požari na krasu...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.039
5.651
113
Pri bohinjskem dvomim da lahko vzleta v obe smeri, sploh poln vode (Proti slapu Savica je bolj zaprto z gorami)......se pravi bi moral krožit

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.363
3.427
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Gospodje zanimivo je tole brati AMPAK kdo od vas je bil tam? Pomagal? Gasil?

Lahko pa rečem le to da firbci so se pa vozili mimo nas.

Domačinom in ostalim kateri so pomagali: CZ, elektro primorska, posamezniki HVALA za hrano in pijačo.
Vedno je več tistih, ki "pomagajo iz kavča", kot pa tistih, ki res...
Vsi ne more(mo)jo... So pač druge obveznosti.
Ja, bi , če bi znali, eni pač ne zna(mo)jo.
Smo pa donirali, vsaj nekaj, ni dovolj, ampak...

• Všeč mi je
Reactions: karola

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.513
1.099
113
Pri nas je bogokletno reči kaj čez gasilce. Vedno toliko enega poziranja in slikanja ob opremi.

Me prav zanima, koliko je kaj amortizirana vsa oprema, ki je kupljena po vseh slovenskih vaseh. Dober biznis delamo za avstrijski Rosenbauer. Potem pa tovornjaki s koliko, nekaj tisoč prevoženimi km??? Koliko uniform, ki se oblečejo enkrat, dvakrat na leto. Ampak važno, da ima vsak vaščan svojo uniformo. Potem pa ne vržemo denarja vkup za gasilsko letalo, ki pa je krepko smiselno.

• Všeč mi je
Reactions: alkoholik in mr_

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.642
6.700
113
pri taščici
Gasilsko letalo krepko smiselno hahaha.... Samo za Slovenijo zagotovo ne. Ce pa ue smiselno samo za Slovenijo, potem pa jih sosednje drzave rabijo vsaj 10. Vsaka.
Koliko je amortizirana oprema?
Ti kar povem, 20 let star kamion, nadgradnja prerjavela, vsako leto nekaj jurjev za popravilo da naredi tehnicnega.
Ce ne drugega pa zracni zic vonika crkne pa pomik stekel.
Kaj se bo naredilo z nadgradnjo nimam pojma. Bi bio zanimivo zvedet/ugotovit razlog zakaj je prerjavela.
Gasilski kombi starejsi od 12 let ne sme vec prevazati otrok.

Nazadnje urejeno:

mr_

Guru
20. sep 2007
9.355
2.730
113
Laično, a res rabi vsaka vas na 5 km gasilski dom, kamion, kombi, specialno vozilo, terenca, delovna uniforme, itd?
Vem, gasilstvo je tradicija, drži skupaj ljudi, se pomaga ob vseh možnih dogodkih in nesrečah... Sam denarja pa gre ogromno.
Za požare pa bi bil super dežuren Air traktor, ki bi poln lahko hitro žalil pričetek požara.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.395
1.399
113
Pri takšnem terenu kot je SLO popolnoma jasno, da ja. Prostovoljci so skoraj vedno prvi na kraju požara po vaseh, poklicni pridejo na cilj precej za njmi. Vsaj na področju Slovenskih goric je tako. Je pa bilo včasih še bolje, saj so se prostovoljci prej aktivirali kot pa sedaj, ko se kolikor vem najprej aktivira poklicne in šele ti aktivirajo prostovoljne.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
870
63
28
Eni pa res živite v jamah. V letošnjem letu so bili poklicni gasilci aktivirani na 10.0000 intervencijah, medtem ko prostovoljni gasilci na 17.000 intevencijah. In vi razpravljate, če vsako društvo rabi opremo. Za plače in dodatna poklicna društev se pa nihče ne vpraša?

1658937980077.png
1658938142200.png
1658938177554.png

karola

Pripravnik
25. jul 2007
74
63
18
Pri nas je bogokletno reči kaj čez gasilce. Vedno toliko enega poziranja in slikanja ob opremi.

Me prav zanima, koliko je kaj amortizirana vsa oprema, ki je kupljena po vseh slovenskih vaseh. Dober biznis delamo za avstrijski Rosenbauer. Potem pa tovornjaki s koliko, nekaj tisoč prevoženimi km??? Koliko uniform, ki se oblečejo enkrat, dvakrat na leto. Ampak važno, da ima vsak vaščan svojo uniformo. Potem pa ne vržemo denarja vkup za gasilsko letalo, ki pa je krepko smiselno.
Fant žal imaš pamte na napačnem koncu. Tudi če ti narišem - o kako do opreme ali oseb ki to opremo potrebujejo boš trobil enako. Ko boš pa potreboval pomoš ljudi ki nosijo uniforme ali uporabljo opremo boš pa tak kot naš cucek ko ga kaj userje rem ali svoj lulek med nogami pa v jok. Ko bo pa konec pa spet udrihat po gasilskih pozerjih. Kaj vse tlači to slovensko zemljo ni čudno da gre vse k hudiču. A vmešam še politiko pa anomalijo od mavričnih ljudi?

karola

Pripravnik
25. jul 2007
74
63
18
Laično, a res rabi vsaka vas na 5 km gasilski dom, kamion, kombi, specialno vozilo, terenca, delovna uniforme, itd?
Vem, gasilstvo je tradicija, drži skupaj ljudi, se pomaga ob vseh možnih dogodkih in nesrečah... Sam denarja pa gre ogromno.
Za požare pa bi bil super dežuren Air traktor, ki bi poln lahko hitro žalil pričetek požara.
Bravo TI ampak ko boš pa ti potreboval pomoč bi pa po tvoje moralo biti na 1 km gasilski dom, 20 specialcev itd?

2. jul 2020
5.036
6.570
113
Fant žal imaš pamte na napačnem koncu. Tudi če ti narišem - o kako do opreme ali oseb ki to opremo potrebujejo boš trobil enako. Ko boš pa potreboval pomoš ljudi ki nosijo uniforme ali uporabljo opremo boš pa tak kot naš cucek ko ga kaj userje rem ali svoj lulek med nogami pa v jok. Ko bo pa konec pa spet udrihat po gasilskih pozerjih. Kaj vse tlači to slovensko zemljo ni čudno da gre vse k hudiču. A vmešam še politiko pa anomalijo od mavričnih ljudi?

Pomiri se. Za gasilce se 99% dni v letu reče, da prej gasijo žejo, 1% dni na leto pa hebejo ježa pri gašenju Krasa in Kemisov in rezanju trupel iz avtov.
Od vseh intervencih imajo logalni PGDji 30 let stare Mercedese z 40.000km na števcu in kup oblek, katere si med seboj izmenjujejo, saj jih prerastejo trebuhi.

Besede gasilca, ne moje.

• Všeč mi je
Reactions: zaseka in nacek

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Sam da si proti vojski in sedaj proti gadilcem moras but pa res poseben.
Koliko kulturnikov in umetnikov na svobodi ter raznih nvo vključno z 8.3. je gasilo požar ?

• Všeč mi je
Reactions: sad, Pepe in 8888

Podobne teme