Naši vrli cariniki pa vtaknejo svoj radovedni nos v prav vsako pošiljko iz ZDA, Azije ali koderkoli drugod... Predvidevam, da so bili izredno žalostni, ko je Slovenija vstopila v EU in ko ne morejo več cariniti recimo sončnih očal, ki prispejo iz Nemčije.... To, da porabijo za "strokovni pregled" pisemske pošiljke (v kateri se nahaja recimo T-shirt) iz npr. Tajske tudi do 4 (??!!) dni od prispetja v Slo, sploh ni pomembno....

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Shipman pravi:
dej povej, kaj se nardi s paketi, k pridejo iz UK. se jih sploh pregleduje al ne? čudn mi je namreč, da je en kar nekje poniknu. da bi poniknu v UK kar malo dvomim.

Sploh ne vidijo carine, zakaj bi pa jo.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
ravno sedaj cakam paket, ki je ze od 9.1. na carini.. gre pa se za obutev iz avstralije.

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Eno kratko pojasnilo: velikokrat pošiljke ne ležijo na carini, ampak na špedicijah. Za vsako pošiljko, ki prispe iz tretjih držav špedicije pripravijo dokumentacijo in deklaracijo.Šele ko je dokumentacija pripravljena, gre zadeva na carino. Normalno so pošiljke ocarinjene isti dan, kot so prijavljene, kar se da tudi preveriti. Vse deklaracije se vlagajo preko računalniškega sistema in tam so zabeleženi vsi datumi (tudi čas), kdaj so bile posamezne operacije opravljene.
Iz lastne prakse vem, da je za zamude VEDNO kriva carina, ko pa kakšen kritičen primer raziskujemo, se pa izkaže slaba ekspeditivnost špedicij. Ne trdim, da včasih kakšna zadeva ne čaka tudi na carini, se zgodi, razlog je pa največkrat pomanjkanje dokumentacije ali pa dokumentacija , ki je očitno neustrezna, da ne zapišem ponarejena.

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
po mi pa povej zakaj se tko obremenjujete, al je ena stvar vredna 30€ al pa 45€..... ka tolk težite z temi računi ?

če dobite en mp4 predvajalnik na carino pa piše da je bil 15€ zakaj ga ne spustite naprej, ka ste taki čehi...če ga v big bangu dobiš za 25€ a ni pol logično da če ga je en kupil iz tujine ga je verjetno kupil za to da ga bo dobil ceneje kot pri nas ?