Citat:
Uporabnik brane_new pravi:
Še zmerom se ne ve, kako tujina dobi moje/tvoje/njegove/njihove osebne podatke na osnovi tablice vozila.?
Res je lahko kakšen dogovor, vendar je zagotovo recipročen. Vi, ki ste malce bolj vezani na AT lahko kaj izbrskate? Ni tu nobenega od tam - MNZ?
Pa saj ujamejo Avstrijca na radar z 180 km/h. Pa še v časopis ga dajo.
Nekdo strokovno ugotavlja, da mi nismo Balkan. Z tako ureditvijo prometne signalizacije, kot jo vi omenjate da je v Avstriji, pa Avstrrijci niso Balkan?
Citat:
NOVICA
26. 3. 2015
.
.
.
Prav tako je Državni zbor RS na svoji 6. redni seji sprejel spremembe Zakona o motornih vozilih, ki prinaša naslednje spremembe in dopolnitve:
V zakonu je imenovano ministrstvo, pristojno za promet, za nacionalno kontaktno točko v Republiki Sloveniji za čezmejno izmenjavo podatkov iz evidenc registriranih vozil držav članic Evropske unije za namen čezmejne izmenjave podatkov o lastnikih vozil ali osebah, na katere so ta vozila registrirana. Ti podatki se izmenjujejo za prometne prekrške, povezane z varnostjo v cestnem prometu, ki jih določa direktiva 2015/413/EU in so posledično tudi določeni v tem zakonu.
Preko nacionalnih kontaktnih točk v državah članicah Evropske unije bodo pristojni prekrškovni organi pridobivali podatke za vsak posamezen primer prometnega prekrška iz zakona avtomatizirano preko spletnega dostopa.
Zakon določa tudi način podrobnega poročanja Evropski komisiji o številu avtomatiziranih iskanj, ki jih opravi država članica Evropske unije, za katere je direktiva 2015/413/EU zavezujoča.
Zaradi čezmejne izmenjave podatkov o lastnikih vozil ali osebah, na katere so ta registrirana, se v evidenco registriranih vozil dodaja še podatek o datumu rojstva.
Zakon ureja tudi podrobnejše navajanje pogojev za udeležbo vozil v cestnem prometu, da bo možno posebej sporočati podatke o kršitvah prevoznikov in upravljavcev prevozov v nacionalni elektronski register cestnih prevoznikov.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Meni je v AT skoraj problem vozit po omejitvah, ker so tako visoko nastavljene, da zaradi previsoke porabe raje niti ne vozim toliko. Recimo med dvema seloma je omejitev 100kmh, pa kje se bom toliko vozil...
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Meni je v AT skoraj problem vozit po omejitvah, ker so tako visoko nastavljene, da zaradi previsoke porabe raje niti ne vozim toliko. Recimo med dvema seloma je omejitev 100kmh, pa kje se bom toliko vozil...
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Hja ko grem po stari cesti z prastarim 206, ki ima pri 70kmh že 2000rpm, ostanem nekje na tej hitrosti, ne glede na omejitev.
Potem pa je [cenzura], če te nekje spečejo, kjer pa je nižja omejitev
Ampak ko je že govora o AT, kako butasto imajo postavljen en radar. Tik pred krožnim, kateri se nahaja na koncu AC...mislim...a je tam kak pešec/otrok da bi ga zbil, če je AC, pa itak da bom znižal hitrost pred vstopom v krožno, drugače ga itak ne moreš zvozit...in to je tako, da je 500m pred krožnim znižano na 50kmh, ja kdo tam sploh spusti na toliko, če je itak dovolj časa da primerno znižaš hitrost, poleg tega pa je še dvopasovnica...čisto jasno mesto za lupljenje nas, ki ne vemo točno kje je radar.
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Hja ko grem po stari cesti z prastarim 206, ki ima pri 70kmh že 2000rpm, ostanem nekje na tej hitrosti, ne glede na omejitev.
Potem pa je [cenzura], če te nekje spečejo, kjer pa je nižja omejitev
Ampak ko je že govora o AT, kako butasto imajo postavljen en radar. Tik pred krožnim, kateri se nahaja na koncu AC...mislim...a je tam kak pešec/otrok da bi ga zbil, če je AC, pa itak da bom znižal hitrost pred vstopom v krožno, drugače ga itak ne moreš zvozit...in to je tako, da je 500m pred krožnim znižano na 50kmh, ja kdo tam sploh spusti na toliko, če je itak dovolj časa da primerno znižaš hitrost, poleg tega pa je še dvopasovnica...čisto jasno mesto za lupljenje nas, ki ne vemo točno kje je radar.
Daj zbriši tole - ker to kar pišeš je za odvzem izpita. Očitno ti keto bolj škodi kot koristi.
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
No pa sem tudi jas očitno nabasal na fiksni radar nekje v Avstriji. Dvakrat v 4 dneh na istega. Omejitev 50. Jas ga prekoračim prvič za 6 km, drugič kar za grozljivih 8 km na h. Dobim v nemščini na dom seveda Anonymvertfugung iz Tirol unser land. Vsak hoče 30€. Sicer mi bo kak sodelavec jutri vse prevedel kaj pravijo ampak kolikor razumem govorico evra....plačam in gotovo a? Ni kaj filozofirat ne.
Edit: pismo je prišlo 6 mesecev po dogodku...
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Ampak je kul da vas Avstrijci tkole dresirajo a ni. Ko greste naslednjič tja boste pridni kužki in vozil po omejitvah, torej stvar deluje.