Tole šolstvo je iz leta v leto slabše, vidim pri svojih otrocih, tudi didaktični pripomočki učbeniki, delovni zvezki se stalno spreminjajo - na slabše.
Podajanje znanja je vse nekaj na hitro in na počez, kdor ne razume naj si doma prebere v učbeniku/delovnem zvezku - a to je podajanje znanja ?
V glavnem gre na slabše, kljub vsem možnim pripomočkom, internetu, AI .....
Leta 2026 piflanje na pamet nekih podatkov, ki so dosegljivi v par sekundah s klikom...
Najbolj me pa moti in jezi ta jebena uravnilovka - ta kurčevi socializem/komunizem v šolah. Vsi naj bodo enako povprečni/podpovprečni.
Kdaj bodo ugotovili, da pač otroci so spekter od 0 do 100, pa naj jih učijo, spodbujajo, prilagajajo programe po sposobnostih, ne pa vse rinit v nek v naprej predviden okvir.
Ne gre kvadrat v trikotnik, razen če ga uničiš....
Pa se spomnim še svoje OŠ, ko je imel učitelj telovadbe prav poseben užitek, da smo morali vsi narediti vse.
Pol je bila pa sošolka malo bolj bajsasta pa jo je silil skakat čez tiste koze al kaj smo imeli - debilizem prve klase - pa lahko ta preprost primer prenesemo na cel šolski sistem.
P.S. Še tole - matematika in fizika sta ekzaktni vedi - se pravi je razlaga/postopek lahko enak kot pred 100 leti, pa bi moral dati isti rezultat. Ko otroku kaj razlagam, po sistemu, ki smo ga imeli mi pred 30-40 leti me samo debelo gleda. Te današnje razlage so pa take, da po mojem postopka tudi učitelj ne razume, ne vem a to je razlaga s priokusom lgbt+-/* , ali kje najdejo take za lase privlečen idiotizme?