Pozar

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Denar. Veš kakšno tehnologijo že imamo pa ni nikjer implementirane ker je pač predraga. Človeško življenje pač ni vredno ravno dosti denarja.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Meni pa ni jasno, kaj se rabijo gasilci izpostavljati na vrhu lestve in dihati dim..... smo v 21. stoletju in take lestve imajo verjetno kamere in ne vem zakaj ne bi še same špricale vodo v nastavljeno smer od spodaj, kar se kontrolira po kameri z kakim yostickom. Skratka, zakaj je treba na lestvi spravljati v nevarnost gasilce , da delajo to, kar bi se dalo tudi veliko manj rizično.
smo v 21. stoletju in gasilci premorejo tudi kakšno masko...
za lojstro s kamero pa robotom pa država ne da cekinčkov...

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Pomenljivih pri vsem skupaj je par dejstev in izjav od včeraj:
- Merkator že par let namerava zgraditi nov skladiščni center v Ljubljani oz. njeni okolici
- hala kakor tudi vsa roba v njej so ustrezno zavarovani pri zavarovalnici
- Agrokor kot lastnik je že priskrbel potrebne količine robe iz svojih zalog

A sem jaz "paranoičen"?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.158
113
Povsod imajo požarne zaščite ko se kaj vari itd,splohna velikih objektih. Tako da tipični fail.

Polivali bi pa lahko robove gorenje ne pa v sredino zalivat mal. Tisto polivanje na kameri ze bil fail, ampak sej niso mogli vedet, gasilci pač nimajo drona.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
hysterical-1.gif
Avtolestev stane ogromno denarja, če bi bila pa mogoče še daljinsko vodena, pa ogromno več. (potem bi pa spet eni pisali tukaj, zakaj mora biti daljinsko vodena) Vsak gasilec, ki izvaja vodni napad, je opremljen z dihalnim aparatom + ostala zaščitna oprema.
Gasilci so že v nevarnosti, ko se odzovejo na intervencijo. Pač rečujejo nevarne situacije.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Povsod imajo požarne zaščite ko se kaj vari itd,splohna velikih objektih. Tako da tipični fail.

Polivali bi pa lahko robove gorenje ne pa v sredino zalivat mal. Tisto polivanje na kameri ze bil fail, ampak sej niso mogli vedet, gasilci pač nimajo drona.
A ti nisem že razložil, da nimaš prav. Pa si me spraševal, kaj sem ti hotel povedat
confused-1.gif

Zalivanje robov, bi bila tvoja taktika, ki pa verjemi, se ne bi obnesla niti malo.
Dej mi ti povej, a si že bil kje , ko je gorelo?????

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.158
113
ja, al pa odpiram oči, zablojenim. V resnici je bolečina, a ne andy.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Trolaš, kot običajno in povsod. Kar poglej si, kakšno neumnost si spet napisal v temi o Ukrajini.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.812
555
113
42
povsod malo
To ni čisti robot je samo z daljinsko vodena roka. Pravega robota torej da se odpelje sam tja in pogasi imajo rusi za gašenje nuklearke in podobno.
Za gašenje minskih polj in podobno pa ga imajo oz jih celo sami delajo so Hrvatje. Moram poiskat ime firme... Zanimiva zadeva. Za takšno vrsto gašenja kot je bilo v Zalogu pa to ne pride v poštev preveč šare po tleh.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
sej nevem kako naj nebi bilo problemov z oskurbo ce so pa rekl da je slo2/3 skaldisca?
Jest prodam z 300% marzo mandarine se iz pred pozara ce kdo rabi.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.158
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
sej nevem kako naj nebi bilo problemov z oskurbo ce so pa rekl da je slo2/3 skaldisca?
Jest prodam z 300% marzo mandarine se iz pred pozara ce kdo rabi.

gospa so lapali, da ni težav, da je itak vse zavarovano in ni to nič.