Potem na najbolje, da se jih kar nazaj pošlje...Ja, uporaben za pogasitev enega jedra pozara omejenega obsega.
Ko pa imas vec jeder oziroma ognjeno crto, pa bo razmak med njegovimi prihodi tako dolg da se bo vse nazaj vzgalo oziroma gorelo ze kak km naprej.
Torej posljemo vse domov, z gasilci vred, in zadrzimo na delu samo canadair.... Ker kva pa lohk en gasilec pri tako obseznem požaru ...Glede spartana
Tole gasenje s kontejnerji se mi zdi v tako obseznem gozdnem pozaru sizifovo delo.
Zakaj
Zato ker dvomim da bo vec kot 1x na uro odvrgel kontejnerje, canadair pa najbrz lahko 10*/h
Potem predlagaš da se jih kupi več? 2 morbit 3 ? 4Ja, uporaben za pogasitev enega jedra pozara omejenega obsega.
Ko pa imas vec jeder oziroma ognjeno crto, pa bo razmak med njegovimi prihodi tako dolg da se bo vse nazaj vzgalo oziroma gorelo ze kak km naprej.
Napačna logika:Torej posljemo vse domov, z gasilci vred, in zadrzimo na delu samo canadair.... Ker kva pa lohk en gasilec pri tako obseznem požaru ...
Pa, kolikor sem bral, da ne sme biti v radiu 500m nobenih ljudi.hanzi, ne moreš kar nabaviti kanadarja samo zaradi tega, ker je (zelo) uspešen pri ENI sami stvari. to ni optimalno in racionalno, čeprav iz zadnjih dogodkov vsekakor potrebno.
glede spartana sem malo skeptičen na podlagi posnetka, kako sta odvrgla tisto vodo...ali so posadke še neizkušene ali ne poznajo našega terena, ampak, s take višine odmetavat vodo...ki izhlapi še preden pride do tal. ne vem, nekaj mi ne špila...
Če bolje pogledaš fotke, je pod škatlo z vodo nekaj kot OSB plošča. Ta po izmetu iz letala prosto pada in jo lahko dobiš na glavo........Pa, kolikor sem bral, da ne sme biti v radiu 500m nobenih ljudi.
Ti bos zagovarjal spartana na polno tudi ce je neucinkovit, ker ga je kupili prejsnja vlada, ce bi ga kupila sedanja, bi pljuval na polno po njem.Sj pravim da imate prav.
FB generacija.
Se mi je zdelo, da poleg vode leti dol še vse kaj drugega.Če bolje pogledaš fotke, je pod škatlo z vodo nekaj kot OSB plošča. Ta po izmetu iz letala prosto pada in jo lahko dobiš na glavo........
Nekaj pa nas je vseeno. Upajmo na najboljse, ceprav bi najvec pomagal dez.
Mislim, da se lahko preštejemo na prste. Pa moja "kritika" je mišljena tudi izven Alterja; smo medijsko zelo slabo podprti. Dogodki iz naših koncev le redko pridejo v novice, če se ravno ne zgodi kakšna taka katastrofa. Eden izmed zanimivih pokazateljev je skoraj popolno neznanje kar se tiče naglaševanja imen krajev tukaj okoli. Krivci seveda predvsem leni novinarji (nikoli ne bom razumel, zakaj je težko vprašati prvega lokalca, kako se izgovori ime njihovega kraja), žal pa se to potem preko medijev prenese na slehernika. Pa bom dal kar par konkretnih primerov, namesto fonetičnega zapisa bom samo pobarval poudarke:
NAPAČNO: Trstelj // PRAVILNO: Trstelj
NAPAČNO: Štanjel // PRAVILNO: Štanjel
NAPAČNO: Temnica // PRAVILNO: Temnica
NAPAČNO: Vojščica // PRAVILNO: Vojščica