Preseneča me, da civilna zaščita ni bila sposobna takoj poskrbeti za normalno prehrano. Mogoče je imel prav tisti tabornik, ki mi je pred meseci govoril, da je star koncept, ko so taborniki in skavti bili sposobni poskrbeti za šotorsko naselje v primeru naravne nesreče, danes čisto nepotreben, ker je dovolj javnih zidanih objektov. Problem pa je, da v Sloveniji ni kar tako možno najti ljudi, ki lahko v improviziranih pogojih pripravijo spodoben obrok za 100 + ljudi. To pa skavti in taborniki znajo. V primeru takega požara se mi sicer to ne zdi potrebno, CZ bi morala poskrbeti za prehrano in po potrebi najeti lokalne gostince.Škoda da vojska ni dala SDOjev za na teren saj za prve dva dni, ko so se več ali jedli sendviči in frutabele.
To da se bo dal € za to da si šel prostovoljno gasit je samo pomiritev ljudstva izplačil ne bo ampak bo šlo vse za opremo noben gasilec ni šel gasit zaradi tisti par €. BTW med korono se je tudi plačevalo
Večji problem so zavarovanja prostovoljnih gasilcev, ki so brezposelni oni ne dobijo nič odškodnine v primeru poškodbe ker nima bolniške. Saj tako je bilo omenjeno na plenemu GZS.
Na nek način gašenje plačajo delodajalci. Tudi, če je nadomestilo plače verjetno refundirano s strani države, se je treba znajti med dopusti brez ljudi, ki so šli gasit prostovoljno iz danes na jutri.
Če začneš prostovoljca plačevati, potem je težko še prostovoljec. Da ni zavarovan ne glede na ostali status, je res čudno. Verjamem pa, da ni zavarovan nekdo, ki ni na nekem uradnem seznamu društva.